Inlägg från: Anonym (Poppan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Poppan)

    Varför är folk emot offentlig amning?

    Nu kommer snart liknelserna där killarna vill visa sina rumpor eller snoppar. Händer alltid när amning diskuteras. Ta fram popcornen, detta klarar folk inte av att diskutera civiliserat...

    TS, jag håller med dig. Amning är naturligt och ska absolut få förekomma där det behövs och när det behövs. Dvs där och när barnet behöver äta/tröstas.

  • Anonym (Poppan)
    Anonym (B F) skrev 2017-05-23 08:36:09 följande:

    Jag tycker att det ser äckligt ut. Jag får kväljningar. Kan inte rå för det, det bara är så...


    Jag tycker det ser äckligt ut när folk petar sina tänder, petar näsan, kliar sig i röven, visar stjärtspringan, har botoxläppar osv osv osv. Jag har kommit på en superbra grej man kan göra då. Vänd. Dig. Om. Titta. Inte. TA-DAAAAAA, problemet löst!
  • Anonym (Poppan)
    Anonym (Snoppe) skrev 2017-05-23 09:40:42 följande:
    Märkligt, ingen tycks ha tagit upp varken rumpor eller snoppar. För övrigt verkar du vara den enda som beter dig upphetsat, med utropstecken, versaler och dylikt. Det kanske är du som ska lära dig att diskutera civiliserat istället för att lägga ord i munnen på folk?
    Du är nummer 7 som svarar, det är inte ett dugg märkligt. Vänta bara och kika in på fredag kväll om tråden fortfarande lever. Det kommer.
  • Anonym (Poppan)
    sextiotalist skrev 2017-05-23 17:12:35 följande:
    Men om min långtidsammande väninna (som ammat alla hennes barn i över året) har samma åsikt som jag har, gills hennes åsikt.
    För hon tycker precis lika som jag gör och hon ammade inte något av sina barn offentligt när det blev lite större så de kunde äta vanlig mat.
    Vems barn har hon ammat?

    Nej du och dina väninnor är inte giltigt underlag för vad som är ok eller normalt eller vanligt. Det har vi sagt åt dig i mängder av trådar. Det går inte att bygga vare sig statistik eller vanliga normer på sin egen släkt och/eller sin bekantskapskrets.
  • Anonym (Poppan)
    Anonym (Tvåbarnsmor) skrev 2017-05-25 11:49:52 följande:
    Du behöver inte tycka synd om dem. De är födda långt innan detta trams sett sitt ljus. På den tiden då de var små var det självklart att vara diskret. Haha, nejdå ingen överklasswannabe!
    Jag har barn födda 92 och 93, då var det ok att amma överallt. Och inte behövde man smyga eller sätta sig under en filt heller.
  • Anonym (Poppan)
    Anonym (Tvåbarnsmor) skrev 2017-05-26 10:08:55 följande:
    Nej det är möjligt, mina ungar är födda på 80-talet som sagt.
    För övrigt har jag också ett barnbarn och han har inte ammats offentligt då min svärdotter har för god smak för sånt.
    Men du, det där låter extremt översittaraktigt. Vaddå "för god smak"? 

    Jag har som sagt barn födda på 90-talet och även barn födda på 2000-talet. Det enda som ändrats är folks syn på kvinnokroppen och det är väl vad allt grundas i egentligen. Numer är kvinnan enbart ett kärl för mannens/betraktarens (sexuella) fantasier. Allt hår ska bort, allt fett ska bort, allt normalt ska tryckas undan som "äckligt" och enbart det som kan förhöja mannens eller betraktarens nöje ska få synas. Med andra ord är det fullständigt ok att visa en väldig massa hud om det har med skönhet eller mode att göra men att visa en strimma hud på bröstet vid amning är "äckligt".

    Att ha god smak är att låta andra leva sina liv utan att sitta och bedöma allt alla andra gör eller inte gör. Det är god smak att vända bort blicken, inte att fördöma.

    Du och din svärdotter är inget annat än fördömande översittare. Det har inget med "god smak" att göra.
  • Anonym (Poppan)
    molly50 skrev 2017-05-26 13:30:43 följande:
    Men då är det ju inte amningen i sig som är problemet egentligen,utan attityden.
    En fråga om att visa hänsyn mot omgivningen.Men det ska man ju göra oavsett vad det handlar om.
    Och när det kommer till amning så tycker jag att hänsyn ska visas åt båda håll.
    Sköter man amningen diskret så behöver inte folk glo.
    Jag tror problemet är att ordet diskret också tolkas olika. Jag tycker inte heller att man ska häva ut hela bröstet, låta det hänga där och sedan rota fram barnet och lägga till medan tuttarna flyger fritt. Det går ju att sköta lite "snyggare". Men för många betyder diskret "under en filt" eller "hemma", det framgår ju om inte annat här i denna tråden. 
Svar på tråden Varför är folk emot offentlig amning?