Inlägg från: Anonym (Hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hjälp)

    Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?

    För att göra en lång historia kort; Jag dejtade en kille under en kort period och blev gravid trots skydd. Han ville absolut inte behålla barnet men jag ville av olika anledningar inte göra en abort. Vi diskuterade saken kanske 2-3 gånger och sedan har vi inte hörts mer. Han var tydlig med att han inte vill ha med mig att göra mer om jag behöll barnet. Detta var ungefär i vecka 6-7, jag är i vecka 15 nu.

    I början var jag helt inställd på att respektera hans beslut, vill han inte så vill han inte och ändrar han sig får han väl höra av sig. Typ. Men nu känner jag inte så längre. Vet inte om det har med hormoner att göra men jag är plötsligt så ledsen över hans brist på intresse och att det blev som det blev. Vissa dagar känner jag mig arg på honom för att han "lämnat" mig så här samtidigt som jag ju vet att det är mitt fel och självvalt då jag valde att behålla barnet mot hans vilja. Samtidigt så har jag skuldkänslor för att jag tvingar honom att bli pappa nu och att mitt stackars barn med största sannolikhet kommer få växa upp utan pappa.

    Tänker ofta att jag ska ringa upp honom och se om han vill prata med mig nu, det har ju ändå gått ett par veckor sen sist och jag tänker att han kanske fått tid att smälta det här lite. Men har jag ens rätt att kontakta honom? Känns så fel när han verkligen klargjort att han inte vill ha med mig att göra men samtidigt vill jag gärna se om det finns en chans att få kontakt igen, mest för barnets skull såklart men även min egen då jag mår så dåligt över det här.

    Eller borde jag bara vänta tills barnet är fött?

    Tar tacksamt emot råd , är så kluven..:(

  • Svar på tråden Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?
  • Anonym (Hjälp)
    Guden Tor skrev 2017-05-26 15:21:21 följande:

    Jag tror att denna tråd är påhittad med tanke på att ts inte har skrivit i tråden en enda gång eller svarat på någons inlägg eller liknande. Så brukar det se ut när folk skapar trolltrådar. De vill se andras reaktioner och kommentarer och lämnar sedan tråden att vara.


    Tråden är inte påhittad, jag har jobbat och inte haft tid att logga in här.

    Tack för alla svar men tror jag lämnar tråden nu, trots att jag är på riktigt. Och alla ni som skriver att jag inte respekterar hans beslut, det är ju precis det jag gör? (Respekterar alltså) Jag har inte kontaktat honom en enda gång sedan vi bröt men skapade en tråd för att få råd hur jag ska göra. Kommer troligtvis inte höra av mig heller, så nu vet ni det.
  • Anonym (Hjälp)

    Om någon i liknande situation har googlat fram min gamla tråd och undrar hur det gick så kan jag berätta att jag väntade med att kontakta pappan tills efter barnet var fött. Han valde då att vara delaktig i hennes liv och har fortsatt med det. Idag är hon över ett år och har en engagerad, närvarande pappa. Något jag aldrig trodde när jag skrev tråden.

    Att behålla barnet mot pappans vilja var absolut inte ett lätt eller självklart beslut men jag är idag tacksam att allt löste sig till det bästa för barnet!

Svar på tråden Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?