• Guden Tor

    Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?

    Många skriver att det är kvinnans rätt att bestämma om hon vill behålla barnet eller ej, vilket är sant. Men om ni ska ta hänsyn till hennes beslut så ska ni också ta hänsyn till mannens beslut. Respektera att han inte vill vara en närvarande pappa och han har säkert sina anledningar till det. Barnet kommer att växa upp med sin mamma och det är inget fel med det, ts visste att det var såhär det skulle bli när hon gjorde valet att behålla barnet. Så respektera nu mannens beslut, annars är ni inget att ta på allvar.

  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-26 14:17:18 följande:

    Att höra av sig en gång efter rul och en gång efter att barnet fötts är knappast respektlöst. Faktum kan jag tycka att man som förälder har en skyldighet att försöka iallafall det lilla att se om den andra föräldern har ändrat sig angående kontakt. För barnets skull.

    Hur menar du att man inte respekterar hans beslut? Är ju knappast som någon kan tvinga honom att umgås med sitt barn. Att två gånger kolla om han ändrat sig kan jag knappast tycka är att inte respektera hans beslut.

    Sen är det flera av oss som tycker att de som överger sina barn (oavsett om dessa var planerade eller inte) är totala ynkryggar. Det är inte heller att inte respektera hans beslut - för som sagt, ingen som tvingar honom, det är bara en konsekvens av hans beslut att folk ka anse att han inte är mer än en påse skit.


    Fast han har ju redan berättat för ts att han inte vill ha kontakt med henne om hon väljer att behålla barnet, därav vill han väl inte vara en aktiv pappa heller. Ingen ide att försöka pressa honom till något annat.

    Jag tycker inte att det är att respektera hans beslut om ts ska höra av sig till honom igen. Om han ändrat sig så kommer han själv ta kontakt. Till och med en morot kan lista ut det.

    Okej, du får tycka att han är en total ynkrygg som "överger" sitt barn. Det bryr jag mig inte om och förmodligen inte han heller. Folk har alla möjliga åsikter idag. Är man en stark person så kan man gå sin egen väg, oavsett vad andra tycker om det.
  • Guden Tor

    Jag tror att denna tråd är påhittad med tanke på att ts inte har skrivit i tråden en enda gång eller svarat på någons inlägg eller liknande. Så brukar det se ut när folk skapar trolltrådar. De vill se andras reaktioner och kommentarer och lämnar sedan tråden att vara.

  • Guden Tor
    Anonym (Hjälp) skrev 2017-05-27 07:20:22 följande:

    Tråden är inte påhittad, jag har jobbat och inte haft tid att logga in här.

    Tack för alla svar men tror jag lämnar tråden nu, trots att jag är på riktigt. Och alla ni som skriver att jag inte respekterar hans beslut, det är ju precis det jag gör? (Respekterar alltså) Jag har inte kontaktat honom en enda gång sedan vi bröt men skapade en tråd för att få råd hur jag ska göra. Kommer troligtvis inte höra av mig heller, så nu vet ni det.


    Anonym (Hjälp) skrev 2017-05-27 07:20:22 följande:

    Tråden är inte påhittad, jag har jobbat och inte haft tid att logga in här.

    Tack för alla svar men tror jag lämnar tråden nu, trots att jag är på riktigt. Och alla ni som skriver att jag inte respekterar hans beslut, det är ju precis det jag gör? (Respekterar alltså) Jag har inte kontaktat honom en enda gång sedan vi bröt men skapade en tråd för att få råd hur jag ska göra. Kommer troligtvis inte höra av mig heller, så nu vet ni det.


    Rimligtvis borde du åtminstone ha svarat på något i tråden innan detta inlägg. Känns lite lurt någonstans.

    Tycker inte att det är att respektera någons beslut om man funderar på att kontakta mannen som sagt att han inte vill bli kontaktad igen, vilket var exakt det du funderade på. Bara att finna sig i att du gjorde ett beslut han absolut inte tycker om och då får man ta konsekvenserna av det. I ditt fall blir konsekvenserna förmodligen att du blir ensamstående mamma och din relation med honom är förstörd. Visst är det upp till kvinnan att bestämma vad hon gör med sin kropp (även fast det mest handlar om ett eventuellt barn), men han har också rätt till sina känslor. Därför är det bara att respektera det, låta honom vara. Vill han ha kontakt med dig och kanske barnet så kommer det att visa sig.
  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-27 12:39:49 följande:

    Men snälla, varför så fokuserad på att respektera pappans beslut? Ja, han har rätt till sina känslor, är det någon som påstått någon annan? Det handlar inte om honom dock och det handlar inte om TS, det handlar om barnet. Genom att kontakta pappan TVÅ gånger under en period på drygt nio månader så gör ts sin skyldighet slm förälder, att se till sitt barns bästa. Igen, ingen kan tvinga pappan att vara involverad. Vad är det för löjligt daltande att man måste "respektera hans beslut"? TS kunde väl inte bry sig mindre i det och om honom efter att han lämnat henne när hon blev gravid, däremot har hon en skyldighet gentemot sitt barn att iallfall försöka på något sätt.


    För att om man kan respektera kvinnans beslut så bör man även respektera mannens beslut. Jag är kvinna, det betyder inte att jag bara är på kvinnans sida för det.

    Hon får ju skylla sig själv att han lämnade henne. Hon gjorde ett val som var fruktansvärt dåligt för honom, klart att hon inte får något jubel till respons. Givetvis vet jag att det är kvinnans val, men bara för att kvinnan gör ett val som hon har rätt till så kan man inte räkna med att mannen inte kommer göra motstånd. Så fungerar det i allt. Allt man gör får konsekvenser.

    Han har redan sagt att han inte vill ha mer kontakt, så att kontakta honom igen är bara konstigt. Jag tror att det är sämre att försöka tvinga fram något än att eventuellt låta det komma av sig själv.
  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-27 12:51:29 följande:

    Åter igen, det handlar varken om han eller henne. Det handlar om barnet. Barnet har en rättighet till båda sina föräldrar. Som närvarande förälder kan jag då tycka att man har en skyldighet att försöka minimum iallfall för att få den andra föräldern involverad. Jag menar att det är löjligt att dalta med en vuxen människa för att stackarn hade sex och vill inte ta konsekvenserna av det. Sluta vara så trångsynt och bara fokusera på två (eller främst en då i ditt fall) vuxna människor, det handlar inte om dem.


    Det finns många barn som växer upp utan sin ena förälder. Tråkigt, men så är det. Jag tror ärligt talat inte att ts kan göra så mycket åt saken. Jag tycker inte att ts ska höra av sig till mannen, oavsett om det är för barnets skull eller ej (verkar mest vara för hennes egen skull). Han måste få tid att smälta detta. Förmodligen känner han en del ilska just nu och då är det inte särskilt lägligt att ts kontaktar honom då hon förmodligen gör hela saken värre.

    De använde skydd av en anledning, förmodligen för att de inte ville ha barn? Givetvis kan man bli gravid ändå, vilket ts blev i detta fall. Än sen då? Ts valde att behålla barnet och han ville inte det. Bara att respektera. Bara för att man har sex (med skydd eller ej) så innebär det inte att man ska vara redo att bli förälder...

    Om han vill ha barnet så kommer det att visa sig. Vet inte hur många gånger jag ska behöva säga det.
  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-27 13:06:04 följande:

    Återigen, jag bryr mig rätt lite i hur TS eller pappan känner inför detta. De är vuxna människor och får försöka deala med det på sina sätt. Min fokus är barnets rättigheter. Ja, visst finns det barn som växer upp med endast en förälder och det går bra. Inte alls det jag motsätter mig. Däremot är det önskvärt att barnet har båda föräldrarna såvida en eller båda inte innebär en skada för barnet på något sätt.

    Av just anledningen att graviditet och barn är en så omvälvande grej så ser jag ännu mer anledning att vid två ynka, dock siginifikanta, tillfällen kontakta pappan för att t.ex. meddela att barnet är fött. Finns flera exempel här på FL om pappor som velat ha noll att göra med barnet, men som ändrat sig när de fått se UL-bild eller fått veta att barnet nu fötts. Att då hålla totalt avstånd fram tills han väljer (om någonsin) att ta kontakt minskar ju förmodligen chansen att han kommer vilja ha med barnet att göra. Och ännu en gång, inte främst för ts skull att få honom involverad -för barnets skull. Att på nio månader kontakta pappan vid två (ganska signifikanta) tillfällen är minimum vad man som närvarande förälder kan och bör göra för att försöka se till att sitt barn har båda föräldrarna.

    Men vi tycker uppenbarligen helt olika, så är nog menlöst att fortsätta diskutera. Jag ser till barnet och du ser till en vuxen man. Vi ser olika helt enkelt.


    Nja, jag ser inte bara från mannens sida. Jag tänker mig att det är bättre att ligga lågt och strunta i att försöka tvinga fram något. Bättre för allas skull om mannen kommer av sin egen vilja istället för att det är ts som har pressat fram honom. Jag hade inte velat ha en pappa som är närvarande enbart på grund av att min mamma vill det, det ska vara för att han vill det.

    Det handlar inte om att jag bara ser det hela från mannens synvinkel. Jag tycker det är bättre att låta honom kontakta ts istället för att hon ska kontakta honom. Bollen ligger hos honom om han vill ha barnet.
  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-27 13:20:17 följande:

    Du tror inte chansen ökar till en villigt någorlunda involverad pappa om han får se en UL-bild eller få veta att barnet har fötts? Graviditet är en otroligt svår grej att greppa. Även par som planerat barn kan uppleva graviditeten och tanken på barnet som väldigt abstrakt och svår att förstå och koppla att det här kommer resultera i en ny liten människa. Saker såsom att få se UL kan hjälpa att göra barnet lite mer verkligt. Och såklart själva födseln. Personligen tror jag att chansen ökar en del att pappan kan ta till sig barnet, någorlunda iallfall, om han får en UL-bild skickad till sig och får veta att barnet har fötts. Iallafall jämfört med att bara gå runt att vänta på att han någon gång, kanske aldrig, ska ta kontakt. Människor är himla duktiga på att sticka ner huvudet i sanden, vad är att säga att det inte är det han gör? Bara låtsas som att "problemet" inte finns? Därav tycker jag det är bra om ts kan då kontakta honom två gånger för att göra det lite mer verkligt och möjligen öka chansen att han kommer någon gång bli involverad i barnet. Han har fortfarande ett val, ingen kommer tvinga honom att bli involverad. Men det gör själva barnet mindre abstrakt och han kan nog mycket väl få ett annat perspektiv på det. Om inte, då är det så. Då gör han ju inget annorlunda än nu, han behöver inte svara, han behöver inte kontakta.


    Jag håller forfarande inte med.

    Jag tycker att ts ska backa, precis som han har bett henne göra. Som Anonym (mamsi) sa så tränger hon sig på ifall hon börjar kontakta honom nu. Jag tror inte att det hjälper att ts skickar bilder som UL bilder eller liknande. Hon måste respektera att han vill bli lämnad ifred. Visst KAN det hjälpa att hon skickar bilder, men jag tror inte det. Jag tror att det är en dålig start om hon försöker ta kontakt med honom nu när han troligtvis är mycket upprörd och ledsen. Han måste få tid att bearbeta detta. Förmodligen vill han inte ha barnet eller ts, då hade han hört av sig. Jag tycker att ts ska låta honom höra av sig.
  • Guden Tor
    Kanttant skrev 2017-05-27 13:43:52 följande:

    Vi frå nog bara agree to disagree tror jag, istället för att vi båda fortsätter upprepa samma argument haha :)


    Låter som en bra ide.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 13:49:22 följande:

    Jag håller med dig i stort. Enda undantaget tycker jag är en kontakt i samband med att barnet fötts. Det är början på deras nya liv som föräldrar tillsammans. En inbjudan till samarbete sker då under nya omständigheter och med utgångspunkt i barnets behov. För övrigt tycker jag ts ska lämna honom ifred.


    Kan eventuellt hålla med om att hon kan höra av sig när barnet fötts, 1 gång.
  • Guden Tor
    sweetlife skrev 2017-05-27 17:25:56 följande:

    Ni som säger att ts "tvingar" honom att bli pappa, tycker ni resonerar dumt. Hon blev gravid helt enkelt, och det är inte alla som vill göra abort, för många kan det vara jättetufft att gå igenom en abort och särskilt om man längtar efter barn. Jag har gjort abort en gång och det var verkligen inte det lättaste att gå igenom trots att det helt och hållet var mitt eget beslut och jag har inte ångrat det. Men tycker ingen har rätt att pressa någon till abort mot sin vilja.

    Jag tycker att ts borde vänta lite och höra av sig till killen senare, kanske när barnet är fött och han har hunnit smälta att han ska bli pappa. Sen är det ju mycket möjligt att han inte vill vara närvarande och då får du ju acceptera det.


    Tja, han är ju påtvingad pappa, på ett eller annat sätt. Även om han nu inte kommer vara en nuvarande pappa. Även fast det är kvinnans beslut så förstår jag honom till fullo. Han har rätt till sina känslor. Jag hade inte heller varit glad om jag var en påtvingad mamma. Han behöver inte gilla hennes val. Ts har valt att behålla barnet och det får hon, det betyder inte att mannen måste ta hand om barnet.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 18:30:39 följande:

    Påtvingad av vem? Om det är någon han ska vara besviken på är det ju sig själv. Barnet är en naturlig konsekvens av hans egna handlingar.


    Påtvingad att vara pappa mot sin egen vilja? Han vill ju inte vara pappa men kommer nu att bli det, då är han ju en påtvingad pappa. Ts val att behålla, han behöver inte gilla valet eller vara närvarande.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 18:57:47 följande:

    Att han inte vill vara pappa är inte det samma som att han blir påtvingad någonting.

    Jag blir inte påtvingad ett dåligt tentaresultat. Det är bara en naturlig konsekvens av att jag pluggat för lite eller fel. Samma sak med den här mannen. Hans biologiska faderskap är en naturlig konsekvens av hans knullande.


    Det spelar ingen roll att det är en naturlig konsekvens av hans knullande. Han vill forfarande inte vara pappa och blir det nu mot sin vilja därför att ts väljer att behålla, det är att vara påtvingad pappa.

    De använde skydd, då är det rimligt att man utgår ifrån att man inte vill ha barn. Mannen har all rätt att vara upprörd och han ska inte behöva vara en närvarande pappa mot ett oönskat barn.

    Alla som ligger (vilket är väldigt många på denna jord) är knappast villiga att bli föräldrar bara för att man ligger.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 22:29:27 följande:

    Var och en ansvarar främst för sin egen lycka. Även ts och pappan.

    Och man ska absolut inte göra våld på sig själv för att göra någon annan lycklig. Tycker ts gjorde helt rätt när hon inte valde göra abort bara för att göra mannen glad.


    Göra våld på sig själv?

    Jag säger inte att ts skulle ha gjort abort för att göra mannen glad. Detta var hennes val som hon hade rätt till. Du snackar om att man inte ska göra saker bara för att göra någon annan lycklig. Jepp, därför har pappan också rätt att bli lämnad ifred. Han ska inte behöva vara en närvarande pappa bara för att det är ts önskan. Låter bara märkligt. Vill han vara en närvarande pappa så kommer han fram.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 22:51:06 följande:

    Ja men har inte påstått att ts ska trakassera mannen. Han blir en närvarande far om han vill.


    Bra.
  • Guden Tor
    Anonym (mamsi) skrev 2017-05-27 23:09:14 följande:

    Öh okej..


    Öh jaha.
Svar på tråden Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?