Inlägg från: nattuss89 |Visa alla inlägg
  • nattuss89

    Öka mjölkproduktionen?

    Jag fick en liten dotter för ett par veckor sedan (mitt andra barn) och har haft ganska mycket problem med amningen. Fick väldigt mycket sår på bröstvårtorna trots att jag kämpade med hållning, amningställningar m.m. men inget hjälpte och såren blev värre, så nu använder jag mig av en bröstpump och ger min dotter bröstmjölk på det sättet istället så att såren ska få chans att läka. (Dom är fortfarande ej helt läkta)

    I början hade jag hur mycket mjölk som helst (Vet ju att man har det i början, nästan så att brösten exploderar) Men nu känns det som att mjölken börjar "sina" trots att jag pumpar varannan/var tredje timme för att hålla det regelbundet. Någon som vet hur man ökar mjölproduktionen igen? Jag pumpar ju ut ungefär så mycket som hon dricker per gång, ska jag pumpa ut mer/mindre? Oftare eller mer sällan?

    Hoppas ni har några bra erfarenheter och tips :)

  • Svar på tråden Öka mjölkproduktionen?
  • nattuss89

    Tack för tipsen, jag ska testa att pumpa oftare och tömma mer. Var rädd för att det skulle ge tvärtom-effekt men det bör det ju inte göra om man tänker realistiskt ioförsig hehe :)

Svar på tråden Öka mjölkproduktionen?