• Fånga dagen

    Påträngande svärföräldrar förstör relation

    " Huset är hans pappas barndomshem och det är fortfarande han som äger huset. Tanken var att vi skulle köpa huset av honom när jag fick jobb, vilket jag fick för några år sedan. Hans pappa har inte varit införstådd med att vi vill köpa det har jag förstått nu, fast jag trodde att min sambo sagt det innan vi flyttade hit. Men tydligen inte, hans pappa ser det här som sitt,"

    Vems tanke var det att ni skulle köpa huset? Hur kan man ens få för sig det, utan att ha talat om det, och frågat den som äger huset, vilket är svärfar. Det är hans barndomshem, och betyder säkert mycket för honom. Han kanske inte alls vill sälja. I synnerhet inte om hans svärdotter så tydligt markerat vad hon tycker om honom och svärmor. Huset lär väl ändå bli sonens en gång.

    Betalar ni nån hyra?
  • Fånga dagen
    Anonym (Anonym) skrev 2017-06-12 07:29:59 följande:

    Tack för alla synpunkter! Jo, jag har varit tydlig med min sambo hur jag upplever allting men det är som att han hellre vill förstå saken ur sina föräldrars perspektiv. Jesper - du slår huvudet på spiken i allt du skriver! Nånstans är det en slags välvilja, att de vill hjälpa till och inte förstår när de går för långt. Fast på ett sätt tror jag de fattar eftersom jag blir så jävla irriterad. Då är det som att framför allt svärmor måste statuera exempel. Jag är tacksam för att vi får hjälp också men man måste få välja själv när man vill ha hjälp och med vad, inte få det nerkört i halsen.

    Att vi skulle köpa huset var jag och sambon överens om innan vi flyttade. Tydligen har vi inte varit tydliga med det gentemot hans pappa. Å andra sidan kan man ju tycka att hans pappa skulle backa lite när nu hans vuxna son flyttat in med sin familj i ett hus han själv inte har bott i på över 40 år.... Och självklart betalar vi hyra, el och sophämtning som hör till, men vi har inte fullständig koll på alla kostnader, vilket min sambo verkar tycka är helt ok.

    Blir nog så att jag flyttar - själv. ????


    I din trådstart skriver du:

    " hans pappa betalar vår elräkning och sophämtning."

    I ditt senaste inlägg skriver du nåt helt annat:

    "självklart betalar vi hyra, el och sophämtning som hör till,"

    Jaha!!??
  • Fånga dagen
    Anonym (fd) skrev 2017-06-12 10:51:11 följande:

    Det dina svärföräldrar gör är totalt oacceptabelt. Jag hade blivit galen för länge sen.
    Nu har det pågått så länge och du har tagit upp det många gånger med din man. Nu måste ni ha hjälp utifrån. Ring redan idag till familjerådgivningen. Ligg på om att det är viktigt att gå dit. (Får du inte med din man går du själv första gången. )Säg att det är du som behöver hjälp för du får snart ett nervsammanbrott.  Snart kommer din man inse att det är ert gemensamma problem. Försök samarbeta med din man utan anklagelser. Låt inte svärföräldrarna få nöjet att splittra er familj.
    Jag tror att ni måste flytta från huset. Ni måste ha en egen bostad, då är det lättare att hålla på sina gränser. Det är ert hem, er familj.  


    "I din trådstart skriver du:

    " hans pappa betalar vår elräkning och sophämtning."

    I ditt senaste inlägg skriver du nåt helt annat:

    "självklart betalar vi hyra, el och sophämtning som hör till,"

    Ts lämnar ju lite motsägelsefulla uppgifter, så det är väl inte otänkbart att de inte heller betalar nån hyra, utan bo gratis i svärfars barndomshem, som han håller på att renoverar. Förhåller det sig så, blir det kanske svårare att pinka in ett revir.  De har ju inte ens frågat honom om de får köpa huset. 

    " Tanken var att vi skulle köpa huset av honom när jag fick jobb, vilket jag fick för några år sedan. Hans pappa har inte varit införstådd med att vi vill köpa det har jag förstått nu, fast jag trodde att min sambo sagt det innan vi flyttade hit. Men tydligen inte,

    Kommunikationen mellan Ts och sambon verkar ju inte vara den bästa. Så familjerådgivning är kanske att rekommendera.
  • Fånga dagen
    Påven Johanna II skrev 2017-06-12 16:13:55 följande:

    Fånga dagen formulerar sig som vanligt väl. Jag tycker som hon gör och ser gärna svar på de frågor hon ställt. 


    Tackar! Ja vi får väl se om Ts vill/kan svara på det som förbryllar lite. I ett inlägg är det svärfar som betalar el och sophämtning - i ett annat får vi veta att Ts och sambon självklart betalar el och sophämtning själva. Men det är väl kanske bara ett skrivfel. Men det får mig ändå att undra om det kanske finns fler skrivfel i denna berättelse.

    Ts efterlyser kloka synpunkter på hennes problem. Men det är ju svårt att ge, när hon ger två olika alternativ om samma sak.
  • Fånga dagen
    Anonym (Anonym) skrev 2017-06-12 18:20:16 följande:

    En sån ingående diskussion om elräkning hade jag inte riktigt förväntat mig... Så här ligger det till: Elavtal och sophämtning är skrivet på svärfar, räkningarna skickas till honom, han betalar, vi betalar hyra samt el, sopor till honom. Jag sitter inte på arslet och låter dem ta hand om renoveringar eller skiter i att rensa avlopp för att han ska göra det. Jag har lagt ner mycket jobb på detta hus och är fullt kapabel att rensa avlopp själv. Problemet är att han gör sånt utan att fråga eller säga till innan. Han ska fullständigt skita i om vi har stopp i avloppet eller inte. Det är vårt problem, inte hans.

    Min plan nu är att prata igenom detta ordentligt (igen) med min sambo, men nu förklara att jag vill flytta härifrån. Ett alternativ är att gå på familjerådgivning och få någon utomstående som kan hjälpa oss. Tror dock inte min sambo går med på det men då får jag väl gå själv. Får se hur han re som är petig med detaljeragerar, är inte så hoppfull eftersom han inte riktigt tagit detta på allvar förut.


    Jag är kanske lite petig med detaljer, och reagerade därför på det här med el och sophämtning.
    Den förklaring du ger nu, stämmer ju inte alls överens med vad du först skrev, där intrycket jag fick, och kanske även andra, var att ni inte stod för dom kostnaderna.

    "De betalar grejer som ingår i renoveringarna, hans pappa betalar vår elräkning och sophämtning. När jag sagt till min sambo att det är helt sinnessjukt rycker han bara på axlarna."
  • Fånga dagen
    Bosse Bowling skrev 2017-06-12 19:39:54 följande:

    Ni som tycker TS verkar lat och bortskämd verkar inte ha förstått problemet hon beskriver. Jag skulle personligen ha hamnat på psyket om mina svärföräldrar uppfört sig så sjukt omdömeslöst som det beskrivs. Eller i fängelset för att ha stryp dom eller min sambo :)

    Och nej, man kanske inte vill ha en ny jävla TV av någon. Var den gamla trasig? Behövde den bytas ut? Vem fan bryr sig. Man inreder för fan inte i någon annans hem. Din sambo är en idiot som inte kan stå upp för dig, eller för sig själv. Klipp navelsträngen och köp huset som var planen. Men självklart borde TS med facit i hand vart ännu tydligare om ägandeskap osv.  Usch vad fel allt kan bli trots att jag också uppfattar att svärföräldrarnas intentioner är goda. Detta kommer GARANTERAT leda till separation om inget görs nu direkt. Får rysningar i hela kroppen.


    Jösses! Tur då för sambon och svärföräldrarna att det inte är du som är svärdottern.

    Om planen varit att köpa huset, så borde de väl pratat med husägaren om det. Han verkar ju inte känt till deras planer.

    "Hans pappa har inte varit införstådd med att vi vill köpa det har jag förstått nu, fast jag trodde att min sambo sagt det innan vi flyttade hit. Men tydligen inte,

    Han kanske inte vill sälja sitt barndomshem till sin svärdotter, med tanke på hur dålig deras relation är. Vad vet man? 
  • Fånga dagen
    Påven Johanna II skrev 2017-06-13 11:38:09 följande:

    Det här är väl nästan det värsta:

    "de köpte ett babygym utan att vi bett dem" 


    Vilket övertramp!! Redan där skulle Ts satt ner foten, och markerat var gränserna går. Eller krävt av sambon att ta ett snack med sina föräldrar.Cool
  • Fånga dagen
    Livet blir inte som man tänkt si skrev 2017-06-13 22:41:17 följande:

    @fångadagen

    du känns som en fruktansvärt osympatisk person. Hänger upp dig på oväsentligheter i stället för att försöka sätta dig in i TS problematik.

    Personligen skulle jag aldrig ha stått ut med sådana svärföräldrar eller sambo som ej kan sätta gränser. Lycka till TS. 


    @fångadagen

    du känns som en fruktansvärt osympatisk person."

    Det är noterat.


Svar på tråden Påträngande svärföräldrar förstör relation