• Kanttant

    Snål fest eller överreagerar jag?

    Anonym (Sjukt snålt) skrev 2017-06-20 21:18:38 följande:

    Jag hade aldrig gått på en sån fest.

    Kommer från Indien och vi ber aldrig gästerna ta med sig mat eller dricka. Det finns lixom inte i vår värld att man inte blir bjuden på mat. Gästerna tar med sig presenter och mat får man alltid. Det är ju förfan pinsamt att både kräva att gästerna tar med sig egen mat och ger pengar till deras resa, hur vågar man vara så pinsam? Haha!!

    Vad är meningen med fest om alla ska betala för sig själva och ta med sig mat? Då är det ju inte deras fest?! Jag har aldrig fattat grejen i den Svenska kulturen med att man betalar sin egen mat + ger presenter?!

    Ha inte fest om man inte har råd och så tigget folk presenter också, pinsamt värre!


    Fast det är ju inte svensk kultur som du säkert kan förstå utifrån reaktionerna här. Knytkalas är en relativt vanlig/normal grej, men då brukar det ju inte vara att man ger presenter eller dyl., oftast görs ju knytis i samband med t.ex. en högtid som man ska fira många (jul, midsommar eller annat) och ibland vid födesledagsfest - men då mer som istället för present är min erfarenhet. Knytis är ju till för att kanske just inge har råd eller vill lägga pengar på att göda massor med personer, men alla vill ändå ses, umgås, äta och fira- dår är det en bra lösning.
Svar på tråden Snål fest eller överreagerar jag?