Inlägg från: NomenNescio |Visa alla inlägg
  • NomenNescio

    Nekad som familjehem

    Låter inte som om diabetes och ssri är det som utredare borde fokusera mest på.
    När jag tänker på de rubriker som var för ett par år sedan om alla fosterbarn som blir utsatta för övergrepp så känns det lite skevt att fokusera så mycket på två sjukdomar som verkar vara medicinerade och under kontroll.

  • NomenNescio
    Rock on skrev 2017-07-11 10:54:52 följande:

    Diabetes ska väl inte vara ngt problem däremot skulle jag reagera om ngn var deprimerad och vill vara familjehem.

    Är ju en fördel om man mår bra innan man tar hand om andra som inte mår bra!


    Men kanske kan det vara tvärtom?
    Att man har större möjlighet att förstå, relatera till och kunna få kontakt med ett barn som har haft det tufft om man själv vet vad depressioner och motgångar vill säga?
    Förutsett, så klart, att man är stabil och inte lider av exempelvis manodepressivt tillstånd.
  • NomenNescio
    Rainbow gg skrev 2017-07-11 11:05:24 följande:
    När man slutar med ssri så brukar man ju fasa ut det, trappa ned, enligt ordination av läkare. Och har personen inte klarat det så hissar det ju varningsflagg. Jag tror inte att du har så bra insyn i familjen som du kanske tänker dig?
    Det kan mycket väl vara att personen har fötts med underskott av vissa signalsubstanser i hjärnan som reglerar välmåendet.
    Det är ganska vanligt, och dessutom genetiskt betingat, och då medicinerar man det med SSRI på samma sätt som man medicinerar andra bristsjukdomar.
    Inget konstigt alls.
  • NomenNescio
    Anonym (mor) skrev 2017-07-13 08:43:36 följande:
    Äter man SSRI-preparat sedan flera år tillbaka och inte klarar att sluta så ska man inte utsättas för den extra belastning som det innebär att bli familjehem! Det barns som placeras hos en kan ju vara krävande från helvetet och då behövs starka nerver.
    Kan hålla med "varning för soc" att det vore fantastiskt om folk i allmänhet bara hade lite mer kunskap om SSRI, bristsjukdomar och depressioner än sådana som bygger på rena fördomar.

    Bara dumheter, du har faktiskt inte förstått vad det oftast handlar om.
  • NomenNescio
    Anonym (mor) skrev 2017-07-13 13:07:24 följande:
    Jag har ätit SSRI i många herrans år och det är en medicin som man äter för att man mår dåligt psykiskt på ett eller annat sätt. Man äter den inte som kosttillskott. Hittar man en bra dos med medicinen så fungerar man jättebra MEN jag är helt övertygad om att när man äter dem så tillhör man den grupp människor som är lite känsligare än genomsnittet. Man ska vara försiktig och inte utsätta sig för onödiga prövningar. Tycker jag.
    För en del används SSRI på det sättet. Och dess brukar sällan behöva det hela livet.

    För andra är det en medfödd brist som gör att de inte kan tillgodose en del signalsubstanser på naturlig väg. För detta är det ett tillskott på ett ämne som de inte fysiskt har normala nivåer av.

    I första fallet är SSRI mer som en hjälp mot psykisk ohälsa.
    I det andra fallet är SSRI mer som ett medicinskt tillskott på en fysik bristsjukdom.

    Det är en ganska väsentlig skillnad på detta.
  • NomenNescio
    Anonym (mor) skrev 2017-07-13 15:22:04 följande:
    SSRI-preparaten påverkar serotoninhalten i hjärnan. Har aldrig hört talas om att låga nivåer serotonin kan vara medfött men hursomhaver så antar jag att symptomen då är depression?
    Jo, och det är rätt vanligt. Det är en av anledningarna till att depression ofta är ärftligt och ligger i släkten.


  • NomenNescio
    Snöigahästar skrev 2017-07-13 20:50:42 följande:

    Jag hade inte velat att mitt barn, om det skulle placeras, hamnade hos en med diabetes och den medicinering du beskriver. Jag hade velat ha två helt friska familjehemsföräldrar. Dessa barn är så utsatta och ska inte behöva vara med om insjuknade föräldrar, sjukdomar är en känd risk, så är det bara. Man ska kolla i många år. Är det en anhörig är det en annan sak tycker jag. Då kan familjeband vara viktigare. Men vänd er till ett familjehemsföretag så får ni säker bli familjehem där de är inte så noga.


    Ifall dessa personer kan leva och fungera precis som vanligt finns ingen anledning att vara rädd.
    Fokus borde i största hand ligga på alla de olika former av övergrepp som sker inom fosterhem, och tyvärr statistiskt sett är vanligare just i fosterhem än i vanliga familjer.
    Att istället lägga fokus på personer som fungerar som alla andra, oavsett om de behöver ta insulin eller ssri för det, känns rätt märkligt.

    Lite som att sila mygg och svälja kameler.
  • NomenNescio
    Snöigahästar skrev 2017-07-14 22:39:42 följande:

    Men man kan ju inte ta mindre dåliga familjehem bara föe det finns ännu sämre?! Placerade barn ska ha det bästa! Riktigt resursstarka precis som adopterade barn. Där är det riktigt höga krav.


    Men frågan är om de är dåliga då? Om föräldrarna ifråga fungerar som vilken annan människa som helst.
  • NomenNescio
    Anonym (.) skrev 2017-07-14 22:49:47 följande:
    Jag har växt upp med en föräldrer som liknar dig . Det var ingen dans på rosor om man säger så utan det var riktigt tufft om man jämför.
    Och jag håller med anonym soc att man ska undvika sådana placeringar därför att risken är stor att det kan bli tufft för barn som redan har det tufft. Det är inte rätt någonstans.

    Jag saknar barnperspektivet i tråden. Tråden går ut på att jag har rätt att få min vilja igenom till vilket pris som helst samtidigt som man glömmer de som det handlar om: barnen.
    Folk är olika och tar medicin av olika anledningar.
    På samma sätt som man bör göra en individuell bedömning av en person som exempelvis inte tar insulin eller ssri är det inte så märkligt att man även bör göra en individuell bedömning av personer som tar insulin eller ssri. Att per automatik sålla bort dem pga ---- ja, på grund av vadå egentligen? Bara pga massa mer eller mindre ogrundade antaganden, varav de flesta skulle spricka som troll i ljuset om de bara pratade med första, bästa läkare.

    Det finns gott om folk som har haft föräldrar som inte har tagit ssri och som kanske inte heller haft någon dans på rosor. Ska vi per automatik ta bort all föräldrar utan ssri som olämpliga fosterföräldrar då? Eller vad var egentligen din poäng med ditt exempel?
Svar på tråden Nekad som familjehem