• Anonym (Ts)

    Är kondom tråkigt?

    Jag är en tjej på 23 som inte tål p-piller och är inte intresserad av att ta andra hormonella preventivmedel eller spiral osv. då jag inte mår bra av det. Med andra ord är det som finns kvar natural cycles eller kondom (tror jag)?

    Jag har varit singel ett tag och därmed utan sex ( :( ) varför jag inte tänkt på skydd alls. Nu däremot har jag börjat dejta och känner att det här kommer bli en fråga när jag väl hittar rätt. Med kondom kan det väll aldrig bli spontant? (Jag har själv aldrig behövt köpa kondomer så bara det känns lite pinsamt.. killen har alltid haft). Jag har en ganska stark sexdrift så jag vet ju att det i längden blir jobbigt om man ska hålla på med kondom hela tiden eftersom jag gillar att ha sex och krydda till det lite här och där, inte bara hemma i sängen. Nu har jag ju inte någon kille heller så jag har ju inte problemet just nu men jag vet ju att det kommer framöver.

    Min fråga är alltså vilka alternativ det finns? Natural cycles känns inte så säkert heller? Och för er killar och tjejer - är kondom tråkigt? Hur delar ni upp inköpen? Hur löser ni de här problemen? Känns ju inte säkert att han ska spruta utanför när han är på g eftersom det finns både försatser osv att bli gravid av. Finns andra alternativ? Snälla hjälp en vilsen själ :)

  • Svar på tråden Är kondom tråkigt?
  • Emale

    Du ska absolut använda kondom, åtminstone i början av en bekantskap eller vid ons eftersom det är det enda som skyddar mot könssjukdomar. Om det är tråkigt? Det försämrar känseln en del tycker jag men det är en vanesak ganska mycket. Tycker heller inte det blir ospontant, det tar typ 5-10 s att öppna paketet och rulla på ett gummi om man är van. Du ska ha ett eget paket eftersom du aldrig kan veta om din partner varit lika ansvarstagande som du.

  • Anonym (Ts)

    Men om vi utgår från att man är ett par? Är det inte tråkigt då? (Jag är inte så mycket för ons...)

    Vilken sort kondomer ska jag som tjej köpa? Det finns väll olika storlekar..

  • Anonym (barbacka)

    Om det är ny date är det definitivt kondom med tanke på hur mycket det liggs runt. Sen om vi gillar varandra och vill ha sex igen är det raka vägen till gyn och testa könsjukdomar och HIV innan vi får njuta loss.

    Hatar sex med kondom är dessutom allergisk mot de flesta material och får problem. Så hade aldrig fixat att ha regelbundet sex med kondom. Inget slår känslan av hud mot hud..annars får det va för min del. Inte intresserad av tillfälliga grejor heller.

    Det talas väldigt tyst om de egentliga farorna av könsjukdomar och dess konsekvenser...så var rädd om dig och be om att få se testresultaten. Bäst att köra 3 mån med kondom iallafall med med tankepå HIV som inte visar sig förrän då. Men när det kommer till prev medel hade jag kört spiral och undvikit p piller och sån skit som har vidriga biverkningar.

  • Anonym (Reptilhjärnor)

    Trevligt att du har hög sexdrift! Synd att du inte fått ha sex på ett tag! Skönt konstaterande bara en tjej kan yppa lika självklart; "så jag har ju inte problemet just nu men jag vet ju att det kommer framöver." ;)

    För min del, som man, kör jag konstant kondom - oavsett regelbunden sexkompis. Har hittills (peppar peppar...) inte tappat ståndet utan. Upplever att hårdheten kan öka ett tag om hon vill rulla på den, även om den sitter mer tajt när jag själv gör det, prova det. Det är lite oansvarligt om dessa killar inte har det på sig men jag vet hur en del fungerar där. Som sagts tidigare här så visst, får man välja är det utan men inte om det inte är ett fast. Tråkigt och tråkigt, det hade varit tråkigt med konsekvenser man inte vill ha.

  • Laggan1937a

    Kör alltid kondom om jag inte är säker på att killen inte ha några könssjukdomar men efter det använder jag pessar. Bara att gå till en barnmorska som testar ut vilken storlek man ska ha. Det finns också en sort som ska passa de flesta (har dock glömt vad den heter). Finns på Gröna Barnmorskan bland annat. Är man i ett stadigt förhållande kan man ju dela på kostnaden :).

  • Anonym (Andreas)

    Kan bara svara för min del...

    Men jag tycker att kondom är riktigt tråkigt. Tappar känsel och många märken är för små. Nu är det ett ickeproblem då jag har fast sedan 10 år och kommer så småningom göra en vasektomi så hemma finns det ingen anledning till att ha kondom. Men när vi swingar så är det en självklarhet! Då väger fördelarna upp "nackdelarna" men det är en väldig skillnad med vs utan kondom

  • PeterGB3G

    Ja, kondom är enormt tråkigt för killar.

    Men grattis till dig som inte tar piller. Bra för sin hälsa.

    Jag råder dig att ha kondomer hemma. Bättre än att bli gravid eller sjuk.

    Är det pinsamt att köpa? Bara att komma över. Annars beställ på nätet. Eller menar du dela kostnaden? Killen står nog gärna för det till en början, sen blir det en hushållsutgift som allt annat.


    "Jag förväntar mig inte att du ska hålla med, inte ens att du ska förstå"
  • Anonym (Eli)

    Tänkte också på pessar som framtida lösning. Sen ang pinsamheten i att köpa kondomer.. köp på nätet :) T.ex. apotea.se. Där har jag köpt tidigare, man kan köpa typ 50-pack utan att rodna för nån kassörska haha:D Å andra sidan är du 23, helt naturligt om du köper kondomer och mer en vanesak, typ som tamponger också var lite skämmigt i början.

Svar på tråden Är kondom tråkigt?