• Anonym (Fyfan)

    Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism

    Helt ärligt, rätt åt dig.

    Tyckte synd om dig tills du var tvungen att hävda att mannen verkade ha muslimsk bakgrund.

    Att ens hävda att muslimer/icke-svenskar skulle vara opålitliga är så jäkla äckligt så det inte är sant.

  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (tgt) skrev 2017-07-24 15:24:54 följande:

    Skäms, faktiskt

    Det var ju inte TS som hävdat det.

    Så TS blir nu dels lurad.

    Dels får TS skit från sin omgivning för att hon INTE var rasist

    Och sen ska TS få skit från dig för att du hävdar att TS är en rasist

    Människor kan vara så jävla elaka...


    Exakt vart kallade jag ts rasist?

    Jag uppfattade ts som jag gjorde, varför skulle hon annars poängtera att personen är muslim om det inte är så att hon fattade "att omgivningen ju hade rätt".

    Ts's känslor skiter jag fullständigt i, det är inte hon som blivit kallad för opålitlig pga sitt kön/etnicitet/religion.
  • Anonym (Fyfan)
    NomenNescio skrev 2017-07-24 15:34:40 följande:

    Det finns en hel del sådana rasistiska kommentarer i denna tråd, så varför vänder du dig inte mot dem?

    TS har aldrig hävdat det som du skriver.

    Däremot, om du läser tråden, finns det andra som har det.


    Uppenbarligen eftersom det främst var ts's inlägg som provocerade mig?
  • Anonym (Fyfan)
    NomenNescio skrev 2017-07-24 16:01:39 följande:

    Väldigt märkligt att du blir provocerad av en person som blivit utsatt för bedrägeri.

    Och som inte har andats ett ord om rasism, mer än att hon har försvarat invandrare från andra rasister, och valt att tro gott om dem. Och känner sorg över att hon nu får höra en massa skit från omgivningen just för att hon INTE var rasist.

    Du verkar inte vara en särskilt trevlig person.


    Försvara invandrare? Hon kallade sig själv för dumnaiv som valde att lita på en muslim.

    Sätt dig ner, du har absolut ingen rätt att säga åt mig vad jag får ta illa upp av och inte. Jag ansåg ts's kommentar som kränkande och det har jag rätt att tycka.

    Är definitivt inte trevlig inför folk som försvarar rasism.
  • Anonym (Fyfan)
    NomenNescio skrev 2017-07-24 16:15:24 följande:

    Begriper fortfarande inte varför alla kommentarer som VERKLIGEN är rasistiska inte spelar någon roll för dig, men den som vill tro gott om alla folk, och råkat illa ut för det, är den person som du ger dig på? Det verkar mest som om du vill sparka på folk som ligger ner, snarare än att du bryr dig om rasism på riktigt.

    Hon skrev att hon kanske var dumnaiv, men mest för att hon gick emot hela omgivningens råd. Och dumnaiv eller ej, hon råkade ju illa ut.


    För att svara i en tråd behöver man inte läsa alla inlägg, jag svarar endast på ts.

    Vad som är rasistiskt och inte är väl för tusan inte du som avgör utan personer som fått utstå fördomarna/påståendena? Precis som en heterosexuell inte tystar ner en homosexuell som anser att något är homofobiskt, då det inte är den heterosexuella som avgör sånt. Det är så otroligt problematiskt, sluta bara.
  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (rättslös) skrev 2017-07-24 16:23:21 följande:

    Jag förstår när jag läser fler av dina svar att du själv är muslim.

    Jag förstår att du vill upprätthålla ett gott rykte för muslimer, och inte gillar att bli misstänkliggjord, men tycker du verkligen att du på bäst sätt gör detta genom att själv säga "rätt åt dig" till en person som blev lurad just för att hon verkligen trodde gott om muslimer?

    Jag förstår inte din logik.

    Förutom att du då själv insinuerar att det är rätt åt en person som blev lurad för att hon vägrade lyssna på de som avrådde henne från muslimer, så visar du upp en rätt stor elakhet i ditt beteende. Elakhet och skadeglädje, är vad jag tänker när jag läser dina inlägg, inte att du är en bra och balanserad person som står på rättvisans sida när det gäller oärliga affärer.


    Mitt syfte är inte att "upprätthålla ett gott rykte för muslimer", faktum är att det inte är min skyldighet att slicka röv för att rasister ska tycka om mig.

    En person som blir lurad tycker jag självklart synd om, en person som försöker få det att verka som om hen var "dumnaiv" för att hen litade på en muslim, tycker jag inte synd om.

    Ts blir inte automatiskt en ängel för att hon litade på en muslim, ska hon få diplom för det eller vad?

    En muslim (ts vet dessutom inte ens om personen verkligen är muslim) är som vilken annan person som helst och man förtjänar inte diplom för att man valde att lita på hen. Det är en ren självklarhet att att inte döma någon pga kön, sexualitet, religion, etnicitet osv.
  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (rättslös) skrev 2017-07-24 16:55:13 följande:

    Om du inte gillar rasister så ge dig på dem, istället för att håna de som blir utsatta för brott.

    Verkar bara vara du som tolkar hennes ts på det sättet.

    Alla andra verkar kunna läsa att hon känner sig dum som gick emot allas goda råd och nu sitter i skiten. Vi andra begriper att personen ifråga just har det synsätt som du efterfrågar, nämligen att inte göra skillnad på folk.

    Ingen skriver något om diplom, men du behöver inte håna folk som råkar illa ut, speciellt inte om de faktiskt beter sig på ett sätt du själv tycker är bra, enligt ditt inlägg


    Jag hånade ingen.

    Absolut, eftersom det inte är ovanligt att försvara rasism här på fl.

    Det var precis det hon gjorde, hon utgick från att hon är dumnaiv och att hennes vänner nog hade rätt eftersom att en person med muslimskt namn lurade henne.

    Det är inget bra beteende, för hon dömde ändå personen för att denne är POC. Inte ok.
  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (rättslös) skrev 2017-07-24 17:13:43 följande:

    Hon känner sig troligen ledsen, lurad och får nog utstå en massa vad-var-det-jag-sa.

    Förstår att du tycker om att håna henne för det, men om du hade haft ett uns av empati skulle du ha betett dig helt annorlunda. Ge dig på rasister om du vill, men vad vinner du på att vara elak mot personer som tydligen försvarar er annars? Även när det går åt helvete för henne av just den anledningen.

    Blir Förbannad på folk som inte har mänskligt vett och som älskar att håna folk. Finns gott om sådana med på FL.

    Och hon är precis vad det är när du säger "rätt åt dig" åt en person som råkat illa ut


    Vad hemskt att få utså vad-var-det-jag-sa kommentarer.. måste nog vara värre än rasism.

    Men snälla, är du helt seriös?

    Jag har ingen skyldighet att visa tacksamhet mot personer som "försvarar" mig som människa. Vad är ens detta för skitsnack? Fattar du inte hur problematisk du är eller? Varför ska en mindre priviligerad person tacka en priviligierad för att denne "försvarar" ens rätt att existera/vara precis som alla andra?

    Herregud, jobba ett par dagar på McDonalds och hon får tillbaka summan hon blev lurad på. Absolut, jättetråkigt att bli lurad. Men att få utså fördomar och elakheter pga att man är poc eller muslim är värre. Punkt.
  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (Lära) skrev 2017-07-24 18:05:03 följande:

    Fast det är inte en korkad slutsats.

    Dels är muslimer/icke-svenskar mer kriminella än svenskar. Dessutom finns en acceptansbias som gör att de blir fler i sådana här sammanhang.

    Det finns många lurendrejare med invandrarbakgrund på Blocket och liknande sajter som kommer undan med det just på grund av att de är invandrare. Folk är rädda för att bli anklagade för att vara rasister av typer som du och drar sig därför för att uppmärksamma eller anmäla dem. Hade offren blivit lurade av en svensk hade de agerat annorlunda.

    Det gör alltså att andelen lurendrejare med invandrarbakgrund på ex.vis Blocket blir FLER än de annars skulle vara och invandrare framstår i ÄNNU sämre dager, tack vare dig och andra som rycker ut för att försvara dem. Du hade ju aldrig gjort likadant om brottslingen var svensk. Då hade du stöttat TS och uppmanat henne att anmäla istället för att hacka på henne och sparka på ett brottsoffer som redan råkat illa ut.

    Det är likadant med våldtäktsapologeter, vilket jag lite fördomsfullt antar att du också är eftersom det brukar ingå i samma ideologiska sörja. Man rycker ut och försvarar våldtäktsmännen i en iver att bekämpa rasism och andra saker man inbillar sig är fel i samhället. Och det gör att fler kvinnor blir våldtagna, eftersom våldtäktsmännen får en friare lejd att härja fritt.


    Helt fantastiskt hur du kan ordbajsa så mycket, en text med 0 vettiga saker.

    Hade ts låtit bli att nämna etnicitet/religion, oavsett om det varit en svensk eller inte, så hade jag skrivit annorlunda ja.

    Att man är ett offer gör det inte mer okej att sparka på andra offer.
  • Anonym (Fyfan)
    Anonym (Lära) skrev 2017-07-24 18:47:39 följande:

    Fast i det här fallet i den här tråden var etnicitet/religion centralt för TS poäng. Hade hon utelämnat det så hade ingen fattat vad det hela handlade om. Då hade hon lika gärna kunnat låta bli att skapa en tråd, vilket du troligen hade önskat eftersom tråden känns obekväm för dig.

    Så du menar att den muslim/invandrare/whatever som lurade TS OCKSÅ är ett offer och därför kan denne begå brott som han eller hon vill? Precis min poäng alltså. Du är en apologet för kriminella och bidrar därmed till att de kan fortsätta med sin verksamhet.

    Det är alltid lika underhållande med folk på Familjeliv som understryker den poäng man för fram, fast själva inte inser att de gör det.


    Nej, det var inte alls centralt. Hade räckt med att berätta att hon blivit lurad och frågat vad hon skulle göra nu.. att andra säger "vad var det jag sa" pga att det är en invandrare har 0 betydelse i tråden.

    Skärp dig och sluta lägga ord i munnen på mig när du inte har bättre att komma med. Poc är offer när det gäller rasism, dvs folk som delar denna "invandrares" etnicitet får skit för något de inte gjort.
Svar på tråden Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism