Inlägg från: mångaskyllerpådroger |Visa alla inlägg
  • mångaskyllerpådroger

    Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism

    Det tar tid skrev 2017-07-24 21:43:35 följande:

    Tack till alla som har gett vänliga ord och goda råd.

    Tyvärr har problemet varit att säljaren i detta fall inte är samarbetsvillig, dvs. inte vill gå med på att kompromissa eller på något sätt hjälpa till att lösa problemen. Numera svarar han inte ens på mejl, sms eller i telefon längre. Okontaktbar.

    Ni som har varit med om att ha kunnat ta liknande fall till rätten får jättegärna dela med sig av sina erfarenheter. Jag har blivit avrådd av en (gratis) juristrådgivare, men det hindrar inte från att andra säkert kan ha andra input rent rättsligt.

    Allra bäst är så klart ifall någon vet hur man kan förmå personen att nå en lösning utan att dra det hela till rätten (känns dessutom ganska löjligt att uppta rättegångstid för sånt, när det sker så många allvarligare brott).

    Sen till de som säger att det var oförsiktigt av mig.
    Ja, det är alltid en risk att köpa begagnat av privatpersoner. Fram till den här gången har det dock aldrig hänt tidigare att jag blivit blåst, så fortfarande tror jag att de flesta därute är ärliga och att second hand kan vara ett bra alternativ till fabriksnytt.
    Men jag tycker ändå att det känns fel att det vanliga rättsstödet (som konsumentlagen) helt uteblir när privatpersoner ingår avtal.


    Ts prova med OG inkasso =) dom tror på en personlig kontakt och åker hem till personen, dom kan nog lösa ditt problem enkelt 

    Jag har själv använd dom en gång för att driva in en skuld, det gick jätte bra personen var helt plötsligt VÄLDIGT mån om att sammarbeta efter dom hade "pratat" med han =) 
Svar på tråden Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism