Inlägg från: Anonym (afafa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (afafa)

    Varför är biljettkontrollanter snällare mot barn?

    Så länge barnet är omyndigt lyder det under föräldrarnas (eller i vissa fall sociala myndigheters) ansvar. Således borde väl kontrollanten tagit reda på var föräldrarna befinner sig eller begärt kontaktuppgifter, för att sedan kontakta föräldrarna eller ansvarig förmyndare och förklarat läget, alt. krävt ut avgift. Och därefter hade förmyndaren fått ta konsekvensen och därefter, rimligen utkräva en förklaring av barnet och kanske andra bestraffningar, utebliven veckopeng, m.m. som konsekvens.

    Barn ses väl som skörare än vuxna och bemöts och behandlas väl därefter. TS kan nog föreställa sig att man både pratar till och bemöter barn på andra sätt än vuxna, och det är väl så det går i huvudet på kontrollanten du upplevde.

    Men det finns säkerligen kontrollanter som behandlar barn lika hårt som vuxna i kollektivtrafiken, men då finns det likväl passagerare som reagerar på att bemötandet varit för hårt och att barnet borde undantagits. Flera sidor av samma mynt....Dug

  • Anonym (afafa)
    ecover skrev 2017-08-17 09:19:02 följande:

    Förresten finns det någon anledning, varför det är först när man har fyllt 15 år som man kan åtalas och dömas i Sverige.


    Egentligen kan man tycka i och med att brottsligheten går ner i åldrarna att straffåldern borde sänkas. En 13 åring som våldtar eller mördar nån får ungdomsvård i någraånader men en 15 åring får fängelse?

    Men är det förresten inte föräldrarna som borde straffas i barnets ställe tills denne är myndig?
Svar på tråden Varför är biljettkontrollanter snällare mot barn?