EnAnonumius skrev 2017-08-18 18:30:07 följande:
Har man rätt temperatur på kylskåpet så är det ingen far att den ligger tre-fyra dagar i kylskåpet efter att kött/fisk har tinat. OM man nu väljer att tina det i kylskåpet i stället för "rums temperatur".
Fast många har en alldeles för hög temperatur som +8 grader. Det är visserligen något man trodde "förr" var en bra temperatur här i Sverige. Och det är tyvärr många som fortsätter att "tro på detta" än idag på modern tid, fast livsmedelsverket även går ut med att "sänka temperaturen på kylskåpet för bättre hållbarhet".
Man får bättre färskhet och hållbarhet på varor om man har mellan +2-6 grader i kylskåpet. MAX +6 grader. Jag själv har mellan +4-5 grader i mitt kylskåp och kan använda mjölken upp till två dagar utan problem efter "bäst före datum" på mjölkpaketen. Och de moderna kylskåpen är energieffektiva också så de dra inte så mycket ström om man ställer in dem på rätt temperatur, som är mellan +2-6 grader.
Jag ändrar min temp till kallare när jag har mer i kylen, men ser till att alltid ha så kallt det går utan saker fryser.
Främst för jag gillar det jag dricker iskallt.
Har alltid en flaska med isvatten i kylen, där jag fryser in en PET-flaska med halva vatten.
Som sen jag fyller med vatten, så man alltid har isvatten klart att dricka.