Inlägg från: Hormonkarusellen |Visa alla inlägg
  • Hormonkarusellen

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Virparitakarani skrev 2017-10-31 17:36:55 följande:

    Låter ändå som en helt okej kur du har där! Jag tror man ska som min läkare sade till mig sist "önska med hjärtat. Kräv inte med huvudet" Han är kanon! Han sa "längta & önska av hela ditt hjärta. Tillåt dig att drömma och längta efter barn. Men kräv det aldrig." Så fint sätt att tänka - men så svårt också.

    Jag har bestämt mig nu för att inte deppa mer. Det kunde varit värre ändå. Vi får hjälp. De flesta lyckas till sist! Vi fixar detta!!


    Helt riktigt, de flesta lyckas - vi ska bara vänta på vår tur och när dagen väl kommer är det värt allt slit, utbrott, tårar och oro, det måste vi tro på!
  • Hormonkarusellen
    Sommarhopp skrev 2017-10-31 19:19:20 följande:

    Jag förstår er. Jag tänker ofta på att det kanske aldrig är vår tur. Det jobbigast är att inte veta. I helgen fick min bästa kompis barn. Hon är så lycklig och jag är så glad för hennes skull, samtidigt som det gör så ont. Vi började ju försöka innan dom. Och här har det inte kommit ens ett litet plus. 

    Jag hade verkligen hoppats på att få göra en spolning den här gången, så att vi ialalfall vet. En del säger att det kan vara ärftligt, och jag vet att min mamma hade stora problem med äggledanra så jag funderar ju såklart mycket. Men förhoppningsvis tar det bara lite tid. Jag är inne på dag 2 med letrozol nu, vem vet, om 1 månad kanske det där efterlängtade plusset kommer. 


    Åh nej, förstår känslan, tycker alla runt mig får barn eller får fler barn, och man blir såklart glad men så ledsen för sin egen skull... jag skulle ju vara klar före 25, skulle vars först att få barn bland våra vänner.. ha flera st. Det trodde alla, eftersom jah alltid varit mamma åt alla andra och omgett mig med barn. Här sitter jag nu snart 30år och väntar på att utredningen ska bli klar så vi kan få börja med ivf. Sist i båda de vänskapskretsar jag umgås, och nästan sist kvar på jobbet. Det svider så i såren, men jag har massa fina barn runt mig... och en fin sambo . Det är viktigt det också <3
  • Hormonkarusellen
    Virparitakarani skrev 2017-11-01 06:18:08 följande:

    Jag känner så igen mig i era historier där med. Jag var också en som hade tänkt vara först. Vi började försöka långt före alla andra i vänkretsen. Nu har de börjat få sitt andra barn, och jag har inte fått ett enda plus.

    Jag har äntligen slutat bli så ledsen för andras graviditeter. Innan orkade jag inte ens träffa dem. Nu har jag gett upp kampen där. Jag blir inte först. Jag får inte bli en så ung mamma som jag önskat från början. Det har jag accepterat. Då känns det bättre på något sätt. Nu är jag mest rädd att det aldrig händer om man säger så. Mina rädslor har ändå minskat. Bara den där riktigt stora rädslan kvar. Den kan man kanske inte bli av med??

    Det är faktiskt inte så konstigt att man blir ledsen och deppig i denna svängen. Man kastas ju mellan hopp och förtvivlan flera gånger i månaden. Det är enormt krävande. Men som ni säger - en dag kommer det ju vara värt det. Jag kan ändå inte låta bli att tänka "varför skulle det inte gå till sist?? Jag vet andra som inte kan bli gravid på naturlig väg som har barn. Varför skulle de då inte kunna hjälpa mig också??" Så något positivt finns där väl längst inne ändå??

    Tack för att ni finns. Kan inte fatta att jag inte pratat med andra som gör samma resa tidigare. <3


    Tack själv, det är otroligt skönt att dela lite tankar med några som förstår. Som inte svarar "slappna av" "har ni testat en app för att hitta ägglossning"

    Ja varför skulle det inte gå, vi har haft otur nog att mötas i den här tråden, snart vänder det!

    Vi måste få vara ledsna, det svåra är att inte vara det öppet, eftersom det öppnar frågor som man inte vill svara på.

    Vet era familjer vad ni går igenom? Jag har inte riktigt en sån relation till min, den är mer ytlig om vi säger, så jag har inte känt mig bekväm att berätta. Inte heller sambons familj vet, men det har fått vara hans val . Har två vänner som vet, en som vet precis och en som vet nästan. Och min förra chef visste, så nu känns det superbesvärligt på jobbet att vara borta en massa. Jag tycker det känns jätteprivat, annars har jah egentligen inte la några problem att prata obekväma ämnen, men det här berör ju även min sambo och vår framtida familj, så det är svårt att berätta om. Jag känner mig som en vandrande äggkartong(utan ägg!) som andra bara skulle titta på och undra om min korta ton igår hade med äl eller pms att göra, och om vi låg som vi borde, avelsdjur, sexgalning, "äggröra där nere" , amen ni vet alla superknäppa tankar som är helt irrationella men som man tänker HELA tiden..
  • Hormonkarusellen
    Virparitakarani skrev 2017-11-01 07:30:19 följande:

    Det alldeles snart VÅR tur. Man ska nog bara luta sig tillbaka & låta allt hända liksom. Istället för att trigga upp kroppen med en massa tankar. (Lätt? Nej!! Men ändå.)

    Jag lever inte som jag lär men jag inbillar mig att om man intalar sig själv tillräckligt många gånger så...

    Jag är rätt så hemlig med vår berättelse. Några få i faniljen vet. Några få vänner. Är egentligen inte något hemligt men jag orkar bara inte med alla frågor. Jag var väldigt öppen med att hi hade börjat försöka få barn för några år sen. Folk har ju märkt att det inte händer något och frågorna har haglat. Jag har äntligen lyckats få alla frågor att tystna och därför vill jag inte berätta detta. Egentligen vill jag skrika ut till hela världen att "det är egentligen inget fel på mig! Behöver bara en liten knuff i baken med ägglossningen" Men som sagt. Då kommer alla undra. Varje gång man kör "är duuuuuuu???????" Suck!! Nu slipper man det. Ingen tror att jag är gravid nå mer. Det är rätt skönt.

    Så förstår precis vad du känner där. Det är skönare att få vara lite ifred.

    Vad är ditt nästa steg nu då? Vart står du i hela virrvarret?


    Jag är så rädd att folk ska fråga, för jag vet inte vad jag ska svara... vad svarar ni på de där klumpiga frågorna?

    Jag börjar idag med tre tabletter, håll tummarna nu!!!
  • Hormonkarusellen
    Virparitakarani skrev 2017-11-01 15:18:10 följande:

    Du menar om de frågar om du är och får hjälp med att få en bebis? Eller frågar om ni försöker? Jag brukar ljuga som bara den! Bra har jag blivit också. Oftast säger jag att vi lagt barn på hyllan. Säger att jag inte vill just nu. Eller ibland säger jag bara "allt går så bra så!!" Sen inget mer. Alla fiskar efter mer men när jag bara säger "det går bra" så har de inget mer att komma med. Eller denna "jag vill inte prata om det just nu." Och bara stå på sig. Folk blir tysta till slut. Jag håller alla alla alla mina tummar!!! Hejja!!!!

    [quote=78152218][quote-nick]Lillatjejen1992 skrev 2017-11-01 11:15:54 följande:[/quote-nick]Jag är inne på första kuren bara och tar 1 tablett om dagen. Jag har ångestsyndrom sen innan så vet inte om det är så smart att ta tabletter som har ångest som biverkning :/

    Känner mig helt off och less på livet. Kan ringa min sambo och bli arg för att sedan sitta tyst i flera minuter i luren. Känns ju inge vidare detta..[/

    Jag är likadan. Jag har också haft ångest förut. Gått in i väggen flera gånger och ätit mediciner. Så mitt mående är verkligen förändrat med tabletterna. Men det blir bättre. Försök att intala dig själv att de inte är du!! Att det kommer gå över. Försök att tänka på bebisen istället. Vet att det är svårt. Men det blir bättre. Jag är nog mer "van" nu, om man nu kan bli det. Det kommer bli bra!


    Jag upplever alla som så klumpiga "ni då, när ska bi skaffa barn" och man vill ge en lång utläggning om att det inte bara är att "skaffa" och ger man ett "nej men inte idag i alla fall" -svar så får man en lektion i varför man inte ska vänta och hur mycket svårare det blir när man ät äldre etc etc... otroligt många är otroligt klumpiga med just det här ämnet som är så känsligt! En enda gång fick jag frågan "om ni går välja, vill ni ha barn då" och jag kunde bara svara så enkelt som "ja självklart, det vill vi"

    Men jag tänker att jag säkert är lika klumpig i frågor som andra tycker är känsliga och tänker att de inte förstår hur ont deras lektioner gör, de har bara sluppit erfarenheten som jag får..

    Än inga problem med letrozol. Hoppas kag slipper känna som ni! Är det bara de dagar ni äter eller även efter avslutad kur?
  • Hormonkarusellen
    Virparitakarani skrev 2017-11-01 19:20:25 följande:

    Med sådana människor som ska försöka berätta visar jag mig bara väldigt självsäker och säger "jag vet. Men nu väljer vi hur vi vill göra." Sånt dissar jag faktiskt rakt av. Säger ibland "Tror du inte jag vet?!" De ska bara lägga av. Prova kanske att säga det? "Lägg av!!" De har faktiskt inte med det att göra!!!! (Blir irriterad av sådana människor. Föreställer mig att när allt är över ska de få veta vad deras små lektioner gjort med mig......)

    Be dem om du kan att helt enkelt låta dig och ert liv vara? Någonstans måste de bli tysta.

    Jag är likadan hela månaden lång. Är säkert en kombination av tabletter, förhoppningar och vanliga hormoner. Jag käääääääämpar med mina (som jag kallar dem) demoner! De vill förstöra allt för mig.... Jag vägrar låta dem ta över.


    "Tror du inte jag vet det?" Var bra, den ska jag komma ihåg! Jag har svårt att vara självsäker och säga något slagfärdigt, för jag blir paff och lite ledsen oftast.

    Usch vad kämpigt! Jag har också en väldigt variation i humör som jag inte alls känner igen mig i från tidigare. Tvärhård ena dagen, gråtmild nästa och irriterad tredje, och så dansar jag in så lycklig på jobbet , och så fortsätter det runt i en salig blandning - man vet aldrig hur dagen ska börja eller sluta
  • Hormonkarusellen
    Virparitakarani skrev 2017-11-01 21:12:44 följande:

    Den där "tror du inte jag vet det" är perfekt. Den sågar folk längs med fotknölarna när det gäller sånt där. De ska tystas - och det fort!! Jag har övat länge på dessa kommentarer. Tror du också kan - om du verkligen vill. Tänk på mig när du säger det. Då kommer det funka, lite hjälp av en i samla situation tänker jag..

    Sen kan man alltid ge dem en extra liten kommentar när allt är bra med "och när du skulle ge mig sådana bra råd var jag mitt i utredning......... osv" Alla ska lära sig någongång.

    Man får kanske acceptera att det är en hemsk tur detta. Men att det är över en dag. <3


    Tack för pepp, ska komma ihåg den och öva upp för något mer svar, så kanske man inte behöver undvika sociala situationer hela tiden när man ser åt vilket håll ämnet går. Jag är just nu bäst på att fly lunchrummet med konstiga ursäkter

    En dag är det över, men vad jag längtar dit och visste när det var!!
    hanna8911 skrev 2017-11-01 22:34:42 följande:

    Hoppar in i denna tråden en sväng! Har försökt skaffa barn nu i snart 2,5 år utan ett enda pluss. Gick under utredningen konstaterat högt amh-värde samt att jag då antagligen inte har ägglossning! Gjorde 4 försök hittills med letrozole, var på ul första gången där de såg en fin blåsa. Hände inget och har därför gått över till ivf! Första försöket ivf misslyckades så därför kör jag nu en omgång letrozole mellan då jag hade tabletter hemma! Man vet ju aldrig!


    Vad tufft för er! Hoppas letrozol fungerar, hur upplevde du ivf? Tog det mycket av dig? Mycket tid, eller kunde du göra det obemärkt på jobbet? Hoppas ni snart har er skatt efter såhär lång tid!
  • Hormonkarusellen
    Staketet skrev 2017-11-02 09:40:38 följande:

    Förra gången fick jag en fin blåsa som växte till sig (dubbeldos två dagar och trippeldos tre dagar) men som tyvärr inte släppte. Det var riktigt tungt!! Slemhinnan såg fin ut den med. De tidigare gångerna har blåsan inte växt till sig tillräckligt.

    Jag börjar äta Letrozol imorgon, trippel, men skillnaden denna månaden är att jag ska ta en ovitrelle. Känns tråkigt med alla jävla hormoner men ändå att det händer ngt som är i rätt riktning!

    Hoppas att trippel ska hjälpa dig, på mig har det hjälpt! (Men sen fattade inte min kropp vad den skulle göra..)


    Åh vad tråkigt för dig, men då gör vi det här ihop, så hoppas verkligen trippel fungerar! När räknar du med äl om ägget släpper?
  • Hormonkarusellen
    hanna8911 skrev 2017-11-02 19:31:32 följande:

    Håller med dig! Tänk om man bara visste när allt skulle sluta! Ivf:en var ganska tuff psykiskt, framför allt under tiden efter insättning. Fysiskt tyckte jag det var okej. Det tog lite tid från jobbet, framför allt vid äggplock!


    Usch, förstår att det är påfrestande. Jag tänker att om jag bara inte måste berätta på jobbet och alla får veta, så fixar jag det. Tycker inte om att känna mig "fel" och om andra ska fråga hur det går, hur man mår... usch! Och ännu värre då om folk ska fråga om det tar sig, nej usch! Håller informationen kring det här i en väldigt begränsad krets, men vad svårt det blir om man ska vara borta massa på jobbet nu ska jag sluta oroa mig, jag har ju två veckor till utredning, de ska ju säkert göra alla tester man "ska" innan vi ens hamnar i kön för ivf, så jag oroar mig som vanligt alldeles för långt i förväg...
  • Hormonkarusellen
    hanna8911 skrev 2017-11-02 21:08:29 följande:

    Förstår dig! He inte heller berättat på jobbet mer än för mina 2 chefer. Orkar inte med alla frågor! Okej men vad skönt att ni ändå fått tid för utredning! Hur länge har ni försökt?


    Beror på hur man räknar, men jag har väl inte haft en ägglossning på 3-4år ungefär, så jag har gått hos gyn för det, men skulle få hjälp när vi ville bli gravida. Fick inte hjälp, så fick byta läkare och i maj fick vi första letrozol. Men runt årsskiftet började vi väl på allvar ungefär så ja, ett år nu, och ingen ägglossning än

    Min chef visste, men har fått ny.... inte vågat berätta, jag vet inte än om jag känner samma förtroende för den nya :-S plus att jag sökt ny tjänst , och vill inte att hon vet detta innan hon bestämmer om tjänsten. Det ska ju inte få påverka val av tillsatt tjänst om någon är eller vill bli gravid, men det gör det väl
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?