Inlägg från: Anonym (Gränsfall) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gränsfall)

    Abort vecka 17+

    Om du är i v 17+1 innebär det att du har 6 dagar på dig att göra abort, sen måste du ansöka om lov för abort, du måste alltså ha ett giltigt skäl till abort. Kanske faller du under ramarna för en godkänd abort då du säger att ni saknar fast boende. Du kommer få göra ultraljud för att fastställa längden exakt på graviditeten och det kan ju vara så att du inte är lika långt gången som du tror och har egentligen mer tid på dig (såklart tvärtom också).

    Du kommer inte få göra kirurgisk abort som någon annan skrev utan medicinsk tvåstegsabort, dvs du får en tablett som ska avsluta graviditeten och får sedan får du föda ett dött barn. Men detta vet du säkert redan. Risken är stor att du inte hinner då du har kort tid på dig. Målet från vården är ju att ge dig tid snabbt så du ska hinna, men det kan ju i praktiken ändå bli svårt om det är hög belastning där du bor. Ring snarast möjlig om du är helt säker på att DU vill göra abort, men var ändå lite mentalt förberedd att det kan dra ut på tiden och att det i värsta fall kanske inte blir av. Sen är det en helt annan sak att din kille är så svinig att han lägger över allt ansvar på dig, väldigt egoistiskt av honom.

  • Anonym (Gränsfall)
    Anonym (Fy fan) skrev 2017-08-29 07:29:08 följande:

    Inte hans fel? Förtrår honom? Han vill inte bli pappa? Han låter som en vidrig jävel. Man är TVÅ om att knulla så detta är lika mycket "hans fel" som ditt ts. Och man gör inre abort i v 17. Det är bara vidrigt. Lilla stackars mannen får helt enkelt skärpa till sig och ta sitt jävla ansvar. Fy fan!!


    Lugna dig, du behöver inte lägga dina värderingar hos ts. Fram till v 18+0 har man laglig rätt till fri abort. Man behöver inte ens uppge ett skäl. Vad du tycker om det är helt irrelevant och jag ser det som ett påhopp på någon som redan mår dåligt i en utsatt situation. Håll det för dig själv ist.
  • Anonym (Gränsfall)
    Anonym (Usch) skrev 2017-08-29 11:57:23 följande:

    Vidrigt att ens tänka tanken på abort så sent i graviditeten. Du har haft lång tid på dig att fundera och dessutom finns det preventivmedel, är man inte mogen nog att förstå det så kanske man inte ska ha sex överhuvudtaget.


    Vidrigt att sparka på någon som redan ligger kan jag tycka. Förutsättningar kan ändras, inget någon annan har med att göra. Det går för övrigt att göra abort med tillåtelse fram till v 22 och ännu senare med om det verkligen behövs, men då försöker man oftast rädda barnet om det är möjligt. Och det kan ju vara så att de använt preventivmedel, dumt att anklaga om man inte vet hela bakgrunden. Leder ju bara till massa onödigt tjafs och sårar i onödan. Jag tror ts är mogen och fullt kapabel att ta hand om sitt barn om hon behåller det. Det är ju killen som ställer orimliga ultimatum.
  • Anonym (Gränsfall)
    sextiotalist skrev 2017-08-29 12:17:58 följande:

    Efter vecka 22 beviljas inga aborter, däremot kan man behöva starta en förlossning tidigt, men då är det för att rädda livet på mamman.

    Abort, då avbryter man en graviditet med syftet att det ska inte bli några barn. Att starta en förlossning tidigt gör man för att rädda livet på mamman, syftet är dock att om möjligt rädda  även barnet.


    Förlåt, ordvalet blev helt fel. Såklart det inte heter abort när det är senare än v 22. Men ja, är barnet riktigt sjukt och det inte är förenat med liv efter den tidpunkten så kan man avsluta graviditeten även av det skälet. Och såklart om det är fara för mammans liv.
  • Anonym (Gränsfall)
    Anonym (Usch) skrev 2017-08-29 12:20:20 följande:

    Jag vet att det va dumt skrivet av mig. Blir bara så arg när jag tänker på det lilla livet man har i magen. Jag är i vecka 17 och vet ju att det ligger en mini-bebis därinne.

    Sen förstår jag bara inte hur man kan låta en kille påverka en så mycket i valet. "Han vill inte"..nä, synd!


    Jag förstår absolut att det kan vara provocerande för en del, men alla tänker inte lika. I lagens mening är det inte ett barn förrän efter vecka 22.

    Det är nog för att du inte har varit i en sådan sits. Men det är väldigt många som blir påverkade av sin omgivning av både partners och familjemedlemmar. Det är ju därför man i vården verkligen måste försäkra sig att det är kvinnans önskan och ingen annans.
  • Anonym (Gränsfall)
    sextiotalist skrev 2017-08-29 13:16:27 följande:

    Fast det är ju det som diskuterats i media den sista tiden. Att man får inte avbryta en graviditet med avsikt att barnet inte ska födas efter v 22. Sådana beslut får inte tas, det strider mot svensk lagstiftning.


    Har helt missat den diskussionen faktiskt. Men jag kan lagen och jag vet att man får avbryta om det innebär lidande för bebisen att fullfölja graviditeten. Gjorde examensarbete om just det så sent som i våras. Och sen är det ju så att om beslutet tas innan v 22 men det inte går att genomföra i brist på tider i vården eller liknande så får kvinnan avsluta efter v 22. Beslutet står då fast.
Svar på tråden Abort vecka 17+