• Aaanvändare

    IVF - Sahlgrenska

    Hej alla!

    Nu har jag och min man äntligen fått våran första tid till sahlgrenska. Var där idag och lämnade spermaprov och ska dit igen på torsdag morgon för första läkarbesöket och håller tummarna på att vi kan få börja behandlingen så snart som möjligt.

    Hur lång tid efter första besöket har ni andra fått vänta innan ni fått börja spraya eller spruta?

  • Aaanvändare
    Raggie skrev 2019-02-20 08:07:45 följande:

    Hej! Okej va spännande.. va det lång väntan för er att få tid ? Efter mitt första besök så fick jag börja med spray ca 2 veckor efter.. men allt beror på mens start och vilket protokoll man får.


    Vi ställdes i IVF-kön i oktober 2017 och fick en tid genom "kortvarsel kön" nu då 21 feb, så 5-6 månader. Däremot tog fertilitetsutredningen nästan 1,5 år då det var såna väntetider på att träffa läkare på våran gynmottagning i hemstaden.

    Skönt att du fick börja så snabbt! När var ditt första möte? Och på vilken klinik? Jag kommer vara på cykeldag 11 imorgon vid vårat möte så jag hoppas att få börja direkt antingen på 21 med långa eller vid nästa menscykel med korta protokollet. Vad avgjorde att ni fick göra det långa protokollet? Hur har du mått med sprayen? Är mest orolig över den måste jag säga med alla biverkningar..
  • Aaanvändare
    Jitang skrev 2019-02-20 12:20:09 följande:

    Nu har vi fått vår tid till Sahlgrenska, det gick mycket fortare än vad jag trodde. Så spännande.

    Så vad gör man första gången? Såg att en tid är för mannen, sen ett par timmar senare har vi ett besök till.

    Så spänd!


    Jag och mannen ska till sahlgrenska imorgon för första läkarbesöket! Lämnade spermaprovet redan igår så det är redan färdiganalyserat. Vad jag har förstått så får man vid första besöket en väldans massa information om upplägget och alla mediciner. Både en läkare och barnmorska får man träffa. Tror även att läkaren utför en gynekologisk undersökning men är inte helt säker. Kan uppdatera imorgon om hur det gick! :)
  • Aaanvändare
    Raggie skrev 2019-02-20 18:23:27 följande:

    Sahlgrenska. Första besöket hade vi i mitten av januari ungefär. Några dagar senare fick jag mens och börja med långt protokoll 19 dagar efter. Gick på hur mina äggblåsor såg ut och mens problem.. så blev långt protokoll. Har mått bra förutom några dagar med illamående och huvudvärk. Har ni fått någon orsak till eran barnlöshet? På oss har inget hittats förutom jobbiga mens besvär och lite lågt med äggblåsor enligt ultraljud.


    Okej! Vad skönt att du inte blivit så dålig av sprayen. Själv är jag rädd att känna av depression eller nedstämdhet då jag varit deprimerad tidigare och blev medicinerad osv, vill absolut inte ha det så igen.

    Ja i vårat fall är det den manliga faktorn som ställer till det. Spermierna är lågt i antal och de som finns är i dåligt skick. Men verkar inte vara något fel på min ägglossning, alltid regelbunden mens osv. Har googlat lite på vad som avgör långt eller kort protokoll men verkar som att det är väldigt olika vad man får testa.
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska