• zuces

    IVF - Sahlgrenska

    Nu har jag haft mitt äggplock! Väldigt professionella var dem men jag hade väldigt ont på höger sidan.. började gråta mitt i allt och de gav mig mer morfin. Aja, jag var väldigt orolig över att jag redan ägglossat och det hade jag inte gjort vilket gör att smärtan inte spelar någon roll. 12 ägg fick vi ut och jag är jättenöjd över resultatet. Nu hoppas vi på mer än 6 befruktade så att de kan odla vidare våra små till blastocyster <3

  • zuces
    Percafluviatilis skrev 2018-01-25 11:27:56 följande:

    Grattis! :) Jag fick sämre utdelning än sist, bara tre ägg. Men det är bara att bita ihop och hoppas att kroppen satsar på kvalitet istället för kvantitet. Sist fick vi fyra men ett av dem var bara ett skal då så då är det ju lika bra att få tre bra än fyra där alla inte är bra tänker jag. Hoppas ni får några fina blastocyster nu :)


    Ingen idé att älta över det ju! Jag tror starkt på att om man är positiv-minded så kan saker och ting fungera som man inte ens trodde :) håller tummarna för att vi båda får befruktade fina ägg tills imorgon!
  • zuces
    Fluzzi skrev 2018-01-21 20:16:59 följande:

    Då hoppas jag att dem växer på sig till på torsdag, höjdes din dos? Det gick blandat, jag har väldigt många blåsor, 25 st vad hon kunde se och är på väg att bli överstimulerad. Efter äggplocket kommer det tyvärr inte bli någon återinsättning utan kroppen måste återhämta sig och så sker insättningen vid nästa spontana mens. Blir lite irriterad bara för jag förstår att det inte fanns tid på tisdag så då låter de mig fortsätta med injektioner och gör plocket på onsdag, trots att jag redan mår dåligt... 


    Hur gick det för dig?
  • zuces
    Gladis84 skrev 2018-01-31 20:47:38 följande:

    Hur har det gått för er? Själv plockade vi ägg idag. 2 ägg blev det av mina 8 äggblåsor :( På fredag blir det återförande - om vi har turen att de blir befruktade.


    Jag ruvar för fullt! Är på ruvardag 4 idag och man bara väntar och väntar på att få testa..

    Förstår att du är lite spänd nu inför befruktning men vi får hoppas på att de 2 äggen är av super kvalité! Ska de göra ICSI eller låta spermierna själva befrukta äggen?
  • zuces
    Gladis84 skrev 2018-02-02 13:30:07 följande:

    Men Gud, vad roligt!! Vilken spännande tid ni har framför er, Zuces & Percafluviatilis :) Tyvärr ringde dom idag kl. 9 och berättade att inget ägg är befruktat. Spermaprovet var dåligt även denna gång, så det kan bero på att de få rörliga spermierna inte klarade av ?sitt?, trots microinjektion. Så jag har brutit ihop här till och från och har nu ingen vätska kvar i kroppen till att gråta mer. Sambon som knappt har några semesterdagar kvar tog en semesterdag idag i smyg utan att berättat det för mig, för att följa med på insättningen, fastän vi var överens om att jag kunde åka själv. För min del hade det inte gjort nåt att åka själv, men blev rörd när han ändå sa imorse när ?jobbklockan? ringde att det var för att vi skulle åka tillsammans kl.11. Å då började jag ju givetvis gråta ännu mer för att han ?offrade? (missförstå mig rätt) en av sina sista få semesterdagar på denna dag som inte blev nånting av! Han kommer ju behöva ta fler semesterdagar vid nästa omgång igen :/ Värdsliga ting iofs.. men men.

    Är sååå otroligt glad för er skull!! Hoppas ni orkar/vill uppdatera här i tråden mer sen :)


    Åh nej :( trodde verkligen att någon skulle klara sig! Förstår vad du menar med din sambos semesterdag. Låt dig själv gråta ut och må dåligt, om embryona inte höll måttet ändå så tycker jag att det är bättre att du slipper ruvningstiden för den är jättejobbig.. läkarna vet vad dom gör och nästa gång kanske ni får testa andra sprutor eller så för att få fler ägg! Av våra 12 var bara 4 fina och en halvfin på dag 2. Så det är oftast ett större utfall och därmed hoppas vi på fler ägg för dig nästa gång! Försök tänka framåt, är det i mars ni får köra igång igen?
  • zuces

    Själv kan jag ju uppdatera att igår på ruvardag 5 kom det färskt blod på pappret och hade runnit ner lite i toaletten också.. blev helt ställd och började gråta innan jag insåg att det kanske är en nidblödning. Blodet har hållt sig borta idag så jag hoppas på en nidblödning för att klara mig några dagar till, tycker det är väldigt tidigt att få mens 7 dagar efter äggplock :( så vi får helt enkelt se!

  • zuces
    Percafluviatilis skrev 2018-02-02 14:36:36 följande:

    Låter skumt! Hoppas det är en nidblödning! Du fick väl tillbaka tvådagars? Och du har inte ont? Skulle nog se det som ett gott tecken! :D


    Jaa tvådagars så det var 7 dagar efter äl(äggplock). Stämmer ju med tiden för nidblödning men vi får se om det dyker upp något mer blod! Tyckte det va lite för mkt för en ?lätt blödning? men det kom ju bara en gång så det kanske är det som menas med lätt.

    Ont har jag ju nästan hela tiden och känns som mensvärk. Men det har det gjort hela tiden sen ET.
  • zuces
    Fluzzi skrev 2018-02-05 22:57:29 följande:

    Hej på er kämpar!

    Jag har varit frånvarande för att allt var bara så jobbigt dagarna innan och efter äggplock och jag får nästan mer ångest av att vara här inne och läsa allt, vi alla är så olika och det är nog mest det som känns. Jag mådde väldigt dåligt fysiskt av hormonerna och hade extrem värk från dag 5. Var på väg mot en överstimulering så läkarna valde att inte föra tillbaka ett embryo. Magen reagerade väldigt starkt på medicineringen under äggplocket så min buk var så uppsvälld att jag hade svårt att gå och dra djupa andetag. Min kropp har långsamt återhämtat sig och nu känner jag mig "normal" igen. Dem fick ut 19 ägg där 9 blev befruktade som sedan kunde odlas vidare till 2 blastocyster. Insättningen kommer eventuellt ske i slutet på mars.

    Lycka till ni andra och kämpa på <3


    Jag förstår! Hoppas du mår bättre nu :) lycka till i mars!
  • zuces
    Skräckblandad förtjusning skrev 2018-02-05 22:57:03 följande:

    Ruvardag 12 med 5 dagars embryo, testade igen imorse och var fortfarande + :) är i vecka 5 och ska ringa kliniken under veckan för att boka in tidigt ultraljud vecka 8 då och om vi har tur får se ett litet slående hjärta då. Genomförkyld annars är det bra.

    Hoppas det går bra för alla där ni är i era behandlingar. Kram


    Grattis! Tror jag skrivit grattis i någon annan tråd men det skadar inte med ett till grattande! :D
  • zuces

    Efter en väldigt jobbig ruvarperiod där jag oroat mig enormt och inte visste innan att jag skulle bli SÅ ledsen för ett negativt graviditetstest första ivf försöket. För vem lyckas på första liksom? Massa hormoner i kroppen.. igår gav jag upp efter ett negativt graviditetstest på eftermiddagen. Grät hela dagen igår och mådde så dåligt. Imorse vakna jag och kände att jag får testa en gång till, började se något svagt växa fram och det va det starkaste svaga plusset jag någonsin sett men fortfarande visste jag inte om det va rosa eller grått. Höll mig från att kissa i 7 timmar och testade med en till sticka, nu kunde man se att det va rosa. Jag började skaka och gick till apoteket för att köpa ett digitalt test, sprang nästan hem och doppade det digitala.. skakandes stod jag och tittade på det och bara upprepade ?snälla snälla snälla? tillslut såg jag det <3 vi väntar barn! Grät av lycka!

  • zuces
    regina87 skrev 2018-11-16 09:14:43 följande:

    Okej tack så mycket för svar. Hur lång tid tog det från första besöket till att man börjar med behandling ?


    Det beror på när mensen kommer och när det finns plats för att börja. När är ditt uppstartsmöte?
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska