• Mischa

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Marrebj skrev 2017-11-02 09:39:03 följande:

    Hej alla . Nu hoppar jag också in här efter att landat lite med bebis . De är så mysigt och kunde inte tro man kunde känna så här för en annan människa :)

    Kejsarsnittet gör ont men är inte så konstigt då han är bara 5 dygn :)

    Men en fråga .. min bröstmjölk har inte helt kommit igång , har börjat men de räcker inte riktigt till honom och vi får köra ersättningsmjölk pågrund av att han gått ner mer än 10% av sin kroppsvikt så nu idag är andra besöket hos BVC .

    Inatt har han skrikit non stop från 23.00-06.30 då vi tillslut lyckades få han att somna , han både spydde och sket som bara den och pruttade .. samtidigt ville han ha mat å kan ju inte låta honom svälta så var ju bara ge mat . Nån som varit med om detta ? För sen är han helt normal och sover jätte mycket .

    Dom vill ju vi väcker han var 3 timme max för att äta , samtidigt så säger alla runt omkring mig att man väcker inte en bebis som sover ... vissa dagar om vi inte väcker honom kan han sova 8 timmar i sträck utan att äta . Man är så kluven med allt och allt är så nytt.

    Vad rekommenderar ni för termometer ? Vi håller på att handla hem sånna saker nu så de finns .


    Det låter länge att skrika hela natten tycker jag. Tage är också orolig i magen men det brukar bli bättre när han fått bajsa och prutta. Har ni testat Windi pysventiler? De kan hjälpa dem få ut gas ur magen. Vi ger också Semper magdroppar i förebyggande syfte.
  • Mischa
    Marrebj skrev 2017-11-02 10:00:11 följande:
    Okej tack för svar . Vars köper man de ? Allt är värt att prova för att slippa en sån här natt igen
    Apoteket.
  • Mischa
    erijon skrev 2017-11-05 08:07:01 följande:

    Min lilla lilla klutt har sådana diareer. Även jag, extrema. Knappt gått ur soffan på dagar.

    Jag blir orolig över honom. Han äter massor och kissar, verkar som vanligt än så länge. Men hans diareer har sedan igår tilltagit i mängd och hur ofta de kommer.
    Jag äter ju antibiotika och därför jag fått detta, och även Edvin. Vilken skit!

    Ringt BB (eftersom jag fick antibiotika därifrån iochmed bakterier i såren i brösten.) och sagt att jag är orolig för clostridium bakterien. Råkade läsa på folkhölsomyndigheten att dödligheten vid clostridium är ungefär 20%. Även jobbat på kirurgavdelningen i två år för något år sedan, vilket jag nämnde nu i telefon för att dem skulle förstå att jag vet vad det är. Nu är jag livrädd.. har typ alla symtom för det! Och vad är behandlingen för det? Jo, antibiotika! :(

    Ska helvetet för mig/oss aldrig ta slut? Det känns som en stor ond cirkel bara..


    Vad jobbigt ni har det! Kan du inte få lämna ett prov så att de kan se om ni har den bakterien? Eller vad säger BB?
  • Mischa
    Euphoria85 skrev 2017-11-04 19:00:22 följande:

    Vart iväg på Coop idag med Lova.

    Hon gallskrek igenom hela affären.

    Alla tittade, men vad skulle jag göra liksom...

    Sätta mig vid kyldisken och amma framför allas dömande blickar

    ....

    Nä tack.

    Jag tog det jag skulle och höll emot panik känslorna.

    Jag var ju tvungen att handla liksom.

    Sen satte jag bara vagn och påsar utanför bilen , hoppade in och gav bröstet i baksätet.

    Så visade sig att hon var mer bajsig än hungrig och sen blev hon världens lugnaste goaste bebis igen.

    Men tror folk på riktigt att jag gått där i affären med min lilla gallskrikande bebis om jag inte behövt.


    Såna där situationer är jobbiga... man gör ju så gott man kan. Men jag tror de flesta faktiskt har förståelse när man har en liten bebis, även om man själv blir väldigt stressad. Min första skrek ofta i vagnen, jag undvek affärer tills hon kunde sitta i sittdelen och blev mer nöjd.. men ibland måste man ju!
  • Mischa
    kara84 skrev 2017-11-09 11:24:20 följande:

    Hoppar in här.

    Vi fick vår tredje flicka 17/10. Frisk och kry kom hon ut efter en problemfri förlossning. Helammas ännu.

    Vi ska snart ha våra andra barn 20 tim i veckan på förskolan med en ledig dag. Ni som har äldre barn har ni fått in bra rutiner?

    Vill påminna om att om man är sjuk som FL ska man själv göra sjukanmälan till Försäkringskassan inom sju dagar (man får inte för den sjukanmälan ) då kan ens partner vabba.


    Jag har dottern på fsk 15 h per vecka. Hon är ledig måndag och fredag. Tycker det funkar bra men hon har reagerat ganska starkt på att bli storasyster. Eller så är det treårsfasen. Hon är iaf arg och vill bestämma allt och gör saker hon inte får hela tiden... har ingen riktigt bra rutin på eftermiddagarna än, hämtar henne kl 14 och ofta blir det en del konflikter direkt. Men vi brukar vara ute i en lekpark innan vi går hem och jag brukar ha med mig mellis som hon kan äta direkt för att minska på utbrotten.
  • Mischa

    jag vill också att Tage ska ta napp, dottern gjorde aldrig det utan använder (fortfarande) tummen. Har därför köpt massor med nappar :) de av märket Nuk funkar bäst på Tage, men han älskar dem inte även om jag försöker ge när han är mätt och nöjd. Vi får se om jag lyckas...

    Nu är treåringen sjuk igen... jätteförkyld. Vill verkligen inte att Tage ska smittas men svårt att hålla dem ifrån varann när man är ensam med båda på dagarna..

  • Mischa
    FiaW skrev 2017-11-21 11:13:46 följande:

    Vi har halkat ur de små rutiner vi hade hunnit få på nätterna. Tidigare sov han 2-3 timmar i stöten och åt där emellan vilket gjorde att jag fick lite sömn också. Nu piper han så fort jag försöker lägga ner honom i sängen. Hur gör ni? Jag ger honom ett bröst, rapar honom, ger honom andra bröstet och försöker sen smyga ner honom i sängen, men så fort jag rör mig för att flytta honom vaknar han. Sen kommer han inte till ro utan det slutar med att jag får ta upp honom och amma mer och så går det runt så nästan hela natten. När han sen ligger vid bröstet så blir det en hel del hackande och gnällande, tror det kan va magen som spökar. Sen somnade han såklart som en liten gris igår på dagen eftersom han var så trött.

    Har ni nåt bra tips för att få de små till ro efter amning på natten?

    Jag provade att liggamma för första gången i natt och utöver att jag inte kunde sova pga att jag var livrädd att kväva honom så tycker jag det är svårt att veta hur mycket han får i sig.

    Kan det va nån utvecklingsfas? Skulle vilja hitta bra info om när och hur de olika faserna ser ut.


    Vi liggammar på natten och sen flyttar jag på mig så att jag inte ligger för nära. Men jag somnar aldrig när han ammar. Ibland bajsar han och då brukar jag få guppa honom på pilatesboll för att han ska somna om.
  • Mischa
    FiaW skrev 2017-11-25 23:10:41 följande:

    Nu har jag provat att liggamma och låta honom sova bredvid mig några nätter och vi sover definitivt fler timmar, han verkar känna sig mycket lugnare och tryggare, men det känns också som att han äter mindre och jag tycker inte det känns som att han tar igen det på dagen.

    Nu funderar jag på hur vi ska få honom att sova i sin egen säng då han blir ledsen om han inte får va nära mig. Han vaknar så fort jag flyttar honom.

    Jag känner igen det där erijon. Lillen älskar att åka bil och vagn och sover jättegott när vi är iväg på nåt, gärna tre timmar i sträck. Är vi hemma äter han oftare och är lite mer gnällig.

    Pumpar ni nåt? Jag tänker att jag kanske behöver börja med det snart så att det finns lite att ta av om jag behöver vara borta en stund. Hur gör ni i så fall? Pumpar ni vid samma tillfälle varje dag? Ökar mjölkproduktionen mycket av det?


    Jag vänder inte heller över på rygg. Gjorde inte det med dottern heller. Hon hamnade aldrig på mage. Så länge den undre armen är framför kroppen tror jag det är svårt för dem att hamna på mage?
  • Mischa
    erijon skrev 2017-12-10 08:40:09 följande:

    Ganska säker att jag fått mjölkstockning!

    Känner en hel mjölkgång uppifrån bröstkorgen ner till bröstvårtan som är hård (blir mjukare vid amning men inte så som när

    Bröstet töms), det ömmar och jag tror det är rodnat. Svårt att veta då jag duschat varmt, masserat, försökt pumpa, ammat där och dragit med fingertopparna i gångarnas riktning osv. Kom igår helt plötsligt vid lunch. Igårkväll vid 21.30 typ upptäckte jag förhöjd temp : 37,7, senare 38,4. Tog diklofenak och alvedon på kvällen. Gått bra under natten. Bättre idag rent smärtmässigt och det knöliga är lite mjukare men 38,6 i temp i morse. Då brukar man ju ha lägst temp. Tagit alvedon och diklofenak igen, måste ju överleva. Gör inte särskilt ont att amma, så det kan jag göra på det bröstet. Men Edvin vill ju typ bara äta var tredje tomme och det andra bröstet blir ju också stenhårt pga tiden då han dragit igång en galen produktion..

    Ha apotekets billigaste pump, ett sådant där rör bara. Så det funkar knappt. Får ut typ 20-30 ml MAX! Hjälper liksom inte :(

    Vad kan/ska jag göra? LitenBlomma; hade inte du det? Vad gjorde du? När ska man kontakta vården?


    Jag hade det, hade 40 graders feber...mitt gick över på 1,5 dygn. Jag ringde 1177 som sa att jag skulle åka in, men jag gjorde inte det. Morgonen därpå var det mkt bättre. Hade väl lite feber nån dag till och lite rött och ömt bröst ännu ett par dagar, men det värsta var över på 1,5 dygn typ.
  • Mischa
    Pemmis88 skrev 2017-12-11 21:12:29 följande:

    Hej! Skulle gärna vilja höra vad ni hade gjort i min situation..

    Sixten är nu 7 veckor och en riktigt stor kille, 6.5 kilo. Han äter ofta men bara ett par gånger på natten.

    Mitt problem är att han inte kan somna in eller sova själv både på dagen och natten. Han avskyr att ligga själv och gör det max i 5 minuter innan han börjar skrika så jag får ta upp honom och gå runt med honom alternativt sitta ner och vagga honom med napp. Han spottar alltid ut nappen när han ligger själv och ingen stoppar in den igen. Han märker aldrig att han blir trött utan ger inga tecken och börjar gallskrika. Har insett nu att han alltså inte har ont i magen utan bara är trött.

    Jag börjat bli trött i armarna och psykiskt trött av att ha honom på mig hela hela tiden. Har testat ergobaby men den gillade han inte och den var så svår att få på själv.. mamma hävdar att han är "bortskämd" att jag bär honom hela tiden. Men om jag inte gör det så skriker han ju och det kan jag ju inte låta honom göra. Ibland kan jag lägga ifrån mig honom när han somnar och kommit in i djupsömnen men inte alltid utan då vaknar han och tar tid att får honom att somna om så jag brukar inte chansa utan får glatt sitta i soffan tills han vaknar.

    Kan era bebisar sova själva? Har mamma rätt att han är bortskämd? Borde jag vänja av honom från att sova på och med mig?


    Hade det så med dottern. Hon sov på oss i flera månader, dag och natt. Det blev bättre och bättre, vid 4 månader upplevde jag att det vände och hon blev enklare att lägga ner när hon somnat. Du skämmer inte bort honom! Han behöver din närhet. Försök låta allt annat vara. Men jag vet hur påfrestande det är... det var så skönt de få gånger hon kunde sova själv i typ 30 minuter bara.

    Strunta i kommentarer om att du skämmer bort honom. Den äldre generationen har ofta en annan syn på hur man "ska" ta hand om bebisar, eftersom råden till föräldrar har ändrats...
  • Mischa
    Pemmis88 skrev 2017-12-11 21:40:59 följande:
    Tack för peppen! Lyssnar för mycket på andra som har såå mycket tid att greja hemma och blir uttråkade, själv kan jag knappt dricka en kaffe. Att ens laga mat är en omöjlighet! Men ska släppa pressen på mig själv och njuta som du säger för det är otroligt mysigt också :)
    Jag gjorde i ordning ALLT dagen innan när maken var hemma. Laddade kaffebryggaren, gjorde mackor som var färdiga i kylen osv.

    Trodde det skulle bli lika den här gången, men sonen är mycket enklare att lägga ner och kan sova själv långa stunder. Trots att jag haft honom lika nära och behandlat honom lika som syrran.
  • Mischa
    Linnnn skrev 2017-12-19 11:46:40 följande:

    Hade helt glömt att randen kan vara kvar så länge. Bra att veta. Och usch för att få tillbaka mensen. Har nästan förträngt att den kan komma nu snart...

    Idag blir liten två månader och jag har varit på efterkontroll. Det var ytterligare en ny bm vilket var väldigt trist. Allt såg iaf bra ut, men jag glömde fråga det här med träning och om man t ex får gå på gymmet nu. Känns lite sorgligt att det verkligen är sista gången på mvc nu. Undrar om jag någonsin kommer att känna mig färdig med barn, graviditet och förlossningar. Avundas de som känner det. Min hjärna är ju helt klar med att det inte ska bli fler barn (det här var ju en oplanerad bonus), men min kropp är inte överens. Hur känner ni?


    Jag är tvärtom. T blev 2 månader igår och jag är SÅ klar med att vara gravid och föda barn. Är inte jätteförtjust i att vara bebis-mamma heller, även om det är mysigt såklart. Tycker det är roligare och enklare med treåringen även om hon har sina utbrott osv.
  • Mischa

    T har inga sömnrutiner på dagarna heller. Men han har börjat vara vaken mer och mer på dagarna. Då sitter han i sin babysitter eller ligger i gymmet (eller är hos mig/pappan såklart). Upplever honom som en ganska nöjd bebis än så länge. Han kan sova lite var som helst om han är trött, har till och med somnat i babygymmet :)

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här