Inlägg från: LitenBlomma |Visa alla inlägg
  • LitenBlomma

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Musetti skrev 2018-03-05 22:06:37 följande:

    Vi har ju börjat med smakisar här och Ilse har mest verkat försiktigt positiv alt. rent skeptisk. Men igår smällde hon i sig 3/4 klämmis med äpple/ plommon från Hipp, så den gillade hon! Knepig i magen idag som tack så klart.

    Jag har åkt på nackspärr och börjat gå hos en naprapat som knäcker ut ryggen på mig. Inte så skönt just nu men det blir nog bra. Har slarvat så med yogan. Magmusklerna var iaf fint ihopväxta sa hon.

    I fredags var det avslutning på babysimmet och Ilse har fått sitt första diplom!


    Då vet du vad hon ska äta om hon blir förstoppad

    Nackspärr, stackare. Brukar du få det? Jag känner mig helt muskelsvag i ryggen av graviditet och liggamning. Skulle vilja träna på gymmet igen men här har vi ingen barnpassning.

    Grattis till diplomet Så mysigt med babysim! Gick med 2:a och 3:e barnet.
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma
    erijon skrev 2018-03-05 11:26:09 följande:

    Skönt att höra att han inte är den enda. Läser så mycket om bebisar som inte äter på natten och sover typ 12 timmar i sträck utan uppvak, i egen säng...

    Idag vaccinerades Edvin, 5mån och 1 vecka gammal.

    Vägde 7400g så upp 400g på 2 veckor. Det känns bra. Han verkade behöva börja med mat liksom. Han äter gärna en burkmat (så svårt att laga och få brq puré av kompletta måltider. Tips?)

    Och ammar som vanligt varannan timma..

    Han är 67,8 cm lång! :)

    Han satsar på längden, men hans pappa är ju 1,91 cm så. :)

    Vaccinet gick jättebra. Han skrek/grät direkt men fick eb leksak och började snabbt skratta igen! Behövde inte ens tröstamma!

    Han har precis smällt i sig 3/4 av en burk med mat. Största portionen hittills.. antar att det var en engångs grej. Han brukar få 1/2 och några skedar frukt sen ammas. Men han bara högg efter mer när halva burken var slut, så jag vågade prova lite mer nu. De andra gångerna har jag inte provat.

    Detta har hållt på drygt någon vecka bara. Känns stort.. men skönt också. Igår matade pappa honom medan jag lagade mat till oss andra.

    Han ammar ändå efter varje måltid osv. Så äter inte mer sällan. Men kanske nest släcker törsten, eller fyller på det han senare kommer äta från sked.

    Läskigt att öka på maten. Men han visar verkligen sådant intresse att det känns okej och ganska kul.

    Äter era små något?

    Trodde han skulle smaka bara mycket längre.


    Charlie äter hela nätterna, jag byter bara bröst när han knorrar och somnar om.

    Vad skönt att vaccinationen gick bra!

    Ang maten så är det ju bara positivt att han visar sånt intresse för mat. Mitt första barn högg som en kobra efter skeden och åt massor, han ammade i 2 år vid sidan av.
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma
    Linnnn skrev 2018-03-05 08:25:29 följande:

    Igår badade J med syskonen (första gången) på kvällen och sen var han helt slut. Somnade som en stock före kl 20 och vaknade för att äta en gång vid 3 bara. Kanske borde bada oftare..., men jag är lite rädd att huden ska bli för torr.


    Mysigt!! Satt han med eller har ni något flytredskap. Jag får ont i ryggen av att stå böjd över jacuzzin en längre stund. Charlie har badat med 4 åringen. Vi släcker ner, sätter på rogivande musik och sen babymassage med Estelle and Thild babyolja 3 gånger i veckan, ibland mer, och har gjort sen han föddes
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma
    Linnnn skrev 2018-03-06 07:36:49 följande:

    Men åh vad härligt det låter! Kanske jag vågar bada J lite mer då Nej, vi har inte ens någon halkmatta till badkaret (måste skaffa!) så jag fick hålla i J. Här var det inget lugnt mys - slutade med att alla tre satt och plaskade!


    De andra barnen respekterar vår lilla mysstund. De får gärna vara med men då på Charlies vilkor.

    Småttingar med vilda syskon blir rätt så härdade och tåliga
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma

    Erijon: Jag har alltid håret i inbakad fläta/flätor och på natten lös fläta.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma

    Vi fortsätter med gröt, grönsaker och frukt samt smaksensation vid middag. Charlie är inte helt inne på det här med att äta från sked men viljan finns. Han slänger sig efter mina bestick och är väldigt nyfiken när någon äter.

    Han är mitt uppe i fas 5 och det är en liten frustrerad pojke! Han vill så mycket men kan inte. När leksakerna ligger för långt bort kämpar han för att ta sig till dem. Ibland lyckas han men ibland är han för trött och då blir han jätteilsk Vi hoppas att fasen snart är slut och att han knäcker ålkoden, de brukar bli mindre missnöjda då.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma
    Linnnn skrev 2018-03-14 08:52:49 följande:

    Och jag har börjat svettas som en tok på nätterna! Trodde det skulle komma direkt efter förlossningen, men min kropp verkar tro den är i klimakteriet eller nåt!?


    Amningshormoner är inte att leka med
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma

    Usch vad jobbigt det låter Erijon! Har du någon hjälp eller avlastning? Feber som kommer tillbaka brukar man vilja kolla på vc. Ring 1177 igen, det hade jag gjort.

    Charlie slukade en smakportion gröt på förmiddagen och nästan inget på haklappen. Framsteg!

    Sov sen gott på soffan i 1h och 10 min. Jag hann måla alla lister och en dörr uppe i hallen vid trappan. Balkongdörr är beställd. Och så ska snickare sätta nytt staket på balkongen. Ser framför mig hur jag dricker mitt te på morgonen där till sommaren.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • LitenBlomma

    Och jag gör typ allt här hemma. Han har bara hållt i Charlie nån enstaka gång i ett par minuter. Så jag gör dessutom allt hushållsarbete med en bebis på armen. Ja, vi ska skiljas. Orkar inte med denna sjunde vuxenbebisen


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här