Inlägg från: BFoktober2017 |Visa alla inlägg
  • BFoktober2017

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Signe sover lite olika om nätterna, men jag får inte klaga. Sover iaf 3-4 Tim innan det är dags för mat. Igår hade vi en bra kväll utan skrik till skillnad från kvällen innan. Man känner ju sig mer avslappnad o lugn efter en bra kväll.

    Igår badade hon och somnade strax efter 19 o sov fram till halv 2 inatt. Då hon bajsade o åt och somnade om fram till kl 5 och nu sover hon ff.

    Jag sover med bh och har alltid gjort när jag ammat. Annars skulle det vara blött i sängen. Räcker med att det blir en pöl när hon äter och sen efter att hon spyr.

    Skönt Linnn att han sover

    Härligt att det har vänt nu Erijon

    LitenBlomma kul när det händer lite. Själv väntar vi på lite mera kontakt med Signe

    Men vill inte att det ska gå för fort, för det gör ju tyvärr tiden

  • BFoktober2017

    Jag ligger alltid ner på natten o amma. Ibland somnar jag. Men oftast när hon har ätit klart, så väntar jag en stund tills hon somnat in. Sen lyfter jag upp henne högre upp. Hon ligger emellan oss på natten.

  • BFoktober2017
    Linnnn skrev 2017-11-22 10:35:03 följande:

    Läkarbesök idag, 1 mån. 5720 g, 60,5 cm. Kissade, bajsade och kräktes, så jag sprang mest runt och torkade golv, rumpan osv, men allt såg fint ut


    Haha, han gjorde allt skönt att allt såg bra ut. Vi har läkarbesök imorgon. Hoppas hon ökat i vikt
  • BFoktober2017
    FiaW skrev 2017-11-25 23:22:48 följande:

    Förresten, vänder ni era små till ryggläge efter att ni liggammat dem? Min lille sover kvar på sidan hela natten och jag funderar på om det inte är bra. Det rekommenderas ju att de ska sova på rygg.


    Det händer att jag låter Signe ligga kvar på sidan, då hon vaknar lätt ibland. Men jag tänker oxå på det där med ryggläge.
  • BFoktober2017
    erijon skrev 2017-11-24 09:44:58 följande:

    Vi ska fira hos mannens mamma. Gjorde vi förra året också.

    Vad kul att du syr! Hade jag gärna också gjort men tror ärligt talat jag är otroligt dålig på det. Har inte ro att sitta med ritningar och måtta osv. Men kanske ska prova för en symaskin har vi. Dock aldrig provat den själv, mannen har lagat lite byxor och sådär med den.

    Har han inte gillat vagnen heller? Edvin är motsatsen.. vilket är SÅ skönt eftersom jag åker mycket bil (hämta och lämna de stora) eller använder vagnen. Han tvärslocknar Alltid direkt han hamnar i vagnen. Förövrigt köpt en skitsnygg Åkpåse till den, från jollyroom för bara 495kr! Så att en inte så tjock overall behövs. Ska förmodligen köpa en polarn och pyret vindfleeceoverall idag.

    Det borde väl funka? Så kan man köra flera lager om inte åkpåsen skulle räcka (eller om man använder bilstolen istället tex) .

    Vad klär ni era små i nu eller tänkt klä dem i över vintern?


    Jag har en vindfleece overall från pop och åkpåse. Så hade jag till min son som föddes i nov, och han va inte kall.
  • BFoktober2017
    Linnnn skrev 2017-11-23 20:57:09 följande:

    Hur gick det?


    Det gick bra. Hon hade ökat 200g i vikt så nästa besök är om 2 v.
  • BFoktober2017
    Linnnn skrev 2017-11-23 20:57:09 följande:

    Hur gick det?


    Det gick bra. Hon hade ökat 200g i vikt så nästa besök är om 2 v.
  • BFoktober2017
    LitenBlomma skrev 2017-11-27 22:53:26 följande:

    Imorgon flyttar vår lilla Nisse in. Jag är så förväntansfull!!


    Åh så mysigt.
  • BFoktober2017
    LitenBlomma skrev 2017-11-29 13:58:29 följande:

    Vad bra! Här ni fler besök inbokade som uppföljning eller är de nöjda?Ja jag upplever pop som stora iaf i jämförelse med Lindex och Kappahl. Tycker deras muddar är så bra! Och så håller de flesta plaggen bra i tvätten.Jag har liggammat alla. Känner igen mig i det du skriver men har nog inte något tips tyvärr. Man vågar inte röra en fena när de ligger bredvid men å andra sidan sover han inte alls i sin säng och då får jag ju inte heller sova...

    Det kan ju vara tillfälligt bara?


    Ingen uppföljning, det va om jag kände mig orolig att hon inte går upp så kunde jag ringa o få en tid. Men jag väntar nu till nästa besök på torsdag så får vi se. Känner olika varje dag om viktuppgången. Känns som det tar slut i mitt ena bröst för hon tar inte alltid det, men om jag byter så suger hon tag.

    Impad att du hinner med att pyssla. Här hemma hinner jag knappt med hemmet. Har ett plåster på mig nästan hela tiden. Och när hon somnat o jag lägger bort henne. Så vaknar hon nästan direkt. Så frustrerande
    erijon skrev 2017-11-29 18:15:44 följande:

    Här får bebisar sprutan vid 3 månader! Hur tidigt får de hos er?


    Tror oxå vi ha 3 månader
  • BFoktober2017
    FiaW skrev 2017-11-30 18:13:07 följande:

    Här är det också vid tre månader som de får första sprutan. Ser inte fram emot det, vill inte att liten ska bli dålig. Håller tummarna för att han klarar sig :)

    Jag får inte heller ihop det med pyssel och fix som jag skulle vilja tyvärr. Det brukar bli en aktivitet per dag. Lång promenad, tvättberg eller plocka undan tex. Lillen vill gärna ligga vid bröstet största delen av tiden när jag är hemma och vi använder BabyBjörn istället för sjal så vi kan tyvärr inte amma i den, vilket låter oerhört smidigt LitenBlomma :)

    Musetti: Jag känner igen det där. Har ont i nacke och skuldror och det värsta är att mina händer somnar hela tiden. Amningskudden avlastar mig en del men det hade varit MAGISKT med en skön massage nu..


    Jag har fått låna en babybjörn One, men tycker den är knölig att få på o av. Men jag måste nog ta tag i den o lära mig den. Hade en annan enklare variant till mina andra barn som jag tyckte va bra, Active tror jag den hette.
  • BFoktober2017
    erijon skrev 2017-12-01 07:22:16 följande:

    Avundsjuk på er som kan använda sele eller sjal och amma i sjal!

    Vi har en Babybjörn men den är klumpig.. tycker Edvin blir helt tryckt och jag är så kort oxh liten, så trots att jag spänner den till minsta blir den inte så tajt mot kroppen som jag vill ha den. Den har höftbälte osv så den borde ge mycket stöd. Sist jag använde den, förra veckan till skolan, så började axlar och nacke att värka. Måste gjort något fel..

    Igår blev promenaden två timmar. Edvin sov nästan hela tiden, påvägen hem stannade vi i affären, där slog han upp ögonen och skrattade lite. Han hade det sååå mysigt i vagnen.


    Så go liten kille. Vilken sele har du?
  • BFoktober2017
    Musetti skrev 2017-12-02 10:09:15 följande:

    Igår var vi hos BM för rehabilitering av min bäckenbottenmuskulatur (det gör alla här) och fick Ilse vägd och mätt - 4,1 kg tung och 55 cm lång. Inser att hon är så stor nu som vissa av era bebisar var när de föddes, och hon är 6,5 vecka! Men hon följer kurvan :)

    Sen tog vi en liten shoppingtur med henne i sjalen. Då hon är en liten kräkis kom jag på att vi behöver bunkra upp med flera outfits till jul. Och nya vantar!

    Mysigt det ser ut. Har oxå en tjej som kräks ganska mycket..


  • BFoktober2017

    Gokväll.

    Hur länge blödde ni? Eller blöder ni fortfarande? Idag är det 5 veckor sen förlossningen. Och dom senaste dagarna så har det kommit mer rött blod, som mens typ. Köpte trosskydd som jag har använt nu i en vecka kanske då jag inte blödde så mycket att jag behövde bindor. Men nu behöver jag det igen eftersom det kommer mer. Har det varit så för er oxå, att det har avstannat i nån vecka för att sedan börja blöda igen.

  • BFoktober2017
    erijon skrev 2017-12-04 07:01:14 följande:

    Jag slutade blöda efter ca 2,5vecka. Sen fortsatte det komma lite färgade flytningar ett par veckor efter det. Använde enbart trosskydd då. Det var aldrig rött utan mer brunaktig om jag inte minns fel.

    Kanske din mens som är tillbaka? Ammar du?


    Jag ammar, men kan den redan komma tillbaka.. får väl se om det avtar om ett par dagar. Brunaktigt va det innan när det va så lite. Därför jag bytte till trosskydd. Men nu är det precis som mens blod.
  • BFoktober2017

    BVC igår och Signe ökar i vikt och följer sin kurva , 380g på 2 v. Hon är blivit bättre i magen sen vi slutade med d-dropparna. Märker att hon int ha lika ont, kan sova längre stunder på dagarna så det känns skönt.

    Va oxå iväg med jobbet i tisdags, så trevligt o skoj att träffas. Fick så fina kläder från Newbie

    Har aldrig gillat klänning/ till små bebisar innan, men nu så älskar jag det.. är så kul att klä min lilla docka.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här