• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Oj så olika det kan vara! Ilse använder fortfarande strl 50 -52 eller 1 månad. Har köpt en del grejer på Baby GAP som ska vara för bebisar mellan 0-3 månader och de är för stora ännu. Hon är lång men smal. Och stora fötter och händer :)

  • Musetti

    Vi har haft snö här idag! Rekordtidigt. Inte så det ligger kvar eller så men parisarna är alldeles till sig :) Den fodrade overallen får dock vänta ett tag till, har en i strl 54 och en i stlr 62, får se om det räcker. Har oxå fått en fårskinnsfäll att lägga i vagnen när det blir lite kallare. Blir bra till vårens alpvistelse.

    Kaskadkräkningarna fortsätter, kört tre maskiner bara idag.

    Annars lider jag av amningsnacke- helt galet vad stel jag är. Ibland går det ju inte att hitta en bekväm position heller. Särskilt svår är midnattsamningen, då vill hon gärna hålla på i en timme.

    Köpte en bitleksak till Ilse idag även om det är lite tidigt, hon tuggar ganska ofta på näven och slemmar.

  • Musetti

    Här får de sprutorna vid 2 månader (inte superkoll mot vilka sjukdomar, men det är flera sputor iaf), vilket för oss blir två dagar före vi ska flytta. Håller alla tummar att det ska gå bra.

  • Musetti

    Igår var vi hos BM för rehabilitering av min bäckenbottenmuskulatur (det gör alla här) och fick Ilse vägd och mätt - 4,1 kg tung och 55 cm lång. Inser att hon är så stor nu som vissa av era bebisar var när de föddes, och hon är 6,5 vecka! Men hon följer kurvan :)

    Sen tog vi en liten shoppingtur med henne i sjalen. Då hon är en liten kräkis kom jag på att vi behöver bunkra upp med flera outfits till jul. Och nya vantar!

  • Musetti

    Mitt avslag försvann för en vecka sedan, alltså 6 veckor efter fl. Sååå skönt att slippa prassliga bindor och låta lufta lite. Inte doftade det mumma direkt heller.

    Lite läckage när jag nyser eller bär tungt (vi bor på tredje våningen utan hiss så jag bär barnvagnen med Ilse i...). Får inte glömma göra mina knipövningar!

    Här övar vi på vändningar, nära men inte riktigt där än. Men hon har några ljud hon upprepar vid ögonkontakt, ?hakou? och ?areuh?

    :)

  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2017-12-04 16:16:51 följande:

    Talar dem samma språk, så låter min med


    Haha man undrar sååå vad de vill säga! :)
  • Musetti
    Linnnn skrev 2017-12-05 09:28:45 följande:

    Jag gillar också att fixa inför jul! Har bakat omgång två av lussekatter redan... Till mitt försvar (mest jag som går hemma som äter dem) hade barnen kompisar som tog med några hem vid första omgången


    Vi flyttar den 20 december så här blir det inget julpyntande tyvärr, bara en liten adventskalender som min mamma skickat ner och en jättefin julkula med en räv i som vi hängt vid skötbordet. Och P2 Klassisk jul på radion så klart :)

    Förra året när jag skulle baka lussekatter till hela franska familjen så hittade jag ingen färsk jäst (sån som vi har i Sverige), här bakar de med bakpulver, punkt. Så de blev lite kompakta. I år har jag bett svärmor beställa färsk jäst från bageriet, hoppas på att lyckas bättre, jag är tokig i lussekatter!
  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2017-12-05 12:37:59 följande:

    Första omgången lussekatter gjorde vi gluten och laktosfria så att jag också kunde äta. Smakar samma men knarrar lite i tänderna när man äter, ungefär som att gå ute i snön

    Tyvärr så moffar jag gärna 5-6 st på kvällen när sokersuget och den stora hungern sätter in. Nästa deg blir med gluten och så får jag köpa i affären om jag vill ha till adventsfika.

    Vi fick tyvärr besöka vc idag med stora flickan. Är lite nojjig över bacillusker den här årstiden. Har inte vågat gå till kyrkis/öppen förskola. Hur gör ni?

    Musetti: Gillade dem lussekatter förresten?


    Absolut att de gillade lussekatterna! De var obligatoriska vid varje frukost. Men att de var lite kompakta, ja. Sedan hade de väääldigt roligt åt formen på dem, särskilt de jag format som bockar...
  • Musetti
    erijon skrev 2017-12-06 12:05:56 följande:

    Jag hade nog ammat först, kompletterat med ersättning. Men det förutsätter ju att du vill amma.. annars hade jag pumpat och gett o flaska och successivt ökat mängden ersättning och minskat mängden bröstmjölk om det är möjligt. Med stora sonen slutade jag tvärt att amma och gick över på ersättning rakt av, över 2 dagar. Började snabbt ha ca en matsked rapsolja i flaskan för att smörja tarmarna. Funkade! :)

    Apropå mammakroppen. Har känt efter om magmusklerna är delade, får emellan typ ett finger. Vill börja stärka min degmagen lite. Vet ni bra övningar? Stärka inifrån har jag hört talas om.. inte läge att köra situps alls första året helst, enligt någon bok med tips om träning efter förlossning. Är dessutom inte helt säker att jag känt efter rätt och dessutom snittad.

    Edvin är 2,5mån om typ 3 dagar och jag börjar känna mig plufsig. Är så mjuk överallt :( men vet inte vad man ?får? eller ska göra o början, vill ju inte göra fel. Vet inte hur jag ska googla mig fram heller...

    Har ni gjort några övningar?


    Vilken gosig kille du ser ut att ha erijon!

    Enligt min BM ska man undvika hopp, då musklerna i bäckenbotten oftast slappar till sig eller skadas vid förlossningen. Hon avrådde t.ex. mig från att köra igång med tennisen i jul. Magen tränas faktiskt ganska bra när man promenerar, och så är mjuka yoga-övningar bra. Finns många appar med program! Ska bara hitta tiden (och motivationen) själv att sätta igång... just nu används yogamattan mest till Ilses nack-träning.

    Och idag lyckades Ilse vända sig helt själv! Hela två gånger! Sjukt missnöjd efter första gången (typ näää vad hände nu?) men sen verkade hon nöjd. Bifogar in en liten efter-bild. Hon blir 7 veckor idag.

    Så kul att se era små växa!

  • Musetti

    Jag har ju trott att något varit fel då Ilse sovit 7 timmar i sträck nästan från början. Nästan alltid 00-07 eller 01-08. Nu har hon dock börjat vakna runt kl 05 och vill ha mat, men det är nog för att hon lättare kommer till ro om kvällen och kan somna så tidigt som kl 23, då är det klart hon behöver äta tidigare. Sen somnar hon om och ligger gärna och grymtar i vår säng till kl 09, med nån matpaus emellan. Hon låter verkligen som en nöjd grävling ibland :)

    Har börjat bli lättare att gå i affärer med henne, tack och lov, då min sambo jobbar mkt och jag tar hand om de flesta inköp.

    Vi skulle egentligen ha vaccinerat Ilse på måndag men då vi flyttar nästa onsdag så väljer vi att vänta till mellandagarna, för att vara på den säkra sidan ifall hon skulle bli dålig.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här