• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    erijon skrev 2017-12-27 19:30:02 följande:

    LitenBlomma: hur länge har du/nu haft detta? Funkar det bra att amma trots det? Hoppas ni får bukt med det. Min mage är inte riktigt sig själv ÄN efter all antibiotika. Det är tydligen vanligt med lång återhämtning, så jag lider med dig. Magproblem är otroligt jobbigt.

    Har era bebisar börjat vända sig? Gripa i/efter saker? När sker sådant? Min har inte vänt sig mer än från rygg till sida typ wn gång på plant underlag. Griper tag om man sätter något greppvänligt i handen.

    Edvin blev tre månader igår, imorse vaknade han med slemhosta. Hopps det inte blir värre.. vaccination 2 januari. Jag ska på återbesök med cellprovtagning 4 januari.. så nervös! :(


    Ilse har vänt sig två gånger från mage till rygg i början av december men inte mer än så. Vi har iofs slarvat lite med nackträningen här hos svärisarna, så mkt folk och grejer överallt.

    Hon greppar inte saker än men har fattat att om hon petar med handen mot munnen så stannar nappen kvar (oftast i vagnen).

    Köpt ny vinteroverall på rean då hon med råge växt ur sin första nu. Nu måste vi bestämma oss för om vi ska åka till vänner i Lyon över nyår (5 timmar med bil eller 3 timmar med tåg) eller stanna kvar här.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2017-12-30 08:17:25 följande:

    Det är lätt att ge råd till andra... Tänkte att jag skulle åka till sthlm på möhippa i mitten av januari, men nu börjar jag helt plötsligt oroa mig för rs och förkylningar och undrar om den där tågresan verkligen är en så bra idé... Eller själva möhippan för den delen

    J har hittat sin underläpp och suger och smaskar en massa på den. Nappen fungerar fortfarande inte.


    Ja precis jag tänkte också på smittorisken med fullbelamrat tåg i 3 timmar så vi blir kvar hos svärisarna i år, enklast så. Kanske sambon och jag tar några timmar på tu man hand på eftermiddagen, svärmor vill så gärna passa Ilse.
  • Musetti

    Jag tror vi har kommit in i en fas här då Ilse börjat äta väldigt ofta. Märker stor skillnad mot kusinen som är 1,5 månad äldre. Igår var det en gång varannan timme mellan kl 09-01. Varje amning varar dessutom ca 30 min. Sedan var hon (så klart) ordentligt skrikig och rapig på kvällen. Vet inte hur jag ska få henne att inte svälja så mkt luft när hon äter. Lägger in pauser i amningen men hon blir bara sur då och kompensationsglufsar.

  • Musetti

    Herregud vad ur form jag är! Körde äntligen ett yogapass nu på morgonen (inriktat på core styrka) och jag har ju förlorat varenda muskel i kroppen känns det som. Blev riktigt flåsig! Verkligen på tiden att jag börjar röra lite på mig.

    Har anmält Ilse till babysim som börjar nästa fredag, hoppas hon inte är för liten. Hon blir tre månader dagen innan kursstart, som är deras gräns. Hittade väldigt söta basbyxor med inbyggd blöja på rean. Nån annan som ska köra babysim?

    I övrigt går det undan här! Ilse har börjat gripa tag i saker och stoppa i munnen :)

    Och på måndag flyttar vi till Sverige! Stressad över flygningen men det ska nog gå bra. Får försöka amma oss igenom start och landning.

  • Musetti

    Stort tack för pepp Linnnn och LitenBlomma!

    Vi ska testbada i svärföräldrarnas bubbelbad ikväll, så somnar hon förhoppningsvis tidigt. Som alla andra är hon gladare om hon fått sova ordentligt.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-01-18 09:21:50 följande:

    Hur går det med flytten Musetti?


    Hallå! Tack för att ni tänker på oss :)

    Nu har det gått en vecka sedan vi kom tillbaka, och det känns fortfarande konstigt att alla pratar svenska omkring mig. Men det vore ju så klart ännu konstigare om alla pratade franska här så klart...

    Flygningen gick sådär. Tyvärr blev vi rejält försenade till att börja med så all vår smarta tajming gick till intet. Ilse började skrika när vi rullade ut på startbanan och då var det ju försent att byta position. Vi gjorde vad vi kunde med favoritleksaker osv men hon gallskrek tills vi var väl uppe i luften. Efter ett litet blöjbyte sov hon sen hela resan fram till landning, då jag ammade och det gick smärtfritt.

    I tisdags var vi på Skatteverket och ansökte om svenskt medborgarskap för henne. Hoppas det går snabbt då vi inte kan stäla henne i dagiskö eller skaffa försäkring innan hon har ett svenskt personbummer. Och jag kan inte söka föräldrapenning innan dess heller. Vet fortfarande inte vad jag kommer att få i ersättning.

    Sedan kom min familj på middag i helgen med lite försenade julklappar :)

    Så har det ju kommit väldans mkt snö i Stockholm. Har gått flera långa promenader när solen tittat fram. Har nästan glömt bort hur vackert vi bor här!

    Imorgon ska jag förbi mitt gamla jobb och visa upp grynet. Sedan måste vi förbi BVC, kontroller och vaccin är lite olika. Hon verkar trivas finfint i sin nya hörna vi ordnat till henne med säng och leksaker iaf :)
  • Musetti

    Nu idag blev Ilse svensk! På årsdagen av sin tillblivelse dessutom, hehe... Så nu kan vi äntligen sätta igång med all administration.

  • Musetti

    Ilse har en del rinnsnuva på morgonen men inte under dagen, hoppad det inte är så farligt. Är dock rädd att hon börjar få tänder för hon gnager på grejer och slemmar ner överallt. Har varit lite varm också men aldrig över 38 grader. Har listat henne på en BVC i närheten som ska vara superbra- äntligen kommer vi in i det svenska systemet! Och nu kommer vi även få klarhet i vikt och längd, har ingen våg men gissar på ca 6,5 kg, och kanske runt 62 cm lång (den strl passar iaf perfekt).

    Äter gör hon varannan timme fortfarande. Helammar men ser fram emot smakisarna som vintänkte introducera på fyramånadersdagen (snart ju!).

    Försöker även få henne att somna tidigare men då bara vaknar hon snabbt igen. Runt kl 22 funkar bra för henne nu (då sover hon till iaf kl 5), men det kommer ju inte att hålla i längden. De säger att sovmönstret sätter sig snart och att det kan vara svårt att ändra på sedan, stämmer det? Det här är ju vårt första barn och vi kör mest på känn...

  • Musetti

    Nämen hjälp jag tror mensen har kommit igång igen! Knappt fyra månader efter förlossning och trots helamning. Känns surt :(

    Hade kraftig molvärk hela lördagen och en massa härligt mörkbrunt slem i helgen. Idag var det klarrött men inte så mycket.

    Hur är det för er?

  • Musetti
    erijon skrev 2018-02-05 18:27:46 följande:

    Ajdå. Men se det positiva! Din kropp är redo att bli gravid igen, den funkar som den ska.

    Jag trodde min kom tillbaka strax innan Edvin blev 3 mån. Fick dn rosa flytning. Men bara en gång. Inget mer så min mens är inte tillbaka. Hoppas den håller sig borta iallafall tills Edvin blir 6mån :) orkar inte ha mensvärk också..


    Absolut, vi vill gärna ha en tvåa. Men inte än!!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här