• Melody
    Äldre 12 Oct 08:21
    10167 visningar
    34 svar
    34
    10167

    Min man vill inte behålla barnet

    Jag kan inte sluta gråta.

    Jag är en kvinna på 31 år. Min make är 34. Vi har en son på 3 år och båda har fasta arbeten. En nyrenoverad lägenhet och har det allmänt bra.

    Jag har testat diverse preventivmedel, men min kropp klarar inte av det. Jag bara blöder och blöder vad jag än testat.

    I december förra året blev jag oplanerat gravid. Min man ville inte behålla. Han var inte redo för ett till barn. Så det blev abort. En abort som för mig var fruktansvärd. Dels för att jag egentligen inte ville, och dels för att det var en medicinsk som inte riktigt fungerade. 2 månader tog det med tabletter och tillslut även skrapning.

    Min gynekolog sa då att de alternativen jag har är att räkna på min menscykel och använda kondom, alternativt sterilisering. Detta berättade jag för min man.

    Jag har gjort vad jag kan med att räkna på när jag har äl, och undvikit den tiden. Men vi vet ju alla att det inte alltid stämmer.

    Mannen har inte varit intresserad av kondom.

    Jag sa efter förra aborten att jag aldrig tänker gå igenom det igen.

    I fredags testade jag positivt igen.

    Jag gjorde klart att jag fortfarande står för att jag inte vill göra abort, samt att jag vill ge våran son ett syskon.

    Han vill inte behålla, han är inte redo, utan vill ha nästa barn om några år. Det hela slutade med att jag legat och gråtit hela nätterna, han stänger dörren till sovrummet och ignorerar mig. Vi har nu inte pratat med varandra alls sedan dess.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig igenom det här.

    Om jag behåller, och vi skiljer oss så kommer jag inte ha råd att bo själv i lägenheten och försörja två barn. Att få ny lägenhet i Stockholm är omöjligt.

    Om jag gör abort så kommer jag må fruktansvärt och har då beslutat för att jag även steriliserar mig. Dessutom har detta gjort att jag nog tappat de flesta känslorna för min man, men vi måste ju leva ihop ett bra tag iaf för sonens skull och ju ekonomin.

    Gör jag abort så försvinner sonens sista chans att få ett syskon. Vilket också gör mig ledsen.

    Jag är helt trasig, och min man pratar inte ens med mig.

    Har någon varit i samma situation? Hur löste det sig?

  • Svar på tråden Min man vill inte behålla barnet
  • Melody
    Äldre 12 Oct 21:36
    #11

    Tack för alla svar! De ger mig faktiskt mer klarhet och styrka.

    Mannen har fortfarande inte ens pratat med mig. Han varken tittar på mig eller pratar med mig. Total ignorans.

    Jag funderar på att prata med min mamma eller syster för att få lite stöd och råd. Men det känns så känsligt. Hmm.

  • Anonym (Anna)
    Äldre 12 Oct 23:01
    #12

    Fy fasen vilken svår sits du är i. Jag tycker du ska lita på magkänslan och inte göra abort. När din man lugnat sig kan han vänja sig vid tanken på ännu ett barn eller så går ni skilda vägar. Vilket du redan verkar inne på. Jag tycker det är fruktansvärt ansvarslöst av din man att inte lyssna på dig och stå på din sida i det här. Du talade om för honom att du aldrig mer skulle göra abort, så det kan inte komma som en chock för honom.

    Även om det är jobbigt att skiljas så kan du hämta styrka ur dina barn. Jag tror du kommer vara nöjd med beslutet att behålla ditt barn och gå vidare i livet utan din man.

  • Anonym (J*vla idiotk­arl)
    Äldre 12 Oct 23:20
    #13

    Alltså, jag blir så provocerad av en man som resonerar så här. Han är helt urblåst i huvudet och jag hade inte stannat en sekund för mycket med honom. Urk!

    Nä, bostad i Stockholm är säkerligen inte lätt men vad som är ju bättre än att leva med en sån praktidiot.

    Du är ung och klarar nog detta galant. I ditt fall finns inte en chans att jag hade gjort abort. För att han vägrar kondom!!! Ha! Aldrig i livet!

  • Äldre 13 Oct 08:14
    #15
    +1

    Men vilket jävla svin han är!!! Givetvis ska du inte göra abort.

  • Äldre 13 Oct 08:15
    #16

    Bor ni i hyresrätt TS?

  • Anonym (Hg)
    Äldre 13 Oct 08:19
    #17
    +1

    I och med att Ts visste vad mannen ville så hade jag själv faktiskt knappt ens vågat ha sex utan kondom. Som andra säger så att räkna dagar inte speciellt säkert så varför ens utsätta sig för risken. Som jag ser det fanns det 2 val. Sex med kondom eller inget sex alls. I varje fall inte vaginalsex.

  • Melody
    Äldre 13 Oct 09:43
    #17
    nevermind skrev 2017-10-13 08:15:11 följande:

    Bor ni i hyresrätt TS?


    Ja vi bor i hyres
  • Äldre 13 Oct 11:13
    #18

    Vilket jä..a trams. Han vet läget och ändå håller han på så här.

    Du har inte blivit med barn genom att använda hans tandborste direkt så han vet hur det fungerar.

    Låt chocken lägga sig, tror dock att det mer eller mindre skulle kunna vara något sådant. Dock inte ok beteende av honom.

    Vill du behålla bebis så behåll då egentligen är det inte svårare än då.

  • Äldre 13 Oct 11:56
    #19
    Melody skrev 2017-10-13 09:43:16 följande:
    Ja vi bor i hyres
    Om barnen bor med dig så får du underhåll, är det på 3 000 nu för två barn? Du får två barnbidrag, det är 2 000 till. Och så eventuellt bostadsbidrag.
    Men det ni kan göra är ju att byta till er två mindre lägenheter.
  • Anonym (Hanna­)
    Äldre 14 Oct 10:04
    #20

    Vänd din gråt till att bli arg istället! Förstår att du är jätteledsen men visa inte detta för din man. Skäll ut honom efter noter istället! Kräv ett svar på hur han kunde vara så JÄVLA dum att sätta dig i den här situationen när han vet att du just genomgått en abort och inte tål preventivmedel! Det är alldeles för vanligt att kvinnor får ta på sig nån slags skuld i såna här frågor. Männen glider liksom igen allt som inget har hänt. Detta är inte ditt fel, det är hans fel och det ska han få höra, han behöver få vakna upp ur sig lilla dröm.

    Var förbannad och håll huvudet högt, säg sedan att du kommer att behålla barnet och ska han ha en chans att få fortsätta med dig ska han skärpa till sig direkt! Ställ ultimatum, "antingen skärper du dig och tar lite ansvar som en riktig man, eller så lämnar jag dig här och nu"

    Gör du såhär lägger du över "skulden" på honom, den skuld han just nu har lagt på dig. Han ser såklart att du är sjukt ledsen och utnyttjar det! Ta tillbaka makten i ditt liv kvinna! Du är stark och du kommer att klara det hur det än går.

    Jag hejar på dig!:) bostad, ekonomi mm löser sig alltid.

Svar på tråden Min man vill inte behålla barnet