• M1rella

    Jobba för 8 kronor i timmen?

    Alexander Bergbacka skrev 2017-10-12 21:23:13 följande:

    1. Jag tvekar på om det ens är lagligt att ersätta med 8 kronor I timmen. Nu har jag visserligen inte koll på detaljerna kring anställningen, men om det faller in under något kollektivavtal finns det minimilön som är minst 10-12 gånger högre än så.

     

    2. Aldrig I livet. Jag skulle aldrig gå med på de villkoren. Att de betalar 8 kornor I timmen och sedan dessutom tvingar dig att betala för lunchen ( som kostar över en arbetsveckas lön, för övrigt) skulle bara det få mig att be dem dra åt h*lvete.


    Det är inget jobb utan en daglig verksamhet. Du kan jämföra med det som finns i fängelset. Där är också ersättningen låg.
  • M1rella
    Glinda från Oz skrev 2017-10-13 00:13:16 följande:

    Nej, så ska det inte vara, men efter vad ts har sagt verkar cheferna där totalt har missförstått vad daglig verksamhet är.


    På vilket sätt då?

    Det är ju inget jobb som ger lön utan en daglig verksamhet som innebär att ts och andra brukare får möjliget att få ett socialt umgänge, träffa folk och socialisera sig och samhället istället för att sitta hemma. Jag är inte helt 100 men jag tror att kommunerna själva kam välja om de vill ge ersättning eller inte. Observera att det inte är någon lön utan det är en dagersättning.
  • M1rella
    Anonym (Aldrig) skrev 2017-10-12 21:18:05 följande:

    Aldrig i livet. Är ju för tusan en slavlön! Fattar inte att det får gå till på det här viset.


    För att det ska kunna vara en slavlön så måste det vara en lön vilket detta inte är. Det är en ersättning som frivilligt (?) betalas ut av kommunen för att man deltar på daglig verksmhet.

    Daglig verksamhet är inte ett jobb utan ett sätt för brukarna att för socialisera sig med samhället.
  • M1rella
    Alexander Bergbacka skrev 2017-10-12 21:34:22 följande:

    Det är med andra ord ett sätt att undgå att betala rimlig lön för arbete men trots det få dig att göra vad som de facto är det arbete en anställd skulle göra.


    Det är ingen anställning och de facto så ingen lön som betalas ut.
  • M1rella
    Anonym (Jag vill) skrev 2017-10-13 16:54:03 följande:

    Vilka fördomar du har! Jag omfattas av LSS och har högt IQ. Alla inom LSS har inte fel på förstånd och tanke.


    Vederbörande skrev KANSKE inte inte att "man alltid har".
  • M1rella
    Thaleya1 skrev 2017-10-14 00:57:05 följande:

    nu har jag personligen ingen erfarenhet av det, men vad jag hört så är det väl stress med om man ens blir beviljad pengar först och främst, sen brukar det vara under en period endast..och man ska säkert anmäla eller rapportera massa, kanske delta i arbetsförmedling-tjafs?


    Det är en daglig verksamhet och inget jobb. Arbetsfömedlingen är inte inblandad.
Svar på tråden Jobba för 8 kronor i timmen?