Inlägg från: Anonym (Jag vill) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag vill)

    Jobba för 8 kronor i timmen?

    Jag har jobbat på daglig verksamhet i 4 år fast för personer med psykiska problem. Eftersom det inte står i lagen att kommuner måste ha en sådan verksamhet har jag jobbat gratis. Det har inte varit något problem för mig för att jag gjort detta för MIN skull. Komma ut och träffa människor och känna att man är en del av samhället har varit guld för mig. Sen tänker jag på att du måste bo ihop med någon eller har du en svinlåg hyra om du bara för ut 9000kr.

  • Anonym (Jag vill)

    En sak gör dock att jag inte valt denna dagliga verksamhet. Det är det med maten. Att ni mer eller mindre blir tvingade att köpa skolmaten om ni inte ska gå hungriga hela dagen. Kan du inte fråga om du kan ta med egen mat om du inte äter den på skolans område?

  • Anonym (Jag vill)
    Alexi skrev 2017-10-13 16:09:37 följande:

    Fast omfattas man av LSS har man kanske inte förmåga att helt förstå skillnaderna mellan daglig verksamhet och ett riktigt lönearbete. Skillnaderna i krav och förväntan är ju enorma.

    Så jag tycker inte vi ska tolka TS ord som hela bilden.


    Vilka fördomar du har! Jag omfattas av LSS och har högt IQ. Alla inom LSS har inte fel på förstånd och tanke.
  • Anonym (Jag vill)

    [quote=78097586][quote-nick]M1rella skrev 2017-10-13 17:01:57 följande:[/quote-nick]

    Vederbörande skrev KANSKE inte inte att "man alltid har".

    [/quote. Kan personen i fråga inte svara själv? Personen tycker inte att vi inte ska tolka TS ord som hela bilden. Ljuger TS? Om man skriver dessa tre rader i ett inlägg så betyder int kanske så mycket.

  • Anonym (Jag vill)
    Alexi skrev 2017-10-13 23:20:15 följande:

    De som har rätt till daglig verksamhet uppfyller en av dessa punkter:

    1. med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd,

    2. med betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom


    Ok. Vad vill du säga med det då? Eftersom jag faller under LSS pga autism är jag fullt medveten om vilka som faller där under. Snälla berätta vad du ville ha fram.
Svar på tråden Jobba för 8 kronor i timmen?