Inlägg från: Afterlife |Visa alla inlägg
  • Afterlife

    Göra retur på lästa böcker?

    moaguuun skrev 2017-10-15 15:00:48 följande:

    Ja så kan man ju tolka det, om en känner för att bli lite upprörd.


    Fast det är ju inte en "tolkning". Det är ju fakta, om du producerar något (skriver en bok) eller säljer en produkt/tjänst (i det här fallet boken) så vill man ju har betalt för det. Vare sig författare eller bokhandlar är välgörenhetsinrättningar för folk med dålig ekonomi.

    Jag förstår inte riktigt varför du ställer frågan. För du tror väl inte att någon skulle tycka det beteendet var okej? Eller att det finns några ursäkter för det?
    Har man inte råd att köpa boken till nypris så lånar man på bibliotek eller köper begagnat.
  • Afterlife
    moaguuun skrev 2017-10-15 15:17:49 följande:

    Det är 14 dagars ångerrätt så det är väl inte helt omöjligt att det är Ok att bläddra i böckerna innan en gör en retur, det vill säga lämnar tillbaka böckerna. Böcker är inte inplastade. Jag tror knappast någon författare eller stora företag tvingas lägga ner eller går back på grund av att människor gör retur på böcker, när alternativet är att inte köpa böckerna.


    Men vi kan lämna det nu då vi har kommit fram till att det är ett brott, ett väldigt allvarligt sådant också.


    Det är rätt väsentlig skillnad på att "bläddra lite i boken" och inse att det var fel bok man hade beställt och att medvetet beställa hem boken, läsa den och sedan skicka tillbaka den. Det förstår väl du med?
    Förstår du att det är moraliskt fel att göra så? Bara för att det går att komma undan med en sak betyder inte det att det är okej att göra så.
Svar på tråden Göra retur på lästa böcker?