Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf juli 2018

    Ni som har fött: hur går det med kisseriet för er? Jag har ganska duktiga problem med knipet och om jag inte går på toa så fort jag känner mig litelite kissnödig så kissar jag på mig :/ Kan inte minnas att det var så här förra gången och det gör mig lite orolig. Tur ändå att förlossningsbindorna är tjocka och suger åt sig det mesta i sin väg!

    I övrigt så har jag en del eftervärkar och känner av stygnen en hel del. Öm, är nog ordet som passar bäst här. Jag har nu iaf bajsat för första gången, det gick över förväntan! Förra gången fick jag laxerande på bb men då hade jag också haft både förstoppning och hemorrojder under graviditeten.

  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-07-22 11:58:10 följande:

    Låter som att du får kolla upp det om det inte blir bättre. Kan väl ta några dagar innan det blir som vanligt igen. Jag har dock inte de problemen.


    Vi sitter på bb nu, för återbesök, om vi får träffa en barnmorska så ska jag ta upp det.

    De fick sy lite i nån muskel och jag tänker att det kanske är den som är påverkad och gör att jag har svårt att knipa.
  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-07-22 15:12:11 följande:

    Hur gick det?


    Det gick bra! Hon sa att det är helt normalt att ha problem med knipet i början, speciellt om man har fler förlossningar bakom sig. Så länge jag gör knipövningar och märker förbättring så behöver jag inte oroa mig. Kändes skönt att höra :)

    Jag har blivit himla trött efter förlossningen! Somnar i bilen tillsammans med barnen, somnar på soffan med bebisen i famnen, får anstränga mig för att inte somna vid nattning. Jag sover superbra på nätterna men känner mig långt ifrån färdigsövd när jag vaknar, och då är det ändå sambon som tar bebisen nattetid. Förmodligen har jag väldigt mycket sömn att ta igen efter flera veckor av halvdana nätter. Det är åtminstone jätteskönt att ha flyttat upp till min vanliga säng igen, den är betydligt mjukare än den i källaren, plus att det sover ett gosigt litet barn bredvid mig :)

    I övrigt är jag rätt öm i stygnen och hela underlivet känns som att varenda muskel har träningsvärk, men det är också den enda smärtan jag har kvar. Med sonen kunde jag knappt gå på tre dagar efter förlossningen.
  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-07-24 20:52:13 följande:

    Ville bara uppmuntra er som är så trötta på graviditeten lite... Jag var hur trött och sliten som helst innan jag födde, foglossning och orkade inget mer än o gnälla. Kände att jag aldrig kommer få min bebis (gick över 7 dar).

    Så här i efterhand så önskar jag att jag kunde sagt till mig själv, när jag bara väntade på att det skulle starta, att jag har en så himla häftig resa precis framför mej...när som helst händer det. Nu känns det istället lite sorgligt att det är över (kanske låter knäppt) men att få va med om att föda barn är ju så häftigt tycker jag o att få träffa sin underbara bebis för första gången. Nu är ju detta mitt tredje barn och förlossningen gick super bra så kanske därför jag känner så med. Vi ska (troligtvis) inte skaffa fler barn heller så det känns lite sorgligt.

    Idag är min flicka redan 1 vecka gammal. Livet rullar på med amning, blöjbyten och lite sämre sovnätter. Hon är så go och mysig min fina tjej o är så glad att hon är här. Känner igen min kropp och mitt psyke igen (på gott och på ont tyvärr).

    I vilket fall som helst...att va gravid är ju skittungt det håller jag med om men det är bara i 9 månader sedan är man "bara" sig själv igen el hur man ska säga. Försök njut även om det är svårt (framförallt i värmen) men ni vet att snart så går vattnet el så tar sammandragningarna i lite extra och ni är igång. När som helst händer det...lycka till med era förlossningar!! :)


    Jag kan också känna så ang förlossningen. Vi ska inte ha fler barn men nu när min förlossning blev en så superbra upplevelse så känner jag att jag vill göra det igen. Men bara förlossningen då, inte graviditeten eller bebistiden.

    Jag har insett att jag inte är gjord för att ha en bebis. Jag tycker inte att det är kul nånstans och jag måste få sova på nätterna för att fungera på dagarna. Visst, hon är ju såklart söt och gosig men jag hänger hellre med min 2,5-åring än med en nyfödd bebis. Nu har dessutom mjölken runnit till och jag är ultrahormonell och gråter av det mesta :/
  • Iowhannah

    Någon som vet hur man kan hjälpa kroppen att bli av med all vätska? Förra gången hade jag kateter som liksom hjälpte till med den biten men nu har jag ju inte det och jag är inte kissnödig 24/7. Jag är fortfarande väldigt svullen och fötterna gör ont pga det :S

  • Iowhannah
    Åttionio89 skrev 2018-07-25 03:25:06 följande:

    Igår kom vår efterlängtade dotter! På Bf+10. Hade haft förvärkar och väldigt mycket sammandragningar sen lördagen. Detta ändrades på måndagen och gick över i kraftig mensvärk som kom i omgångar (värkar) vilket jag inte fattade haha. Sen kl 01 gick vattnet, det va ljusgrönt så vi skulle komma in med en gång tyckte dom. (Hon hade bajsat i fostervattnet) Var dock ingen fara och det va fullt på förlossningen så vi fick vanka runt i dagrummet från 03-06:30 då vi äntligen fick ett rum! Blev undersökt av BM 7:30, var då öppen 3-4 cm men en timme senare började jag känna lrystvärkar och ut for hon 9.15! Hann inte få nån bedövning alls men det gick ju bra ändå! Lustgasen funkade inte alls för mig denna gång. Nu är vi hemma och gosar! Lycka till all ni som är kvar!


    Stort grattis, och bra jobbat!
  • Iowhannah

    I mitt landsting går man oväntat sällan på slutet. Ordinarie tider är i vecka 37 och sen inte förrän vecka 41. Min bm bokade dock in mig i vecka 39 eftersom vi båda tyckte att fyra veckor utan mvc-besök var lite väl länge så där på slutet.

  • Iowhannah
    Perpen skrev 2018-07-26 19:42:24 följande:

    Skönt att ha fått en "slut-tid". :) Samma dag som jag har BF, men hoppas det startar innan dess för dig.

    Själv hade jag min första förvärk idag typ. Tror jag. Fick lite mensvärk nu på eftermiddagen. Höll i sig i kanske max 3 minuter eller nåt. Haha, löjligt jämfört med hur ni andra fått kämpa och haft känningar. Min bebis är dessutom fortfarande rörlig, den vill helt enkelt inte visa några tecken alls på att vara på väg ut. Hmpf!


    Äsch, min var ruckbar även när de tog hål på hinnorna, och då var jag öppen 5 cm, så det behöver inte betyda nåt.
  • Iowhannah
    Sopp skrev 2018-07-30 23:28:52 följande:

    Vart inne på kontroll, antagligen rör det sig om en liten pyspunka än så länge för jag hade fortfarande en buktande hinna kvar. Öppen ca 3 cm men det kan man tydligen va länge som omföderska. Värkarna har börjat komma nu och när vi kom hem hade definitivt alemproppen tillsammans med blod släppt. Jag känner mest panik, ångest över förlossningen som väntar och ångest inför stundande bebistid. Det här låter ju sjukt men allt jag kan känna nu är att jag inte vill, och att jag inte vill ha något tredje barn utan är nöjd med de två jag har :S


    Det är helt okej att känna så! Om det är till någon tröst så känner jag också så, och då är mitt barn 10 dagar gammalt. Ångestladdat som fan men samtidigt är det en enorm omställning att plötsligt ha en bebis i familjen, det påverkar ju dessutom alla familjemedlemmar.

    Min bästa vän försöker iaf trösta mig med att bebistiden är kort och om bara ett par månader kommer det kännas annorlunda och bättre.
Svar på tråden Bf juli 2018