Inlägg från: Anonym (Inga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inga)

    Hur mycket av mäns övergrepp handlar om okontrollerad kåthet och testosteron?

    Inga. Med reservation för en utvecklingsstörd person med både avsaknad av impulskontroll och en sexuell störning.

    Alla attacker föregås nämligen av någon form av lång eller kort planering. Alltså ingen "okontroll"

  • Anonym (Inga)
    Anonym (A) skrev 2019-11-22 14:42:15 följande:

    Mäns stora sexdrift beror på testosteron, det är vetenskapligt bevisat att testosteron ger ökad sexlust och det lär man sig på biologin.


    Hur är detta ett svar på TS?
  • Anonym (Inga)
    Ormen skrev 2019-12-13 21:57:09 följande:

    Fast det är ju vetenskapligt bevisat att testosteron ger ökad sexlust och är en starkt bidragande faktor till aggressivitet, det lär man sig till och med i skolan.

    Det ser man även på personer som missbrukar anabola.


    Eller så får man omvärdera "det man lärde sig i skolan"

    fof.se/tidning/2017/2/artikel/skyll-inte-valdet-pa-testosteronet
  • Anonym (Inga)
    Ormen skrev 2019-12-14 11:10:53 följande:

    "Det finns bevis för att testosteronnivåerna är högre hos individer med aggressivt beteende, till exempel fångar som har begått våldsbrott. Flera fältstudier har också visat att testosteronnivåerna ökar under de aggressiva faserna av sportspel.

    I mer känsliga laboratorieparadigmer har det observerats att deltagarnas testosteron stiger hos vinnarna av; tävlingar, dominansförsök eller i konfrontationer med faktiska motståndare. Aggressivt beteende uppstår i hjärnan genom samspel mellan subkortikala strukturer i amygdala och hypotalamus där känslor föds och de prefrontala kognitiva centra där känslor uppfattas och kontrolleras.

    Handlingen av testosteron på hjärnan börjar i embryonstadiet. Tidigare i utvecklingen på DNA-nivå verkar antalet CAG-upprepningar i androgenreceptorgenen spela en roll i uttrycket av aggressivt beteende. Neuroimaging-tekniker hos vuxna män har visat att testosteron aktiverar amygdala och förbättrar dess känslomässiga aktivitet och dess motståndskraft mot kontroll av prefrontal begränsning. Denna effekt motverkas av verkan av kortisol som underlättar kognitiv prefrontalt område på impulsiva tendenser som väcks i de subkortiska strukturerna. Graden av impulsivitet regleras av serotonininhiberande receptorer, och med interventionen av denna neurotransmitter bildar de huvudsakliga medlen för det neuroendokrina inflytandet på hjärnprocessen av aggression en triad. Testosteron aktiverar de subkortiska områdena i hjärnan för att producera aggression, medan kortisol och serotonin verkar antagonistiskt med testosteron för att minska dess effekter."

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3693622/


    Testosteron STIGER i vissa miljöer ja. Även hos kvinnor.
Svar på tråden Hur mycket av mäns övergrepp handlar om okontrollerad kåthet och testosteron?