• LejonSa

    Varför är det ingen som bryr sig att dottern äter så lite?

    Min erfarenhet;

    Vill dock framhålla att min son föddes 2 mån för tidigt och med komplikation i matstrupen. Men detta korrigerades efter födsel. Har dock gjort att han behövde sondmatas första 2 mån i princip.

    Men när vi väl gick över helt till flaska så åt han också väldigt lite. Vi hade strikt schema. Hela dagen och natten. Var tredje timme!

    Han åt ibland inte mer än 30 ml och som mest åt han 120-140 typ och då var han stor. 7-8 månader.

    Fram till 4-5 mån så var jag konstant oroad. Han föddes ju tillväxthämmat också. Men gick ändå upp i vikt och

    Följde sin kurva. Men jag upplevde honom trött emellanåt. Svårt veta vad som var vad dock iom att han är prematur och opererad etc.

    Men var aldrig någon storätare av ersättning.

    Så kom matintroduktion och vips! Världens mest matglada bebis! Bvc rekommenderade att starta igång med gröt etc vid 4 mån just pga vikten.

    Och plötsligt så steg han på kurvan. Så pass att han hann ta igen sin vikt och längd innan sin 1 års dag. Och är idag helt enligt kurvan åldersadekvat. Till och med något längre än sina jämnåriga.

    Hans två kompisar som föddes i sin fullgångna tid (då vår son också skulle ha fötts) är båda mindre än honom till vikt oxh längd.

    Det kan ändras fort!

    Men jag förstår din oro och jag tycker du ska ta det en vända till med bvc eller uppsöka barnkliniken. Som någon skrev kan det röra sig om kort tungband etc. Lågt blodsocker också. Som inte är bra att gå med för länge. Stå pp dig. Du är den som känner ditt barn bäst! Det sa läkare till mig konstant när vi låg inne. Att aldrig låta någon förminska min oro. Alltid bättre kolla upp saker en två tre ggr än att inte göra det. Det är trots allt det käraste vi har!

    När vi låg inne så påpekade jag en dag att jag upplevde att min son var tröttare än vanligt och ej lika med. En sköterska försökte lugnt o fint säga att jag ska tänka på att han egentligen fortf skulle ligga i min mage och att det inte är konstigt om han är trött och slö osv emellanåt. Men jag gav mig inte. Och då påkallades läkare (den som också sa att alltid lite på mig själv) som sa att även om det stämmer att det inte är ovanligt med trötthet etc på ett så litet barn med den historia han haft på så kort tid så ska vi ändå lyssna på mamman och ta blodprov. Visade sig att sonen hade en infektion i kroppen och lågt blodsocker och då jäklar blev det snabbt att mata och till och med hålla koll på hur lång tid matningen tog osv. Och i med antibiotika.

    Så! Lita på din magkänsla! Men glöm inte titta på ditt barn, hur barnet mår etc.

    Lycka till!! <3

Svar på tråden Varför är det ingen som bryr sig att dottern äter så lite?