• TeresB

    Om man skulle få ett handikappat barn, kan man lämna bort det?

    Anonym (Ellen) skrev 2017-11-01 20:58:45 följande:

    Om man tar tester (NIPT eller vad de nu heter) för att försöka undvika att det händer, men trots det skulle få ett barn med t.ex. DS, kan man lämna bort barnet då? går det lätt i Sverige?


    Jag vet faktiskt inte och varför skulle man vilja lämna bort sitt barn?

    Man kan ju få ett barn som är precis som man tänkt sig som sedan blir sjukt eller är med om en olycka, ska man lämna bort det då?

    Det kan bli komplikationer vid förlossning etc...
  • TeresB
    Anonym (Ellen) skrev 2017-11-04 07:45:03 följande:

    Hur många gånger ska jag skriva i denna trådjävel att jag frågade för att jag var nyfiken och inte för att jag skulle göra det själv?

    Börjar bli tröttsamt.


    Om Du vill veta exakt hur det skulle kunna gå till så är det nog ett samtal till socialtjänsten din bästa källa. Här spekulerar vi mest.

    Personligen fick jag barn som föddes 3 månader tidigt. Och han hade 2 hjärnblödningar. När jag satt där med mitt lilla liv i famnen så kändes de värsta komplikationerna endå som en enorm vinst bara jag fick ha mitt barn med mig. Ev problem skulle kunnat ta år att få reda på. Och jag var så fäst vid mitt lilla barn redan vid den sekund han kom. Idag är han 5 och inga komplikationer finns idag. Man kan tro och tänka att man vet hur man vill ha det. Den känslan kanske är sann och stannar kvar.. men man vet aldrig förrns man är där,

    Att ha ett svårt sjukt/ funktionsvatierat barn är enormt krävande men...
Svar på tråden Om man skulle få ett handikappat barn, kan man lämna bort det?