Inlägg från: Anonym (Moln) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Moln)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Hakar på! Vill spara 50 000 utöver amorteringar och spar till barnen. Kommer bli tufft då jag är föräldraledig till april... och jag är typ shoppaholic.... hmmm.. en shoppingfri januari vore kanske ngt???

  • Anonym (Moln)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-11-19 10:22:37 följande:

    Håller tummarna för dig! Blancolån måste vara jobbigt att ha.. Har du fått nej vid banker?Kul, välkommen! Eller.. så har du ett shoppingfritt halvår? Eller... nu känns det dumt att ge tips till att shoppa när man ska spara pengar... ELLER, så shoppar du i Januari på mellandagsreorna och köper på dig det som kan behövas? Åh, va härligt att vara borta en hel månad. Åker ni långt bort?


    Hahah jaaaa shoppingfritt halvår vore ngt! Men det känns inte realistiskt för min del hehe.. mallandagsrea shoppar jag i dec tänkte jag :) fast brukar ju bli halva reapriset i januari :o men då kan jag tänka mig göra ev. undantag för vinterkläder till barnen. Det är ju sådant som måste köpas oavsett vad.. Förrförra januari köpte jag en jättefin nameit vinteroverall i skön kvalitet för 74 (!) kr på Åhléns... Sonen hade den heeeela vintern året där på. Sådana kap räknar jag som OK undantag ;)

    Någon som hakar på en shoppingfri januari? ;)
  • Anonym (Moln)

    Inget direkt sparande för oss heller denna månad. Julklappsköp och föräldrapenning är ingen bra kombo.

  • Anonym (Moln)

    Går sådär.. men gjorde storkok idag och skrev matsedel för nästa vecka :) alltid något!

  • Anonym (Moln)
    Anonym (Slösavillspara) skrev 2017-12-13 20:52:00 följande:

    Det är extremt segt just nu. Känns som att jag bara går och väntar på nästa lön. Det brukar inte vara såhär illa. Vi har kommit fram till att vi måste klara oss på en bil. Ska bli skönt att slippa den utgiften, men det är ju också en utmaning för livspusslet.


    Wow, ja det kommer ju spara er många pengar... hur långt har ni till jobb och tex mataffär?
  • Anonym (Moln)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-12-15 13:19:30 följande:

    Du/ni har inte haft möjlighet att köpa julklappar tidigare månader? Min sambo åker runt som en tok nu för att hitta julklappar till alla.. ha ha. Själv är jag raka motsatsen... luuugn som en filbunke över julen!

    Storkok är alltid bra! Jag brukar göra mycket köttfärssås som man kan både till spagetti & köttfärssås, lasagne, chili con carn, osv..


    Joo absolut har vi haft det men brukar ändå spara pengarna ist och vänta med att köpa julklappar tills nov/dec :)
  • Anonym (Moln)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-12-19 16:52:24 följande:

    Det glömde jag ju.... Vi har också en aktivitet som ska betalas framåt våren. Men såna pengar gör mig inget.. det är liksom all onödig shopping som jag ska låta bli. Men att dottern lär sig simma känns ganska så nödvändig... Jag tänker varje år vid födelsedagar, julafton, osv... vad mycket saker barn har nuförtiden!! Behöver de verkligen allt detta?`


    Sant! Vi köper inte så mkt till våra två barn som är under 3 år. Minsta som är 6 mån får ett paket med ett klädesplagg i.. Däremot har barnen 5 kusiner som vi också köper till + ytterligare 6 vuxna. Kanske "onödigt" egentligen men tycker julen är en mysig tradition så lägger gärna ett par tusenlappar per år på det.

    Ser fram emot en köpfri januari! Ska bli spännande hur långt man kan komma genom att anstränga sig lite med matlådor osv.. Vi är verkligen sämst på att vara ekonomiska... En ursäkt är att vi har byggt hus för ett par år sedan och eftee det sånhar det typ alltid varit något projekt vi lagt pengar på varje månad. Tex. Altan, uppfart, rabatter, hyllaystem, möbler, osv... Men nu äntligen är vi så gott som HELT inbodda efter 4 år.
  • Anonym (Moln)

    Snart är januari här och då har vi satt upp som mål att klara oss på 6000 kr/mån när det kommer till ALL mat och tankning av bilarna.Vi tankar alltid två bilar minst en gång per månad, så i runda slängar får vi köpa mat för 1000 kr v. Vi är två vuxna, en 3-åring och en 1-åring i hemmet... Shoppingförud gäller i övrigt. Kommer göra så att vi överför 1000 kr per vecka till våra kort så att vi kan hålla stenkoll på hur vi ligger till mot 1000-krsmålet :) Ska bli spännande, har aldrig prövat något liknande förut!

  • Anonym (Moln)

    Skulle tippa att vi lägger 7000-10 000 på bara "matkontot" annars så detta är ett STORT steg för oss hehe :)

  • Anonym (Moln)

    Hehe! Förstår dig jacuzzi!! Jag går som på nålar men har lyckats hålla mig! Allt jag har köpt är mat för 590 kr. Räknar med att vi inte behöver handla förens mitten av nästa vecka igen. Mannen har dock köpt snus för 400 kr (!) dock en stock och flera dosor som ska räcka ett tag... Snus alltså.. vilken jäkla last ;)

Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!