Inlägg från: Anonym (Johanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Johanna)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Vilken inspirerande tråd! trodde först att det var människor med feta plånböcker som ville skryta med hur mycket dem kan spara undan varje månad... kul att se att det inte var så Glad

    Jag hänger gärna också på, är en 20-årig tjej som ska börja på universitetet nu i januari. Tog studenten i juni och jobbat sen dess, fått in 15 000:- per månad.

    Har just nu 18 000 på mitt sparkonto, sen så kommer min sista riktiga lönen den 22a. Har även en bil som jag äger tillsammans med min sambo, vi köpte den för 32k och nu efter lite reparationer är den nog värd 35 åtminstone...

    Tyvärr så blir det mycket utgifter nu, dubbla hyror, deposition på 9000 kr, flytt till en ny stad, studieböcker och egentligen behöver jag köpa en dator till skolan också.

    När jag sedan börjar plugga som kommer jag få ut 10 000:- i månaden (dock mest lån), min mamma är tyvärr svårt psykisk sjuk men får ingen sjukersättning eller socialbidrag. Så kort sagt kan man säga att jag hjälper till med försörjningen av henne och min lillasyster (snälla, ge mig inga pekpinnar om det här. Vet att det inte är mitt ansvar egentligen men jag älskar min mamma... vi är ju en familj..)


    Så totalt blir mina utgifter när jag börjar plugga drygt 9 000:- i månaden... Så då kanske jag kan spara 1000:- varje månad om inget oförutsägbart händer. Ska försöka skaffa extrajobb utöver skolan också, så då kan jag spara mer! Glad

  • Anonym (Johanna)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-12-21 16:22:48 följande:
    Hej och Välkommen! Ha ha, ja här hemma är det inte så feta plånböcker iaf... Ska du plugga länge? Böcker kan man säkert köpa begagnat till en bättre pris.

    Helt sjuk att din mamma inte får hjälp.... varför?? Man blir ju mörkrädd hur det kan  vara nuförtiden..
    Tack så mycket Glad ska plugga i 3,5 år. Så ja... ganska länge. 

    Mamma fick hjälp av socialtjänsten förut, men till sist ansåg dem att hon klarar av att jobba (vilket hon verkligen inte gör, tro mig). Sen så försökte hon få sjukersättning, men blev nekad då hon egentligen inte har några fysiska problem. Hon lider av depression, tvångstankar och stor sömnbrist. Är nog sömnen som är största problemet, önskar att jag kunde göra henne frisk.
Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!