Inlägg från: Anonym (Gillar att spara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gillar att spara)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-01-26 11:05:32 följande:

    Heej idag igen! Jag hoppas ni inte ser detta som skryt.. för det är verkligen INTE meningen och jag är ingen sån person överhuvudtaget!!

    Men alltså.... jag blev TOTALT överraskad nyss när jag loggade in på min banksida... Jag skulle kolla om den sista Tradera-auktionen var betald, och när jag loggar in har jag jättemycket pengar på kontot... Öööh, vad kommer de ifrån? Kollade och det var från mitt försäkringsbolag.

    För någon vecka sedan fick jag reda på att om man varit sjukskriven mer än 90 dagar så kan man få pengar på sin försäkring. Det hade jag ingen aning om... Jag kontaktade dem bara för att kolla upp vilka slags försäkringar jag har på barnen. Då berättade tjejen i telefon detta, annars hade jag aldrig vetat om det.

    Egentligen är det väl pengar jag borde haft i alla fall om jag klarat av att jobba.. men min rygg är helt förstörd och det går inte. Så det kom verkligen som en glad överraskning!!!
    I December la jag undan 6000 kronor som jag ska betala tillbaka på min privata skuld... nu, bara några veckor senare är det 20 000 kr!! Och då har jag betalat min sambo över 5000 kr alldeles nyss, för saker han lagt ut på renoveringen som jag inte kunnat betalat lika mycket för vid det tillfället!

    Det är så himla sköööönt att känna hur det minskar..... Jag lånade 50 000 kr för  något år sedan. Har betalat tillbaka 10 000 kr under 2017.. och nu plötsligt är det ''bara'' 20 000 kr kvar!

    Usch, jag känner mig såå ytlig nu.. och jag är verkligen inte en sådan person! Men jag känner mig så glad... de senaste 2,5 åren har jag haft det så jobbigt med utbrändhet, och allt vad det innebär - känna sig otillräcklig och värdelös. Att inte kunna göra det jag vill, för att orken inte finns. Det gör den inte nu heller.. men nu kanske den där känslan och stressen, av att de faktiskt väntar på sina pengar som de själva behöver, kan släppa lite när det nu kommer gå fortare att betala tillbaka.


    Härligt!

    Ibland behöver man lite tur (nu är det ju egentligen inte tur, utan pengar du har rätt till, men eftersom du inte väntade dig det, så kan man kalla det tur), det gör att det känns lättare framöver Glad
  • Anonym (Gillar att spara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-01-28 10:22:16 följande:
    Jo, men precis.. visst är det så. Det känns mycket lättare nu, kul att få känna sig lite hoppfull!

    Hur går det för dig då?
    Som mitt nick säger så gillar jag att spara. Vi har bra ekonomi trots medelmåttiga löner, just för att vi är sparsamma. Så vi har ett bra sparande som växer varje månad. 
  • Anonym (Gillar att spara)
    Anonym (Moln) skrev 2018-02-12 12:13:19 följande:
    Så sant! Jag började spara långsiktigt för knappt tre år sedan.. Jag tycker "miljonkalkylatorn" är SÅ inspirerande. Enligt den borde jag ha en miljon på ISK-kontot inom 18 år. Sedan ca. 6 månader sedan gick jag även med i diverse aktieforum och försöker hänga med i snacket, se trender, lära av andras misstag, få tips osv. I fredags köpte jag mina första aktier! Börsen har ju rasat senaste tiden så det kändes som ett bra köpläge... Även detta är långsiktigt sparande som jag ser det.
    Visst är det kul med sparande och aktier? Det är spännande att räkna på hur mkt pengarna kan växa på lång sikt, ränta på ränta, krona på krona.
Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!