Inlägg från: Anonym (Slösavillspara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slösavillspara)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Hej! Jag vill få ordning på utgifterna och även på sparandet. Innan har vi sparat det som blivit över varje månad när allt är betalat och jag har beräknat vad vi behöver till mat etc, men jag önskar att vi kunde ha ett mer strukturerat sparande. Målet är att kunna lägga 2000 på generellt sparande och 2000 till semesterkontot.

    Vi har sagt upp tv-paket, kör alltid matlåda, försöker köra mindre bil, köpa begagnade kläder och köpa billigare mat.

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-11-20 07:46:12 följande:

    Hej och välkommen!!

    Har ni kunnat hålla det ni spar undan, eller har ni tagit av det? Låter som att ni redan spar in på en massa redan och det är ju jättebra!! Vi ska byta operatör på tv/bredband/hemtelefon och kommer spara in några 100 kr på det.

    Min sambo och jag har helt olika hand om ekonomin, så jag är glad att vi har delad.. alla människor vet ju att julafton är i slutet av december.. men han verkar liksom glömma det varje år!! Samma som att han alltid glömmer att han får sin bilskatt i november... Han lyckas alltid glömma, och kommer aldrig ihåg att spara tills dess... Han sa redan då han fick lönen att han inte kommer ha mycket kvar - ändå går han och köper ett nytt spel som nyss släppts...! När han vet att han också måste köpa vinterdäck till sin bil...

    Sånt här kan göra mig galen och gråhårig i förtid. MEN, så länge han för över sina halva till alla gemensamma räkningar är jag nöjd! Han gör vad han vill med det han har över, precis som jag gör med mina pengar. Men att gnälla att man inte har några pengar sedan... ja, vems fel kan det vara??


    Vi har inte kunnat lägga något vidare på sparandet under den senaste tiden, mest pga en resa vi gjorde nu i höst. Målet är alltså att kunna spara 4000 varje månad . Kan redan nu se att december inte kommer bli en bra månad. Massa årsräkningar (bl a bilförsäkring ),

    Csn och sånt som går på nästa lön, samt att vi fick lägre lön pga vab. Får hoppas att det lugnar ner sig sedan.
  • Anonym (Slösavillspara)

    Nu har jag betalat alla räkningar för denna månaden och det blir tyvärr inget sparande nu. Jag hade glömt att dotterns aktivitet på vårterminen skulle betalas nu. Men då är det ju gjort. Nu gäller det att hålla i pengarna så att vi kan klara oss på det som är kvar till jul utan att ta av sparkontot. Decemberlönen kommer ju tidigare och jag vet att vi kommer få lite extra pga retroaktiv lön och friskvårdsbidrag (gjorde utlägget förra månaden så därför det är lite tight nu). Så glad att jag har köpt nästan alla julklappar. Har bara en kvar..

  • Anonym (Slösavillspara)

    Hur har det gått för er? Imorgon är det två veckor kvar till decemberlönen . Här hemma kämpar vi på. Har gjort veckomenyer och lyckats handla billig mat. Det är lite segt, men kul när man lyckas.

  • Anonym (Slösavillspara)

    Det är extremt segt just nu. Känns som att jag bara går och väntar på nästa lön. Det brukar inte vara såhär illa. Vi har kommit fram till att vi måste klara oss på en bil. Ska bli skönt att slippa den utgiften, men det är ju också en utmaning för livspusslet.

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-12-15 13:13:22 följande:

    Är dotterns aktiviteter en gång/år, eller kan man dela upp den om det skulle bli kris en annan gång? Bor ni i en större stad så det går bra med bussar, tåg, osv? Då är det säkert en vanesak och går bättre med tiden. Vi har två bilar, bor i en liten stad och skulle säkert klara oss med en bil eller t.o.m. vara helt utan och låna om man ska någonstans. Men man blir ju bekväm... Och vi äger båda våra bilar.


    Aktiviteten är terminsvis och inte så jättedyr, så vi klarar av att betala den nu. Bara att allt kom på en gång . Vi har ett sparkonto att ta ifrån, men jag skulle vilja att detta växte istället för att krympa.

    Det borde gå bra att klara sig på en bil för oss. Vi kan gå till "byn" där skolan och mitt jobb är. Förskolan är på vägen dit. Handla utan bil är klurigt då stormarknaden ligger en liten bit utanför centrum och åt motsatt håll mot där vi bor. Men vi har ju en bil kvar att köra till affären med. Vi får planera lite mer helt enkelt. Bilskrället vi ska sälja är inte så dyrt att vi får in en massa på försäljningen, men vi slipper kostnaderna.
  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2017-12-15 13:13:22 följande:

    Jag ska till läkaren idag och förlänga min sjukskrivning, sen är det ju alltid nervöst om FK godkänner den eller inte.. Men får försöka att inte tänka på det. Har ca 4000 kr kvar på mitt konto just nu. Brukar sällan ha så mycket kvar vid denna tidpunkt.. kanske positivt att vara dålig så man inte kan ta sig någonstans och shoppa en massa onödigt?


    Bra jobbat att ha så mycket kvar! Håller tummarna för att FK godkänner sjukskrivningen
  • Anonym (Slösavillspara)

    Vi köpte också hus för snart två år sedan. Lyckligtvis har vi inte behövt göra något med det än. Badrummen var nyrenoverade och köket i ok skick. Sånt kan ju dra iväg enormt annars.

    Nu har jag gått igenom räkningarna och det ser ut som det kan finnas lite sparmån denna månaden. Men januari är ju en låång månad, så vi får se. Mina barn fyller även år i februari.

  • Anonym (Slösavillspara)

    Shoppingfri januari låter som en superbra idé. Det är lätt att man köper sånt man egentligen inte behöver på mellandagsrean. Tyvärr är ju just januari en så himla tråkig månad och ännu lite segare när man måste snåla

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (Moln) skrev 2017-12-28 20:02:31 följande:

    Skulle tippa att vi lägger 7000-10 000 på bara "matkontot" annars så detta är ett STORT steg för oss hehe :)


    Spännande! Vi lägger också enorma summor på mat. Dels tror jag att det beror på att vår butik är dyrare än genomsnittet (men det lönar sig inte att åka till en billigare) dels så är vi ganska dåliga på att planera våra matinköp och särskilt min andra hälft brukar köpa extra grejer för att det är gott. När vi bestämde oss för att snåla nu i december så lyckades jag veckohandla för 500kr en gång, men då blev det typ blodpudding, falukorv och vegetariskt (linsgryta, bakpotatis, tråkiga grejer).

    Jag har sparat en hel del den här månaden och hoppas kunna klara oss på det vi har. Inte titta på reorna, helt enkelt!
Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!