• Anonym (jacuzzi)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Hej!

    Har varit med i liknande trådar förut, och tycker det är så kul och intressant, så jag tycker det är dags igen!

    Vill Du spara till något speciellt? Betala av lån? Spara "bara för att"?

    Jag hade ett mål, att innan detta år är slut så skulle jag betala tillbaka en privat skuld på 50 000 kr.

    OM jag lyckades, så tänkte jag köpa en jacuzzi - ingen värsting, men något mysigt man kan bubbla i året runt och få lite avslappning och så skulle barnen älska det!

    Tyvärr pajade jag ryggen och är 100% sjukskriven, så tyvärr sket det sig... Men 10 000 har jag betalat av iaf!

    Så nu har jag som mål att spara så mycket pengar jag bara kan och se vad jag kan få ihop till 1 Juli! Jag har sambo och vi delar gemensamma räkningar 50/50, och det som blir kvar gör vi vad vi vill med. Mina pengar går oftast till kläder och skor (till barnen och mig) och inredning, blommor... Krimskrams, typ... Men vi har alla kläder och skor vi behöver, så nu ska jag spara de pengarna istället.

    Någon som hänger på?

  • Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!
  • Anonym (slösa ska bli spara)

    Jag är på!
    Går hemma mammaledig och har ett hus som behöver renoveras (bla kök och badrum). Vi har två barn. 
    Vi delar inkomster och utgifter lika, sen gör man vad man vill för resten av pengarna. 
    Mina pengar ( det har ju inte blivit så mycket) har gått åt till kläder. Gått ner i vikt efter graviditet och då är det så kul att shoppa igen då man kommer i kläder igen. Och så är det kul att pynta huset med fin heminredning när man är hemma så mycket. Och sedan har jag varit lat och köpt mycket barnmat, halvfabrikat osv. Men nu sista månaden har jag gjort storkok barnmat o fryst in. Kläder kunde jag inte låta bli att köpa. Men nu ska jag se om jag kan sluta köpa kläder till juli2018. För varken jag eller barnen råder någon direkt brist..,

  • BlueBays

    Jag har flera sparmål, men det första är att spara ihop 25000:- till en veterinärvårdsbuffert till mina djur.
    Det går lite trögt just nu då min häst har varit långvarigt skadad och det har varit många veterinärbesök under det senaste 1 ½ åren och fortfarande är.
    Men har trots flertalet veterinärräkningar ändå lyckats spara ihop 5100:-, så nu är det bara resten kvar :)

  • Anonym (jacuzzi)

    Hej alla och God jul, lite i efterskott!!

    Hoppas ni alla haft det bra, oavsett om ni jobbat, åkt över halva landet, varit sjuka, eller vad man nu hittat på!

    Nu är det inte många dagar kvar på 2017.. redo för ett nytt, mer ekonomiskt år? Ha ha..

    Jag har nyss gjort en beställning till barnen som behöver lite mer vinterkläder.. sonen som snart blir 9 har växt ur sin vinterjacka, och behöver lite nya handskar eftersom det tydligen är gott att äta på fingrarna.... Dottern, snart 4, behöver lite handskar hon också och en till mössa.. de är ute så mycket på dagis (japp, vi säger dagis!!! ) och i detta blandade väder behövs lite reservkläder..

    Drygt 500 kr i rabatt blev det, helt okej med tanke på att jag köpte lite dyrare märken! Hade jag väntat hade det säkert blivit billigare, men vill inte riskera att storlekarna tar slut..

    Sen är ju min plan att spara så mycket jag kan efter att alla räkningar är betalda. 500 kr/vecka har jag tänkt att jag ska ha att röra mig på... Om ni tycker det låter lite, med tanke på att jag nyss skrev att jag har två barn, så har jag ju en sambo också. Så vi kommer inte vara utan mat, om ni tror det..

    Jag känner mig laddad, gör Ni??

  • Anonym (Moln)

    Snart är januari här och då har vi satt upp som mål att klara oss på 6000 kr/mån när det kommer till ALL mat och tankning av bilarna.Vi tankar alltid två bilar minst en gång per månad, så i runda slängar får vi köpa mat för 1000 kr v. Vi är två vuxna, en 3-åring och en 1-åring i hemmet... Shoppingförud gäller i övrigt. Kommer göra så att vi överför 1000 kr per vecka till våra kort så att vi kan hålla stenkoll på hur vi ligger till mot 1000-krsmålet :) Ska bli spännande, har aldrig prövat något liknande förut!

  • Anonym (Moln)

    Skulle tippa att vi lägger 7000-10 000 på bara "matkontot" annars så detta är ett STORT steg för oss hehe :)

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (Moln) skrev 2017-12-28 20:02:31 följande:

    Skulle tippa att vi lägger 7000-10 000 på bara "matkontot" annars så detta är ett STORT steg för oss hehe :)


    Spännande! Vi lägger också enorma summor på mat. Dels tror jag att det beror på att vår butik är dyrare än genomsnittet (men det lönar sig inte att åka till en billigare) dels så är vi ganska dåliga på att planera våra matinköp och särskilt min andra hälft brukar köpa extra grejer för att det är gott. När vi bestämde oss för att snåla nu i december så lyckades jag veckohandla för 500kr en gång, men då blev det typ blodpudding, falukorv och vegetariskt (linsgryta, bakpotatis, tråkiga grejer).

    Jag har sparat en hel del den här månaden och hoppas kunna klara oss på det vi har. Inte titta på reorna, helt enkelt!
  • Anonym (jacuzzi)

    God fortsättning till er alla!

    Hoppas ni haft en bra Jul, nyår och början på Januari!

    Hur går det för er än så länge?

    Själv har jag varit olydig redan, ha ha.. Men inte så farligt tycker jag!

    Jag fick 1000 kronor av tomten och jag handlade lite igår på rea till dotterns födelsedag nästa månad. Hon kommer bli så himla glad, så det var det värt! Och även om jag faktiskt skäms.. Så har jag faktiskt inte tagit av mina egna pengar.... Jag har 1800 kr kvar på kontot, 467 i plånboken OCH så har jag fört över 6000 kr till mitt sparkonto (dit jag för över pengarna jag ska betala tillbaka mitt privata lån).

  • Anonym (Moln)

    Hehe! Förstår dig jacuzzi!! Jag går som på nålar men har lyckats hålla mig! Allt jag har köpt är mat för 590 kr. Räknar med att vi inte behöver handla förens mitten av nästa vecka igen. Mannen har dock köpt snus för 400 kr (!) dock en stock och flera dosor som ska räcka ett tag... Snus alltså.. vilken jäkla last ;)

  • Anonym (jacuzzi)
    Anonym (Moln) skrev 2018-01-04 11:57:31 följande:

    Hehe! Förstår dig jacuzzi!! Jag går som på nålar men har lyckats hålla mig! Allt jag har köpt är mat för 590 kr. Räknar med att vi inte behöver handla förens mitten av nästa vecka igen. Mannen har dock köpt snus för 400 kr (!) dock en stock och flera dosor som ska räcka ett tag... Snus alltså.. vilken jäkla last ;)


    Vi har ingen sådan last, som rökning, snusning.. Men jag har sett på tv att det kostar en hel del.. Jag har lagt ut lite på Tradera, barnen har alldeles för mycket kläder..
  • Anonym (Oansvarig)

    Ett tips till er som ska sälja på Tradera är att vänta tills januari är över. Bättre o sälja efter denna månaden för att få bäst vinstchans

Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!