• Jamaj18

    Skulle ni betalat för NIPT vid sannolikhet på 1:459?

    dec06 skrev 2017-11-17 15:04:58 följande:

    Hej alla och tack för era svar

    Finns många olika sätt att tänka och hantera oron. Jag känner mig mer och mer trygg och säker på att allt ska gå bra och vi har bollat fram och tillbaka. Hade det varit gratis hade vi gjort testet direkt, så vi kom fram till att pengen var värd att lägga ändå. Så jag gjorde NIPT idag faktiskt och har nu ca 10 dagar framför mig av väntan.....

    När jag var där idag sa barnmorskan (Ultragyn Odenplan) att av ALLA kub de gör där så är 7% i riskzonen, alltså högre risk än 1:200 och av dem i sin tur är det faktiskt bara 10% av bebisarna det är fel på. Det lugnade mig också att höra. Nu var det nog eg min man som varit mest nojjig och hade behövt höra detta  


    Hej! Jag skulle bara vilja fråga dig hur du gick tillväga när du bokade tid för NIPT hos Ultragyn, är det väntetid etc? Vi var där i fredags och gjorde KUB, fick 1/750, men igår kunde jag fortfarande inte sluta älta detta så vi bestämde att vi gör NIPT också. Är det bara att ringa dit och be om att få lämna prov och betala på plats eller hur funkar det? Vill ju få provet taget så snart som möjligt såklart! Usch för denna oro, den tar bort all glädje över det fina vi fick se på UL.
  • Jamaj18
    Anotherone skrev 2017-11-19 15:22:41 följande:

    Jag gjorde KUB på Ultragyn rätt sent (typ sista veckan man rekommenderar att det görs) och kunde inte få tid där så snabbt som jag önskade så jag bokade tid hos Vasamamma istället. Det var på torsdagen och jag fick komma in redan måndag morgon för att ta blodprov. Något nytt ul för att bestämma ålder på graviditeten behövdes inte eftersom jag gjort det precis veckan innan. Så det kan jag rekommendera om du inte får svar från Ultragyn.


    Tack för ditt svar Anotherone! Jag ringer Ultragyn direkt i morgon och kollar så ringer jag Vasamamma som plan B. Hur lång tid fick du vänta på ditt svar? Hur överlever en ens ovissheten? Jag är så orolig och nedstämd just nu. Säkert helt i onödan. Men kan inte hjälpa det.
  • Jamaj18

    Tack till er för svar och pepp! Fick tid igår på Ultragyn så nu är proverna lämnade och det är dags för den ovissa väntan. Jag är sjukskriven pga att jag mår så illa och bara kunnat ligga ner senaste veckorna så jag har lite svårt att distrahera mig under tiden jag väntar. Men tror att jag börjar må bättre nu så jag ska försöka sysselsätta mig på dagarna istället för att oroa mig non stop. Det blir vad det blir! Men nästa vecka kommer jag nog bli helt uppstressad varje gång telefonen ringer.

  • Jamaj18
    dec06 skrev 2017-11-29 22:12:46 följande:

    Vi fick vårt resultat idag Allt såg normalt ut! Puh! Nu kan vi slappna av på den punkten iaf

    Har inte kännt plutten röra sig på flera dagar nu och nojjar såklart för det. Men den är ju fortfarande liten så det är säkert inte konstigt alls.


    Men vad skönt! Grattis! Vi gjorde testet måndagen efter du gjorde ditt så jag uppdaterar sidan hela tiden nu, så nervös! Vilken tid kom ditt provsvar? Grattis än en gång! <3
  • Jamaj18

    Vi fick äntligen svar idag och det såg normalt ut! Vi väntar en flicka :) vi hade bestämt redan innan att kolla det ifall allt såg normalt ut. Nu tänker jag unna mig att vara lyckligt gravid med lite mindre oro en stund.

Svar på tråden Skulle ni betalat för NIPT vid sannolikhet på 1:459?