Inlägg från: Anonym (Tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjej)

    Om du bara fick ett barn, vilket kön jade du helst önskat?

    Flicka så att mitt mitokondrieDNA lever vidare... bägge kön ärver ju dem men när mina pojkar får barn får de hans partners mitokondrier då de bara ärvs på kvinnosidan. 


    Och mina syskon har bara pojkar så det går inte där heller. 


    ---


    Men när jag väntade första barnet önskade jag mig en pojke eftersom jag ville ha fler än ett och ville då gärna ha en pojke först. 

  • Anonym (Tjej)
    TotteE skrev 2017-11-22 07:41:43 följande:
    Förklara.. varför är just det det så viktigt?

    Varför ville du ha en pojke först?

    Jag tror det var för att jag är tjej själv och har en syster... hade nästan ingen kontakt med pojkar när jag växte upp och jag var nog helt enkelt nyfiken på hur de är som små. Flicka kändes mer hemvant och inte lika spännande. Jag har liksom gjort det redan själv, småbarnsåren som flicka. Sedan tänkte jag ju också att han skulle bli lik min sambo dvs väldigt söt (vilket han blev). 


    Så jag ville nog bara ha en pojke helt enkelt rent känslomässigt medan jag ville ha en flicka rent logiskt (pga det med mitokondrierna). 

  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Man) skrev 2017-11-22 19:08:28 följande:

    Det är naturligt att en man vill ha en pojke och en kvinna vill ha en flicka.

    En pappa som hellre vill ha en flicka rankar jag inte högt. Luktar mes och tönt lång väg.


    Har väl inget med det att göra. Min sambo ville ha en dotter av samma skäl som mig. För att han redan varit en liten pojke själv och ville veta hur det var att ha en tjej, plus att han tycker småflickor är gulligare. Och han sysslar med en svärdskampsport och tycker det vore coolt att lära henne slåss. Så mesigt är det knappast... 
Svar på tråden Om du bara fick ett barn, vilket kön jade du helst önskat?