• Geminis

    Exet fikar efter pengar igen...

    Märkligt beteende som jag känner igen från en mor som har både barnbidrag och underhåll men inte ens bryr sig om att köpa vinterkläder till sina barn. Dags att du sätter ner foten och står fast vid ditt beslut. Begär hälften av barnbidragen som du har rätt till. På så vis kan du säkra att pengarna läggs på barnen. Lite hårt, men du kan ansöka om underhåll om barnen främst bor hos dig i perioder. Bara en tidsfråga innan hon ansöker om det anar jag.

  • Geminis
    Anonym (Trött plånbok) skrev 2017-12-09 16:10:18 följande:

    Jag jobbar för att barnen ska bo mer hos mig, men det känns det tyvärr som om jag behöver mer bevisning på att hon inte tillgodoser deras behov för att få ensam vårdnad. Vi har tidigare varit i familjerätt där man ansåg att det inte fanns någon som helst anledning för mig att stämma för enskild vårdnad, och så länge hon motsätter sig schema på vh så kan jag för tillfället inte göra så mycket mer än fortsatt curla så att barnen har det de behöver. Det var under perioden hon bodde hos sina föräldrar och inte hade barnen alls. Jag ansökte också om underhållsstöd under denna period, men fick till svar från FK att det skulle vi föräldrar lösa sinsemellan. Helt oväntat har jag inte sett några pengar.

    Jag har idag barnen mer än hon har då de inte längre vill sova där, framförallt äldsta vill bo här och ha eget rum, hon har dem just nu ons-fre och vh, men på papper har vi varannan vecka.

    Alla missförhållanden dokumenteras såklart för att stärka mitt case, men det är inte så enkelt att få tilldömt enskild vårdnad och att ändra schemat är i princip omöjligt när man inte är överens. Vi som är normalfuntade tycker ju att ovanstående ska räcka, men myndigheterna verkar inte hålla med.

    Barnen har sina vänner, skola och aktiviteter här, och bara äldsta är gammal nog att åka buss på egen hand.

    Hon hävdar att boendet är tillfälligt tills hon får ordning på ekonomin och vill köpa ett hus.


    Förstår TS, men kräva halva barnbidraget via FK kan och bör du göra.
  • Geminis
    möjligt skrev 2017-12-09 21:40:12 följande:

    Fast varför ska du ha enskild vårdnad för att hon inte kan sköta sin ekonomi? Det har ju ingenting med umgänget att göra

    Och om du är medvetet om att hon kommer och hämtar barnen med en bil med sommardäck när det är vinterväglag så förstår jag inte varför du inte bara sätter ner foten och säger nej, de stannar med mig tills du har vinterdäck så du kan köra dem säkert. Hur hon sen fixar det är hennes bekymmer. Och så länge du hardet skriftligt så kommer hon ju att ha himla svårt att gnälla till familjerätt etc. Klart man inte får utsätta sina barn för livsfara på det sättet.


    Word! Helt rätt!

    TS - ta till dig detta och agera nu, inte när olyckan redan är ett faktum.
Svar på tråden Exet fikar efter pengar igen...