Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Vad göra åt den ökade antisemitismen i Sverige?

    Dels måste media och politiker sluta att framställa Israel som den stora boven och palestinierna som offer. Dels måste man visa på sambandet mellan nazister och radikala muslimer, de framställs ofta som motpoler men i själva verkat samarbetar de om att göda antisemitismen.

  • Tecum
    skrivmedmig skrev 2017-12-10 20:00:47 följande:
    Hur populärt var USA när George W. Bush var president och krigare i Irak och Afghanistan? Hur populärt är USA idag när Trump är president?

    Trots det klarar de flesta av att skilja på sak och person och amerikaner i USA utsätts inte för våld eller förföljelser på grund av vilket land de kommer ifrån.

    De judar som bor i Sverige har ingenting med Israel att göra, en del av dem har aldrig ens satt sin fot i det landet. Så problemet är betydligt djupare än så.
    Varför klarar många inte att skilja på sak och person när det gäller judar då?
  • Tecum
    Kiltis skrev 2017-12-10 20:03:02 följande:

    Varför skulle man sluta framställa Israel som den stora boven. Ska man ljuga?


    Skillnaden mellan nazister och radikala muslimer är att nazisterna hatar vad sionisterna gör, de radikala muslimerna hatar judar.


    Israel och Hamas är lika goda kålsupare, ingen av parterna vill egentligen ha fred. Men Israel är en demokrati, tillskillnad från där Hamas styr. Så det finns ingen anledning att lägga all skuld på Israel.

    Faktum kvarstår, nazister och radikala muslimer samarbetar i praktiken för att underblåsa antisemitism, även om du blandar ihop deras motiv. 
  • Tecum
    amadeus98 skrev 2017-12-11 13:26:04 följande:
    Så vi har identifierat gruppen som trakasserar judar. Vad ska vi göra åt det? Varför är inte den judiskt styrda median ärliga och öppna I frågan?
    Hade det varit nazister som var skyldiga hade det garanterat basunerats ut.
    "Judiskt styrda..." Nu är du själv och tassar i antisemitismens grumliga vatten när du pådyvlar en folkgrupp makt och inflytande de inte har. 
    Medias tystnad beror på raka motsatsen, en korrekthet och ängslighet mot allt som kan tolkas som kritik mot muslimer, en ängslighet som kommer av det vänsterinflytande som fortfarande genomsyrar media.
  • Tecum
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 10:40:39 följande:
    www.expressen.se/gt/kultur/sa-hjarntvattas-vi.../

    "Min uppväxt i huvudstaden Damaskus präglades av hat och rädsla för Israel och judar. Redan i tidig ålder fick vi barn lära oss att aldrig någonsin låta oss förknippas med judisk kultur. Judiska namn, symboler, språk, allt som andades judiskhet betraktades som en del av en sionistisk världsordning. 

    Det var inget som jag förstod innebörden av som barn, men jag lärde mig ändå att skilja mellan davidsstjärnan och en vanlig stjärna, mellan ett judiskt namn och ett vanligt namn. Mellan det onda Israel och det goda Syrien. 


    Allt det judiska gjordes politiskt. "

    Det är naivt att tro att dessa värederingar helt plötsligt ändras så fort man passerat den svenska gränsen...


    Ingen har sagt att livet är lätt! Så om de inte klarar att ändra sina värderingar när de passerar gränsen bör våra myndigheter se till att de tvingas passera gränsen igen, fast år andra hållet...
  • Tecum
    Abegayle70 skrev 2017-12-13 18:56:38 följande:
    Börja sätta hårt mot hårt. Dra in uppehållstillstånd, automatiskt avslag på asylsansökan kanske? Det ska gälla ALLA hatbrott, även de som riktas mot muslimer/kristna, HBTQ osv.
    Alla våldsbrott öht! Om man kommer från svåra förhållanden och söker en fristad här kan man aldrig motivera att begå brott, då är man inte seriös med behovet av asyl. 
    Så det är lätt ordnat att stoppa hatbrotten, det handlar bara om att vilja och våga.
Svar på tråden Vad göra åt den ökade antisemitismen i Sverige?