• Kusin Krakel

    Autism hur gör ni vid måltider mm?

    .

    Detta att hsm amser att andra bara säger fel saker, sker det bara vid maten alltså? Eller alltid när ni umgås hela familjen?

    Vad säger sonen själv? Jag antar att han är medveten om att det inte är trevligt att rätta andra hela tiden? Har han tips på hur det går att minska?

    Jag tänker att sonen behöver träna på hur ett vanligt samtal, umgänge går till. Mitt tips är därför att jobba aktivt med det i konkret träning. Kan vara dels samtal om hur ett vanligt samtal går till och hur olika beteende uppfattas av andra, ev med stöd av bildberättelser och dels konkret träning i att hålla samtal, finns väl olika sätt för det. Det kan ni ju träna på vid middagen eller vid andra tillfällen, men det känns ju viktigt att han får träna på detta.

    Jag tycker att förslaget om att ha något annat att göra (ljudbok i förslaget) när det blir för mycket och svårt att koncentrera sig också är väldigt bra.

    Så en kombination av att träna på det som är svårt och att hitta "andningshål" för pojken, saker att till nör situationen blir för jobbig är mitt förslag. Jag tror att det är viktigt både att få träna på sociala situationer och få hjälp att förstå hur de oftast fungera och att samtidigt hitta sätt där man kan få en frizon och komma undan en stund och tanka ny energi när det blir för jobbigt för barnet.

Svar på tråden Autism hur gör ni vid måltider mm?