• Lindsey77

    Ni med tre barn (inte för "långt" mellanrum) omställning från två?

    Nu har jag ju fyra barn. Men kan ändå berätta hur det var att gå från två till tre barn.

    I mitt fall blev det jättejobbigt. Jag har 20 mån mellan nr 1 & 2, samt 20 mån mellan nr 2 & 3. Så när nr 3 kom hade vi en nyfödd, en 1,5-åring samt en 3-åring. Man har liksom bara två armar. Dessutom var trean konstant sjuk med astma (skulle inhaleras 8ggr/dygn), hade eksem (smörjas), konstanta öroninflammationer, lunginflammationer, bland annat. Ingen kunde klara sig på toa själv. Det var svårt när de var små att samsas tre, men det kan det nog även vara om man är två kanske. I vår familj blev det bättre när de blev fyra, vi delar ofta upp dem två & två när vi gör saker. Ingen blir ensam.

    Positivt var att jag inte hade några lämningar och hämtningar. Att ha barn i samma ålder innebär också att de gillar samma aktiviteter (lekplatser), kollade på samma tv program, ex.

    Nu känns det som om de har stor nytta av varandra, och jag ångrar mig inte en sekund att det blev så tätt, även om det ärligt talat var jättejobbigt i början pga att trean var konstant sjuk.

    Man behövde ju inte byta bil som man behövde göra med fyran.

  • Lindsey77

    Tillägg: märkte ingen skillnad ekonomiskt. Vi hade allt som trean kunde ärva. Ingen skillnad ekonomiskt i början. Men klart att varje barn kostar. Speciellt nu med aktiviteter.

    Syskon var så små, men det såg det bara som positivt. De vill ha fler syskon!

    Hur många år har du mellan dina?

  • Lindsey77

    Mellan trean och fyran är det 3 år & 9 mån. Fast såhär i efterhand hade det varit bättre om han kom tätare, men det hade jag aldrig orkat! Känns som om de tre stora är intresserade av samma aktiviteter osv, och han har andra intressen som de stora vuxit ifrån. Men glappet blir mindre för varje år. Dessutom var det så lätt att vara hemma när de andra var lite större.

    Nr 1 började på förskola när han var 4 år, och nr 2 när hon var 3 år. Så jag var hemmamamma ett tag. De andra två började dock i 1-årsåldern. Men vi var oftast hemma eftersom trean var mest sjuk hela tiden.

  • Lindsey77
    SweetJune skrev 2017-12-26 14:05:54 följande:
    Bytte ni boende eller hade ni så många sovrum, delade? Vi har tre små sovrum men tänkte att det är först när barnen blir större som de "behöver" eget rum.
    Alla har eget rum, men det har absolut inte varit nödvändigt. Känns som om de bara sover där, och alla trängs i vardagsrummet hela tiden. De är mellan 5-12 år.
Svar på tråden Ni med tre barn (inte för "långt" mellanrum) omställning från två?