Inlägg från: Anonym (Pris?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pris?)

    Snåla saker folk gjort ni chockas över?

    Men hu!

    Har aldrig någonsin tänkt på vad något man blir bjuden på kostar. Lägger mer märke till om det legat tanke och ansträngning bakom. Att steka på lite bättre filé och få den god är inte svårt eller tidskrävande. Däremot få till en riktig söndagsstek långkok o dyl. Och jag skulle många gånger fler uppskatta en hemgjord paj än en svindyr färdigköpt glass.

    När jag bjuder på middag så blir det dock oftast "finare" viltköttsfiléer. Inte för att jag vill skryta eller få de bjudna att känna sig tvingade till att bjuda på liknande, utan för att jag jobbar på ett sådant ställe där jag alltid haft tillgång till detta för en rimlig summa. Det är vad jag är uppvuxen med och kan laga till. Har varken köpt fläsk eller nötfilé på säkert 20 år. Men uppskattar att bli bjuden. Att få detta att smaka gott (speciellt fläskfilé) är en konst. Och något jag inte kan själv.

    Och vad gäller vin så är inte jag en större konnässör av detta än att jag uppskattar om det inte får tungan att krulla sig, samt att det bör räcka till åtminstone 3-4 glas. Inte helt fel om det finns vatten att skölja ned det med heller..

Svar på tråden Snåla saker folk gjort ni chockas över?