Inlägg från: schmetterling |Visa alla inlägg
  • schmetterling

    Snåla saker folk gjort ni chockas över?

    Jag har svårt att betrakta entrecote som exklusivt.. det är något dyrare än fläskfilé, visst, men det är ju inte nödvändigtvis så att alla tycker det är godare för det. Jag tycker personligen mer om Kalles kaviar än kalixlöjrom, även om det senare är dyrare och anses finare,

    Jag vet ju inget om ekonomin hos era gäster, men alla bjuder efter förmåga, och att analysera värdfolkets mat och vin på det sätt du gör är riktigt oförskämt.. jag hade kanske förstått irritationen om ni hade fått typ Dennis hotdogs och vatten.. men de bjöd på i stort sätt samma sak. Kött, potatis och sås.

  • schmetterling

    TS, du har missförstått vad som är vitsen med middagsbjudningar. Det är inte att man ska få gå bort och äta den mat man helst vill ha, för att få äta det man tycker är spännande och exklusivt. Grunden för middagsbjudningar är samvaron.

    Om man vill äta något "exklusivt" som entrcôte så köper man antingen hem det och tillagar det själv, eller så går man på restaurang.

    De här paret kanske ser fläskfilé som exklusivt och entrecôte som vardagsmat?

    Det är såna här inlägg man hade velat skicka till Magdalena Ribbing så hon på sitt vanliga vis fick ryta lite vett i TS... men hon finns ju tyvärr inte kvar.

  • schmetterling

    OK TS, jag tror alla har fattat. Du tycker inte fläskfilé är fin mat nog för en middagsbjudning. OK. Men det tyckte tydligen det här paret. Som jag redan skrivit, en middagsbjudning är inte till för att gästerna ska få en specifik måltid serverad efter deras önskemål, det är det man har restauranger till..

    Vill du läsa om riktigt snåla människor har jag några länktips till dig från familjeliv:

    www.familjeliv.se/forum/thread/77774104-snal-fest-eller-overreagerar-jag/10

    www.familjeliv.se/forum/thread/77451129-vad-ar-det-snalaste-du-varit-med-om/1

    www.familjeliv.se/forum/thread/78288191-det-snalaste-ni-varit-med-om

    Jag trodde din tråd skulle vara ännu en i raden av dessa... men det var ett inlägg från en oartig gäst som analyserar maten och vinet som bjuds.

Svar på tråden Snåla saker folk gjort ni chockas över?