• Iowhannah

    Inte nu igen! Gjort allting rätt och nu går det åt helvetet ändå!

    Så otroligt många kloka svar! Jag kan inte göra annat än att hålla med. Ni skapar problem som egentligen inte finns. Ert äldre barn kommer att bli en trygg vuxen eftersom han alltid har fått den närhet han har behövt, vill ni detsamma för det yngre barnet så sluta tänka så mycket och följ helt enkelt bara barnets behov!

  • Iowhannah
    annabellelee skrev 2018-01-02 22:00:03 följande:

    "Plötsligt är de tonåringar och vrålar "ut ur mitt rum" och man saknar de små varma kropparna bredvid en i sängen. Njut så länge det varar" och "En förälder klättrade till och med ned i spjälsängen en period och låg där som en dubbelvikt kylskåpsdörr för att ungen ville. Vad gör man inte för sina barn?"

    Jag antar att 90 % av er som svarar har halvvuxna barn och inte befinner er i småbarnsåren, och därför har råd att se tillbaka på de små gosiga kropparna genom ett nostalgiskt filter.

    För oss som befinner oss mitt i småbarn såren är det inte lika lätt. Javisst är det mysigt att krama en liten tvååring. Men om nattningen tar en timme och du hela tiden ligger och tänker " får inte somna får inte somna får inte somna" eftersom du gick tidigare från jobbet för att kunna hämta tidigt från dagis och har en timmes jobb kvar att göra, plus disken efter middagen och den där tvättmaskinen som borde köras och.....ja, och sen hade det ju varit trevligt att någon enda gång kunna umgås med din man och bara se "på spåret" tillsammans, men det är en utopi för en av er måste alltid natta, så ni har inte kunnat umgås själva utan barn på 14 dagar.

    Och du är så trött så trött, för igår var det likadant och efter att lillen somnat och du visst också slumrat till fick du stanna uppe hela natten och zombielikt ta hand om hushållsarbete och räkningar och fixa presenten till mormor.

    Om du befinner dig mitt i det, då hade det varit guld värt att läsa saga, pussa och medan barnet somnade SJÄLV i egen säng kunna göra det som behöver göras, så att du nästa dag kunde vara en glad, utvilad och kärleksfull förälder istället för ett tröttkört, lättirriterat vrak som fräser åt både man och barn.

    Så kära FL:är, innan ni fördömer oss som försöker få barnen att somna själv för att orka med familj, jobb och hem, försök minnas hur det faktiskt var. Jag ger mitt barn massor av närhet. Men jag måste få någon chans att hinna med resten av mitt liv också.

    Till ts: det är svårt. Jag kämpar också på. Vi har ställt spjälsängen i vårt sovrum bredvid vår säng, och ibland nöjer sig lillen med att vi sticker in handen och lägger den bredvid honom, så får vi sova så. Vi tränar på att somna själv, men blir han ledsen under natten lyfter vi över honom i vår säng, så att vi får lite sömn. Det är vår kompromiss.


    Jag befinner mig mitt i småbarnsåren, har ett barn som inte somnar själv, och känner ändå inte igen mig i det du skriver. Jag kan förvisso inte jobba hemifrån och min partner och jag träffas sällan på kvällarna ändå.

    Jag tvättar och diskar när barnet är vaket. Många småbarn tycker dessutom att det är kul att hjälpa till med sånt så där behöver man heller inte rucka på umgängestiden. Betala räkningar tar oftast ingen jättetid, även om det är sjukt tråkigt.

    Du som småbarnsförälder vet att livet kan vara stressigt som det är, man måste inte göra allt hushållsarbete just de dagar som nattningen är jobbig. En del planerar in en kväll i veckan då de faktiskt går och lägger sig med barnen, för att få en chans att sova ikapp (inte jag dock, men det beror mer på mina arbetstider som inte tillåter någon ikappsovning). Är man två vuxna, och inte båda måste natta, så finns det alltid någon som kan ta hand om allt det andra ändå.

    Det blev lite OT nu men vad jag vill ha sagt är att jag skiter i disken om mitt barn behöver min närhet vid insomning. Det finns två områden där jag inte tar någon fight med mitt barn, det gäller mat och sömn. Dessa områden är så himla livsviktiga så där får barnets behov styra helt (plus att alla mår bättre av ett utvilat barn).
Svar på tråden Inte nu igen! Gjort allting rätt och nu går det åt helvetet ändå!