• Milla8101

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Hej

    Jag hoppar gärna in här om jag får, bf är 3/9 men får säkert i aug.

    Väntar tvillingar så dom tror att jag får ngr veckor tidigare. Gjorde Kub i torsdag och fick bäst i test på bägge.

    Så skönt att det är över, nu är det bara 5 veckor till RUL.

    Jag har kört med gravid byxor sen v 9 är nu i v 13 och kan inte dölja det. Blev stor direkt :(

  • Milla8101
    Lillflickan skrev 2018-05-03 17:58:52 följande:

    Vad tysta ni andra är. Känns som om jag håller monolog för mig själv.

    Var på ultraljud idag igen. Det är en stor bebis där inne, inte konstigt att det känns som om jag spricker :). De uppskattade den till 900g, 26% över. får se var det hör slutar.. Allt såg i alla fall bra ut. Vi fick inte veta kön den här gången heller. En rackare till att gömma sig.


    Jag är tyvärr inte inne så ofta längre. :( det var en rejäl knodd, men hellre att den är lite större.

    Var själv på ett ultraljud i torsdags, mätte blodet/blodkärlen i hjärnan.

    Det Låter väldigt hemskt. Men det är extra undersökningar eftersom jag är rh negativ och i denna graviditeten har jag lite höga värden.

    Men allt såg bra ut med bebisarna, han såg även nu att den ena var en flicka så en av varje. Gick in i v 23 idag!
  • Milla8101
    Lillflickan skrev 2018-05-05 09:06:21 följande:

    Oj Milla, det låter lite jobbigt. Skönt att det ser bra ut! Jag kan inte så mycket om att vara RH-negativ. Bra att de håller det under uppsikt.

    Eftersom de tror att sonen kanske kom tidigt för att det var för trångt i livmodern så blir jag lite nervös att den här är stor. Men i v30 mätte de sonen till 1800g men när han kom två veckor senare vägde han 1600. Så det är väl inte så exakt.

    Solen, det är ingen höjdare att vara sjuk som gravid. Jag tycker det är tillräckligt jobbigt ändå. Hoppas du får vara frisk nu. Mannen vände med sonen utanför förskolan i veckan och gick hem igen. Magsjukelappen uppe och det vill bi verkligen inte ha. Borde inte sjukorna lugna ner sig snart?


    Det jobbiga är att det blir ett jäkla rännande på specialistmottagningen och mvc. Men är sjukt glad att dom har så bra koll på mig :)

    Tycker inte att dom alltid mäter rätt, till mig sa dom att min pojk skulle vara en stor kille pålite över 4000g men när han kom ut, vägde han 3500g.
  • Milla8101

    Hej

    Jag har varit inlagd sen i tisdags efter att jag hade fått en rejäl blödning. Hade även öppnat mig 2cm it appen var lite kort o mjuk. ( 1 cm)

    Efter undersökningen i torsdag så verkar det ha gått tillbaka, har fått en del mediciner för att motverka blödning, sammandragningar. Ligger kvar för observation än så länge. Är i v 30 nu, jag hoppas att bebisarna stannar några veckor till.

    Hur går det för er andra?

  • Milla8101
    Lillflickan skrev 2018-06-24 14:35:13 följande:

    Usch då Milla! Hoppas det lugnar ner sig och du går vänta lite till.

    Med sonen hamnade jag på sjukhus i v 30+ någonting. Var då öppen 1cm och tappen var 1cm kvar. Fick ligga still och massa mediciner och han stannade inne i ca till v32+3. Jag hade då ingen aning om hur det var att föda för tidigt och risker och trodde bebisen skulle dö. Men även om det låter tidigt, och det är det ju också, så har det ändå gått så långt att det med största sannorlikhet går jättebra och att bebisarna inte kommer att få men efteråt. Men varje dag är ju extra bra om de stannar. Håller tummarna för att det dröjer ännu ett tag.


    Va skönt att allt gick bra med sonen, fick du ligga kvar på sjukhuset eller fick du komma hem? Det är ju verkligen döden att ligga här! Men va gör man inte för dom små liven??
  • Milla8101
    Lillflickan skrev 2018-06-24 20:02:13 följande:

    Jag låg inne tills sonen fick plockas ut. Men jag hade så ont så jag inte kunde komma ur sängen eller nåt, så jag hade inte kunnat åka hem.

    Sen var vi kvar på neo i fyra veckor. Vi hade nog kunna komma hem lite tidigare med hemsjukvård om vi hade försökt.

    Jag var totalt ca sju veckor på sjukhus. Vinter och snö när jag åkte in och sommar när jag kom ut :) Det var lite segt, men det är ju ändå en kort tid på det stora hela.

    Vad säger de om dig? Har de lyckats stanna av det? Tror de du kan få komma hem?


    Hej

    Ursäkta att jag inte har svarat, men den 1/7 födde jag 2 små underverk. ( tio veckor förtidigt) En pojk o en flicka, vi ligger nu på Neo o är väl kvar minst 3 veckor till.

    Dom verkar må väldigt bra, dom fick ligga i kuvös i 3 dagar sen hamna dom på en vattenmadrass?? Där ligger dom nu o växer till sig, ??
  • Milla8101
    Lillflickan skrev 2018-07-09 18:10:41 följande:

    Grattis Milla! Vad skönt att de i alla fall stannade inne en vecka till! Det är ju superbra! Varje dag är en seger. Då har ju lungmognadssprutorna hunnit verka optimalt enligt vad läkarna sa till mig (antar att du fick såna). Låter ju som om de mår jättebra om de blev av med kuvösen efter bara tre dagar. Då måste de varit ganska stora ändå? Har de cpap fortfarande eller slipper de det?

    Vattensäng borde vara samma som värmesäng. De ligger på en vattenbädd som tempereras till ett visst gradantal och hjälper bebisarna hålla värmen. Sen kan man efter hand sänka tills det inte behövs någon värme längre.

    Vi blev av med vår värmesäng idag, efter tio dagar. Skönt med en sladd mindre att snubbla på. Sonen som var mindre fast född bara en dag tidigare hade kuvös en vecka och värmesäng en vecka innan han kunde hålla värmen själv.


    Grattis själv! Såg inte förrän idag att du hade fått :)

    Ja vi fick lungmognads sprutan och det var jätte bra att dom stannade 12 dagar till.

    Dom hade Syrgas den första dagen, gick sen över till cpap några dagar. Nu är dom helt fria från det. Det är så skönt varje gång dom kopplar bort en sladd :)

    Är ni kvar på Neo?
  • Milla8101
    Solen2 skrev 2018-07-09 14:11:54 följande:

    Stort grattis!

    Hoppas alla piggar på sig.

    Vattenmadrass har jag inte hört talas om tidigare, vet du vad den bidrar med?


    Tack :) dom är väldigt pigga.

    BBM o Ssk säger vattenmadrass, men det är samma som värmemadrass, den håller en barnen varma. Dom sänker temperaturen allt eftersom. Sen tror jag att det blir en vanlig madrass när dom håller tempen själva.

    Hur går det för dig?
Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018