• Lillflickan

    Gravid efter IVF BF AUG 2018

    Var tvungen att ta med sonen på första ultraljudet i V8 förra gången så han visste tidigt. Den här gången får vi se. Tänkte efter RUL men det är en hel månad kvar, då i v20

    När var det du hade RUL?

    Det var lite struligt med sonen. Hamnade på sjukhuset i v30 och sonen kom i v32. Min livmoder är hjärtformad med skiljevägg och mådde inte bra av sammandragningarna. Sonen låg i säte och eftersom han var tidig var det kejsarsnitt som gällde. De var tvungna att snitta högt upp i livmodern. Så på grund av de sakerna får jag inte få värkar så det måste bli kejsarsnitt igen. Och för att det inte ska hända samma igen blir det mycket kontroller.

  • Lillflickan

    Bra tips!

    Vet inte om det är formen eller något annat som påverkat att vi inte blir gravida. Ingen har sagt något om det.

    Oh, inte ens en vecka kvar. Vad härligt!

  • Lillflickan

    Vi vill veta om något är fel, därför har vi gjort KUB. Vill veta så tidigt som möjligt. Om det upptäcks något som visar att barnet inte kan överleva vill vi veta så snart det bara går och slippa gå för långt. Det är ju inte bara DS de tittar efter utan även värre kromosomavvikelser.

    Oh vad jag längtar till att komma förbi RUL. Så orolig att behöva gå igenom att något är fel. Vill bara få klaryecken att allt är okej. Men får vänta en hel månad till, början av april, då i v 20.

  • Lillflickan

    Åh vad skönt att höra Katten!

    Hoppas moderkakan flyttar på sig så det inte blir några problem. Du får ju i alla fall ut en extra kontroll av det hela.

    Jag längtar så efter RUL. Vill bara få reda på att allt är okej. Så nervös över att det ska vara något fel så jag behöver ta omöjliga beslut. Det är alldeles för lång leveranstid på bebisar.

    Jag konstaterade att nu har jag snart varit gravid lika länge senaste åtet som jag gick med sonen. Men då bara med repris på de första jobbiga illamåendeveckorn. Nu hoppas jag verkligen det går vägen, för alternativet vågar jag inte ens tänka på.

    Usch vad otäckt att du känner fyra stycken som fått avbryta efter RUL. Jag hoppas du bara känner ovanligt många människor...

  • Lillflickan

    Jag är lite kluven. En del av mig tror inte det kan vara några problem alls utan allt kommer att gå bra. Men en annan del av mig befarar det värsta. Som tur är vinner första delen för det mesta medan den andra delen bara gör instick och oroar mig nu och då.

  • Lillflickan

    Ja, vanliga föräldraoron känns mer hanterbar. I alla fall om man får ett barn utan problem. Men visst, jag kollar fortfarande ibland att min snart femåring andas när han sover...

  • Lillflickan

    Usch då, det är inte kul när de sövs. Min plutt opererade ljumskbråck när han var tre månader. Det var nervöst.

  • Lillflickan

    Idag har jag mått riktigt dåligt. Jag antar att jag åkt på sonens baciller. Det ömmar i magen, jag är sjukt trött och hängig. Gick hem från jobbet.

    Blir så orolig när det är ömt i magen. Hur ska jag klara ända till RUL i april.

  • Lillflickan

    Jag har jättesen RUL i v20 i början av april. Känns lite kärvt att hinna med jobbiga beslut om något är fel. 23:e mars hade varit bättre..

  • Lillflickan

    Fördelen, och nackdelen, med mindre ort - bara ett sjukhus på gångavstånd om man har tid och lust annars en kvart med bil.

    Varför Ett UL till? Du slipper i alla fall fyra veckors väntan om det blir 28 i stället för 32.

    Skönt för mig med koll varannan vecka sen. Bara långt innan. Vet inte varför riktigt men jag är sjukt orolig att något har hänt där inne. Sån tortyr att vänta. Hur överlevde man innan ultraljud fanns?

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018