Inlägg från: Anonym (Feminist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Feminist)

    Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??

    1: Den feministiska mannen har slutat betala för notan vid restaurangbesök, han har även slutat bjuda på drinkar m.m. Varför ska han betala när alla människor är en "hen"?.

    -Exakt vad är problemet? Trodde det här var en självklarhet för de flesta numera.

    2: Att som man ha ett våldsamt slagsmål med en kvinna är inte längre mer tabu än att två män har slagsmål med varandra. Tidigare har det ansetts fegt och ynkligt att en kille slår en tjej, men inte i hen världen! Här är alla lika!

    -Klart alla ska vara lika! Varför skulle det vara mer ok att en man blir slagen?? Förtjänar män stryk, eller vad menar du?

    3: Vårdnadstvister kommer inte längre vara till kvinnans fördel, som är fallet idag. Kvinnan har alltid haft förtur i vårdnadstvister men nu är det slut på det eftersom vi alla är hen. 

    -Givetvis ska föräldrarna bedömas lika. Allt annat är ju puckat!

    4: Den feministiska mannen är inte längre familjens beskyddare vid farliga situationer, nu är det kvinnan som ska träda fram farliga och våldsamma situationer. Mannen är nu en legitimerad ynkrygg.

    -Jämställt betyder inte att kvinnor alltid utför alla traditionellt manliga sysslor. Upplever du ofta farliga situationer? I så fall ska du nog förändra ditt beteende. Jag är 40 år och har aldrig någonsin behövt försvaras av ngn annan.

    5: Gentlemanna beteendet från mannens sida är nu slut. Från och med nu är det slut på att exempelvis hålla uppe dörren för kvinnor, eller att låta kvinnor få förtur vid kritiska situationer, exempelvis när ett passagerarfartyg sjunker.

    -Det låter väl alldeles utmärkt. Vad skulle vara fel i detta menar du? Skulle kvinnors liv vara mer värda än mäns, eller hur menar du? Och vad gäller dörrar: det är väl den som kommer först till dörren som öppnar? Har aldrig varit med om ngt annat.

    6: Att mannen ska ta initiativet att söka kontakt med en kvinna han är intresserad av är slut! Nu är det kvinnorna som ska kliva fram och vara dem som inleder en kontakt.

    Eller så gör alla det som känns bra, oavsett kön. -Varför skulle alla män plötsligt sluta kontakta andra människor bara för att man lever jämställt? Att leva jämställt är ju att dela liks på såväl fördelar som nackdelar.

    7: Mannen har dessutom slutat vara den som är "praktiskt lagd". Nu är det även kvinnan som ansvarar för däckbyten och reparationer på bilen, reparationer i hemmet, installering av tekniska prylar i hemmet.

    -Ja. Och? Jag fattar verkligen inte vad som skulle vara problematiskt med det. Klart att vi delar på ansvaret.

    Är det fortfarande lockande med vänsterfeminismen?

    Ja. Varför skulle jag inte vara det?

  • Anonym (Feminist)
    Carambolan skrev 2018-01-18 11:08:52 följande:

    Jag har då aldrig väntat mig att en man ska göra något av allt det där du räknar upp. Av var och en efter förmåga till var och en efter behov är en god devis även i det sociala samlivet. Våld förespråkar jag inte för varken män eller kvinnor.


Svar på tråden Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??