Inlägg från: Anonym (Vad är felet?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vad är felet?)

    Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??

    1: Den feministiska mannen har slutat betala för notan vid restaurangbesök, han har även slutat bjuda på drinkar m.m. Varför ska han betala när alla människor är en "hen"?.

    Aldrig förutsatt att mannen ska stå för notan vid ett restaurangbesök när man varit på dejt. Nu är det ju 16 år sen jag senast var på dejt...

    2: Att som man ha ett våldsamt slagsmål med en kvinna är inte längre mer tabu än att två män har slagsmål med varandra. Tidigare har det ansetts fegt och ynkligt att en kille slår en tjej, men inte i hen världen! Här är alla lika!

    Det är alltid fel att slåss.

    3: Vårdnadstvister kommer inte längre vara till kvinnans fördel, som är fallet idag. Kvinnan har alltid haft förtur i vårdnadstvister men nu är det slut på det eftersom vi alla är hen. 

    Det är jättebra att mammor inte per automatik ses som den "bättre" eller mest "lämpliga" föräldern enkom för att hon är mamma. Det finns massvis med olämpliga mammor och massor med lämpliga pappor.

    4: Den feministiska mannen är inte längre familjens beskyddare vid farliga situationer, nu är det kvinnan som ska träda fram farliga och våldsamma situationer. Mannen är nu en legitimerad ynkrygg.

    Varför är man en ynkrygg bara för att man är feminist?

    5: Gentlemanna beteendet från mannens sida är nu slut. Från och med nu är det slut på att exempelvis hålla uppe dörren för kvinnor, eller att låta kvinnor få förtur vid kritiska situationer, exempelvis när ett passagerarfartyg sjunker

    Det var länge sen folk slutade hålla upp dörren för andra. Har inget med feminismen att göra.

    6: Att mannen ska ta initiativet att söka kontakt med en kvinna han är intresserad av är slut! Nu är det kvinnorna som ska kliva fram och vara dem som inleder en kontakt.

    Det är väl jättebra att det är ok även för kvinnor att ta kontakt med män? Att inte allt ansvar bara ligger på en part?

    7: Mannen har dessutom slutat vara den som är "praktiskt lagd". Nu är det även kvinnan som ansvarar för däckbyten och reparationer på bilen, reparationer i hemmet, installering av tekniska prylar i hemmet.

    Varför denna stereotypa uppdelning av vem som gör vad och säga att det är feminismens fel om man inte gör så? I vårt hushåll gör var och en det den tycker är roligast eller är mest lämpad att fixa med. Det har inget med kön att göra.
Svar på tråden Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??