Inlägg från: Anonym (Esse) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Esse)

    Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??

    1. Nej det är inte lockande med vänsterfeminismen, den kan dra åt helvete, men inte av dom anledningar du räknar upp utan för att den består av personlighetsstörda, sjuka människor med antidemokratiska värderingar. Som tycker det är ok att hata, hetsa mot och pissa på människor utanför den egna gruppen helt ohämmat, se sig själva som offer och avhumanisera resten.

    2. Jag har en jämlik, modern man med kontakt med sina känslor och det är lockande som fan.

    Vi delar på allt och hjälper varandra, håller inte på och tjafsar och bråkar om vem som ska få bestämma utan turas snarare om att erbjuda den andra välja.

    Han kan gråta ganska ofta och jag känner bra kärlek då. Han är väldigt känslig och det är jag också.

    Vi har delat lika på föräldraledighet.

    DOCK så drar han ändå ut stolen för mig, håller upp dörrar och envisas med att bära saker åt mig. Det är gulligt. Jag brukar själv överraska honom med presenter och att bjuda på restaurang ibland.

    Han är också romantisk och planerar överraskningar, köper rosor osv.

    Men kallar vi oss feminister? Knappast.

    Jag är inte intresserad av feminism utan av humanism och demokrati...

  • Anonym (Esse)
    Colourfulrainbow skrev 2018-01-18 11:38:22 följande:

    Men vad är grejen med alla dessa anti-feministiska trådar på FL? Får ni panik över förändringar eller? Tror ni att era liv kommer försämras pga feminismen? Får ni panik av att veta att ni inte längre tjänar mer än er kvinnliga kollega? Att ni inte längre kan "råka" klämma på en kvinna när ni är på krogen?


    Det är ju den lätta vägen, att svartvitt polarisera. Det är snarare DET (det svartvita polariserandet) som är anledningen till ?alla antifeministiska trådar?, inte att dom automatiskt skulle vara skrivna av dreglande nazister/bakåtsträvare som hatar kvinnor och jämlikhet.
  • Anonym (Esse)
    Anonym (Häpp) skrev 2018-01-18 12:31:35 följande:

    Det brukar alltid vara så att de förtryckta grupperna anses svaga tills de reser sig och tar sin rätt. Feministerna gör samma starka insats som alla förtryckta samhällsklasser har gjort genom åren.

    Och du är en gammal ödla som förlorar dina privilegier - jag tycker inte synd om dig när du blir över.


    Vad är det här för skit? Du kallar Ankie, en kvinna för ?gammal ödla? som du hoppas ?blir över? i samma andetag som du kallar dig själv feminist och snackar om förtryckta. De mest förtryckta tom. Hurså, är du rom och funktionshindrad kanske? För då skulle jag förstå om du påstod att du tillhörde de mest förtryckta. Eller kanske om du var en fattig barnarbetare i ett land fullt av barntrafficking. Men är du en vit medelklasskvinna som kanske tom är ung så är det patetiskt att du trycker ner andra kvinnor och kallar dig själv ?mest förtryckt?.
  • Anonym (Esse)
    Anonym (Häpp) skrev 2018-01-18 13:31:39 följande:

    Jag är en 52 årig vit man som fått mina privilegier från framför allt arbetarrörelsen på 1920-talet. Jag är mycket väl medveten om att jag måste lämna ifrån mig massor av vad jag tar för självklart när samhället tar nästa steg till ett jämlikt samhälle oavsett kön eller inkomst.

    Feminister är starka kvinnor som orkar slåss för sina rättigheter att ha samma förutsättningar som män.

    Ser fram emot den dag då någon artigt håller upp dörren för mig oavsett om det är en kvinnlig rom eller en svart man.Och jag kommer artigt att hålla upp dörren för en yngre man, en äldre herre eller en gammal dam.


    Då tycker jag att det berömda TOLKNINGSFÖRETRÄDET för en gångs skull är applicerbart i det här sammanhanget. Ge fan i att kalla Ankie som faktiskt är en kvinna för ?gammal ödla? när hon inte kallar sig feminist!! Det kan du ju börja med att ?lämna ifrån dig? (kränka kvinnor som inte vill ha samma etiketter som du) Hon är kvinna och vet bäst själv vad hon behöver kalla sig och inte och hur hennes verklighet ser och har sett ut!

    ?Starka kvinnor? är så in i helvete problematiskt. Dels insinuerar det att det skulle vara något undantag från att vara kvinna och dels säger det att vissa (traditionellt manliga) egenskaper är mer värda än det som anses kvinnligt. Och det är ju det som hela kvinnoförtrycket byggt på, att nedvärdera allt som anses ?kvinnligt?. Tex har fjolliga bögar lägre status än maskulina bögar och bögar utsätts för mer våld och hat än flator (eftersom bögar förknippas med ?kvinnliga män? och flator med ?manhaftiga kvinnor?) En ?kvinnlig man? anses alltså mer provocerande än en manhaftig kvinna som i regel ses som positivt och coolt. Lara Croft som slåss och använder massa våld och är allmänt iskall har ju ansetts som en mycket ?bättre? och överlag ?häftigare? och mer eftersträvansvärd/attraktiv kvinna än typ Nigella Lawson som lagar mat och är varm och vänlig eller Moder Teresa som var vårdande och självuppoffrande.

    Detta är kvinnoförtryck. Det är så SJUKT provocerande att du som ?vit priviligerad man? sitter och säger vilka kvinnor som är starka och inte. Alla som kallar sig feminister är starka enligt dig. Tex bloggaren som valt att leva på sin man, inte ens tagit tag i att läsa in grundskolan trots att hon nu är 40, som bor i en villa och inte gör nåt annat än att twittra hat och starta drev mot enskilda individer-Hon är då så kallat ?stark?.

    Och entreprenören som pluggat trots sin adhd och drivit ett eget företag sen tonåren hon nu kan leva på och som orkar vara positiv och ALDRIG NÅNSIN ger sig in i sandlådedrev trots att hon dagligen nätmobbas av andra bloggare och att vänsterextremister twittrar att hon ska mördas och hängas i en lyktstolpe, hon är då ?svag? alltså? För att hon inte kallar sig feminist?!

    Att gå till jobbet varje dag som undersköterska och slita för låg lön samtidigt som man försörjer sin familj i förorten som är det enda man har råd att bo i, som egentligen är farlig för hela familjen att vistas i då det ibland skjuts rakt igenom väggar och barn rekryteras till organiserad kriminalitet dom aldrig kan dra sig ur-levande. Det är styrka. Oavsett om hon kallar sig feminist eller ej.

    Styrka har inte med nån jävla etikett att göra och du avgör inte vilka kvinnor som är starka eller inte!
Svar på tråden Saker ni aldrig tänkte på när ni förespråkade feminismen! Är det fortfarande lika lockande att ha en feministisk man??