• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-04-04 21:52:20 följande:

    Sex ikväll under själva ägglossningsverken... mer prick kan det inte bli... det var allt för denna månad haha ...


    Bra där!! Hoppas verkligen det tar sig nu, håller tummarna för er! Jag har nog ÄL idag eller imorgon, fick utslag på testet igårmorse och det står ju att ÄL inträffar 24-48 timmar efter det. Kör ikväll och imorgonkväll också! Sen är det väntetid.. när har du BIM?
  • LLW
    Hoppasnu123 skrev 2018-04-06 07:28:46 följande:

    Jag hoppar in här med. Försökt aktivt sedan juni 17. Så otroligt slitsamt att vanka mellan hopp och förtvivlan... tagit hårt psykiskt och varit sjukskriven kortare period. Börjat äta stämningstabletter för att inte bryta ihop varje månad. Hur gör andra för att orka med??


    Önskar jag hade ett lätt svar på hur man orkar :(

    Jag försöker att låta mig själv vara nere och ledsen när mensen kommer, för det är bara dumt att försöka låta bli att vara. Sen fokusera på nästa försök och försöka prata så positivt som möjligt med min partner. Istället för "det kommer aldrig gå" så säger jag att jag tror att det kommer hända nästa gång. Kanske kan lura hjärnan lite iallafall.

    Lyssnar på Ruvarpodden som är riktigt bra, rekommenderar den till alla som funderar på/genomgår ivf. Hög igenkänningsfaktor på allt de säger och bra att få lite försmak på vad man kommer gå igenom.
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-10 13:10:00 följande:

    Det verkar som att det är så i gbg också. Så summa summarum - kan ställa oss i kö först om ett år... å sen kö 6-8 månader. Jag ger fan upp snart. Så nära att tappa det.


    Ge inte upp! Tänk att ju fortare ni drar igång allting desto snabbare kommer ni till ert mål. Vet att det känns hopplöst och så jäkla långt bort ibland, men man måste fortsätta framåt iallafall. Om man ger upp kommer man aldrig dit man vill. Fortsätt vara stark men tillåt dig också att vara ledsen ibland, det är oundvikligt i våran situation.

    Kram till dig!
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-10 16:50:18 följande:

    Känner mest att det inte är ett alternativ för mig att vänta sååå länge. Jag har alltid haft önskan om att vara en ung mamma. Kommer ju vara närmare 30 när allt är klart med väntetider..... 27 nu, sen vänta 1 år då vi har bott tillsammans 2 år . Sen skicka in remiss , väntetid 6-8 månader, göra en ny utredning med alla prover. Nytt spermaprov efter 4 månader , sedan 3 månader till innan dom sätter igång.....

    Jag vet faktiskt inte om vi fixar att gå igenom allt det... All den väntan...


    Men kan ni inte söka hjälp någon annanstans då? Om ni har möjlighet att åka till något annat län som har andra regler? I Östergötland finns bara regeln att man ska vara folkbokförd på samma adress, ingen tidsbegränsning.
  • LLW

    Vi har nu äntligen fått en tid för vårt första möte med läkaren! Ett halvår har det tagit, men känner en sån lättnad att vi får komma dit innan sommaruppehållet iallafall. Vi ska göra en spolning och diskutera hur vi ska gå vidare, jag antar att det blir ivf. Ska bli skönt att få sitta ner och ställa alla miljoner frågor man har surrandes i huvudet!

    BIM -4 idag. Känt av lite molvärk vilket jag inte brukar göra.. men har haft brunrosa blödningar ett par dagar som vanligt, så ska väl inte inbilla mig något. Än så länge struntar jag i att testa tidigt. Kanske ångrar mig på söndag :P

  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-13 11:21:25 följande:

    Skönt att ni fått en tid! Hoppas att det går bra för er. Så jäkla segt med sommaruppehåll... man får väk försöka själv att också ta sommaruppehåll från allt.


    Tack, och detsamma till er!

    Funderar också på att ta ett sommaruppehåll. Kanske gå ut och dricka för första gången sen allt det här startades.. Men vet inte hur det skulle kännas om man "hoppar över" ett tillfälle? Är rädd att jag skulle få sån ångest, för tänk om det var just den gången det skulle funkat? Alla dessa tankar! Suck!
  • LLW
    Hoppasnu123 skrev 2018-04-14 06:54:12 följande:

    Alltså drömmar! I natt fick vi trillingar. Hur smidigt å lätt som hellst. (Förvisso va de våra små kattungar jag bar runt på.. men ändå...) vi va otroligt lyckliga.. jag skulle precis göra en fb-uppdatering om lyckan över första natten som 3-barns mor. Då ringer klockan.. SÅÅ förödande å man vill bara somna om????.... blev många tårar till frukost. Men nu ska vi iväg å hämta lite djur.. så blir de annat att tänka på..

    hoppas ni har en bra dag!


    Åh jag känner igen det där.. hopplösheten och tomheten när man vaknar och inser att det bara var en dröm. Känns som att man förlorat något. Allt man vill är att somna och och vara kvar i det där magiska landet där man fått det man inte kan få i verkligheten. Skittufft är det. Hoppas din dag blir en riktigt bra en trots jobbig start!
  • LLW

    Jag har BIM idag (dag 30) men ingen mens än så länge. Haft brunfärgade blödningar i snart en vecka.. humöret är upp och ner men annars känner jag inget som tyder på att mensen är på g. Tog ett test imorse som var negativt dock, så antar att det är kört denna gång också. Misslyckande nummer 16..

  • LLW
    LillaAw skrev 2018-04-17 20:51:52 följande:

    Är i slutet av mensen jag med. Tror ni inte vår remiss för finansierad ivf hade kommit bort eller att de hade missat att skicka den från Sophiahemmet så på två veckor hade den inte ens gått iväg med posten. Tur man inte litar på vården så jag ringde och dubbelkollade och det fanns ingen remiss! Så less på att man måste fixa så mycket och att de inte bara kan göra sitt jobb :( två veckor i sjön känns som en evighet just nu.


    Nej fy vad dåligt!! Sånt slarv får ju bara inte hända!

    Himla tur att du ringde så pass snabbt iallafall, men förstår att de två veckorna känns riktigt tråkigt att ha förlorat. Hoppas det kommer gå smidigt från och med nu. Vet ni på ett ungefär vad det är för väntetider?
  • LLW

    Så kom mensen denna månad också.. en dag försent. Vaknade med den där kallsvettiga känslan av att något är på gång. Hatart.

    Vi har tid för spolning av äggledarna om ett par veckor, förhoppningvis precis innan ÄL. Man får ju inte ha sex alls efter mens och innan spolning för att inte riskera ett utomkvedes, men hoppas vi hinner med något försök efter spolningen. Suttit o googlat och hittat massor trådar med folk som blivit gravida efter spolning, så tankarna rusar ju iväg. Ska bara överleva de här närmsta fem dagarna..

Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år