• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2018-04-20 07:14:42 följande:

    Han tog det inte så bra... vi är väldigt ledsna och uppgivna.... enda positiva var att mina prover såg jättebra ut så prognosen för icsi ser ljus ut.. hans pappa hade inga problem att få barn så troligt inte ärftligt... det är en käftsmäll att få ett sånt besked.. ja väntetid 1 år eller ta lån för att bekosta själva. Känns inte aktuellt nått av det just nu. Får väl bli crazy cat lady istället.

    Lycka till ni andra.


    Beklagar verkligen :( fy fan vad tufft att få ett sånt besked! Vet inte vad man ska säga riktigt.. men jag hoppas att ni kommer ta er igenom detta tillsammans och att ni kommer hitta ett alternativ som passar er. Stor kram!
  • LLW
    Hedblomster skrev 2018-04-20 09:07:50 följande:

    Har bara gråtit och gråtit sen igår. Hade såna förhoppningar på att utredningen skulle LEDA till något men fick bara höra att det finns inget de kan hjälpa oss med. Och när läkaren sa det hade vi BARA svarat på frågor om hälsa och tagit blodprov för hiv och hepatit. Inget annat, och på det baserar hon att de inte kan hjälpa oss. Det fanns nog inte ens i mina tankar att utredningen INTE skulle leda till någon hjälp... 


    Men hur kan de säga så? Vad är det meningen att ni ska göra själva? Kan ni söka er någon annanstans för att få hjälp?
  • LLW
    Hedblomster skrev 2018-04-20 13:00:11 följande:

    Fortsätta försöka själva i ett år till innan ivf blir aktuellt:/ Blir i så fall hösten 2019 vilket känns som en evighet bort. Men fick ju ändå ta de sista proverna för att "ha det klart" och så skulle vi återkomma efter sommaren om det inte hänt något så får vi se sa hon. Vi går till en privat klinik och vet inte riktigt var vi skulle kunna få någon annan åsikt, speciellt inte innan sommaren. Visst kan vi betala för ivf om vi vill och börja i höst men det känns väldigt dyrt..


    Okej :(

    Det är ju tyvärr så i denna sits vi alla är i. Antingen tar det tid eller så kostar det pengar.. vi har inte råd att lägga ut 30-70 tusen just nu så vi väntar. Förhoppningvis ställs vi i kön till ivf nu i maj, sen är det bara vänta.
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-20 17:45:15 följande:

    Ja jag förstår dig. Det vänder verkligen upp å ner på hela tillvaron att få ett sånt besked. Väcker många tankar. Lyssnar på ruvarpodden nu och tycker den är givande. Försöker få upp hoppet om icsi å allt. Som det är nu känns det inte ens genomförbart . Verkligen jättedeppigt.


    Lyssnar också på den, och även ivf-podden. Genom dom två poddarna får man höra om både den känslomässiga delen av att gå igenom barnlöshet och även den rent praktiska delen. Känns skönt på något sätt att fördjupa sig i ämnet, men bara vissa dagar.. andra dagar vill man inte höra något om det och bara glömma att man är ofrivilligt barnlös. Hur fan hamnade vi här?
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-04-29 01:01:57 följande:

    Urs så trist :( här vankas det ägglossningstider men har inget hopp alls denna månad..


    Jag hoppas för din skull! Har också ÄL snart men eftersom jag ska göra spolning på onsdag får vi inte ha sex innan dess.. så bara hoppas att ÄL kommer dagen efter spolningen så man hinner med en gång iallafall :/ läst så mycket om alla som blivit gravida efter spolning men vet att det inte finns några vetenskapliga bevis för det. Ett fåfängt hopp hänger kvar iallafall. Tänk om..
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-04-29 15:38:19 följande:

    Fan vill oxå göra spolning! Man ska aldrig googla btw. Googlade på vår gyn som vi hade. Sjukt vad dåliga betyg han fått från folk :(. Men ska försöka se det från min vinkel o inte påverkas av deras uttalanden... :/


    Så himla konstigt att ni inte blev erbjudna att göra det! Trodde att det var standard att göra i ett första skede..

    Haha nej sant, man ska inte googla. Men det är ungefär lika lätt att låta bli det som att låta bli att testa tidigt :P
  • LLW
    Hedblomster skrev 2018-05-01 11:13:50 följande:

    Har haft älvärk i typ tre dagar och hade positivt ältest igår. Ska börja med progesterall så fort testen är negativa igen, har aldrig testat det förut och vill inte råka börja för tidigt! Har haft sex varannan dag ett tag och det borde väl räcka... Skönt att ägglossningen kom i tid för om mindre än en vecka gör sambon spermaprov och då får han ha utlösning på 3-5 dagar innan haha... Känner att jag tappat gnistan lite. Är helt säker på att det inte kommer bli något barn på naturlig väg men man måste ju försöka iaf... ingen skulle bli gladare än jag om jag har fel dock.


    Jag fick positivt ÄL test samma dag som dig! Vi har dock inte fått ha sex denna gång eftersom jag ska göra spolning imorgon.. hoppas så innerligt att jag inte har hunnit ha ägglossning innan dess! Fan för att "missa" en omgång.. med lite tur hinner vi få in ett försök imorgon efter spolningen.

    Jag tog progesterall förra månaden. Började 4 dagar efter att jag fick positivt ÄL test, då kändes det lugnt att börja. Har testat det en gång tidigare utan resultat, så denna gång dubblade jag dosen och smörjde både morgon och kväll. Utan resultat igen dock..

    Känner precis som dig, jag är övertygad om att vi inte kommer lyckas på egen hand. Är helt inställd på ivf och allt vad det innebär. Längre än så har jag inte kommit i tankarna dock. Ivf måste lyckas.
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-01 13:13:37 följande:

    Då ligger vi väldigt lika. Struntade i test men kände av älvärk igår och det stämmer även med vad gyn sa. Har haft sex i lördags och igår. Försöker idag med. Min kille ska oxå lämna prov nästa vecka. Hoppas på turmånad för oss. Har tyckt att uttrycket ?hoppet är det sista som överger en? är lite klyschigt men i denna cirkusen så stämmer det jävligt bra!


    Lycka till!! När har du BIM denna månad?
  • LLW

    Precis hemkommen efter spolning av äggledarna och samtal med vår fertilitetsläkare.

    Fy fan säger jag bara, spolningen var ingen rolig upplevelse! Ryser av tanken på att man kommer behöva ligga sådär med benen i luften x antal gånger när det är dags för ivf. Smärtan var inte att leka med heller.

    Resultatet var inte upplyftande. Hon kunde inte se så mycket och tror att min livmoder är snedvriden och ev missformad. Ska få göra någon mer undersökning där de för in en kamera i livmodern för att kunna fastställa vad felet är. Fy fan. Då får man göra om cirkusen igen då.

    Något positivt var iallafall att det är betydligt kortare väntetid än vi trodde. Två månader efter att rmc tagit emot vår remiss kommer vi bli kallade för att börja ivf. Var inställd på att det skulle ta minst ett halvår så det var ju riktigt kul att höra! Synd bara att det är sommaruppehåll i typ tre månader. Men då kommer vi igång till hösten iallafall! Underbart!

    Tror jag har ÄL idag eller imorgon så försöker som vanligt båda dagarna. Skulle ju vara skönt att slippa lägga sig i den där stolen igen..

  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-02 19:13:24 följande:

    Urs för spolning. Men hade oxå velat göra det vilket ja inte fick.. har ni lämnat spermaprov än? Hoppas vi också kan börja i höst.. kram !


    Jag är väl glad att dom gjorde den men medan jag låg där kunde jag bara tänka "jag vill inte mer jag skiter i det här". Tanken på att det är så framtiden kommer se ut med ivf och allt vad det innebär skrämmer mig lite.

    Värken satt i hela dagen och även nu idag kommer den som i vågor :(

    Vi har lämnat spermaprov två gånger, första såg ok ut i mängd men nedsatt rörlighet så vi skulle göra om och se om det blev bättre. Det blev det inte tyvärr. Nu var även koncentrationen dålig, så det känns jättetrist. Min man åt innan första provet flera speciella tillskott som skulle bidra till bättre spermieproduktion, och de måste ha hjälpt eftersom det första var bättre än det andra då han inte ätit några tillskott. Så han fortsätter med dom tills det är dags att lämna inför själva ivf-en!

    Ska du kolla med din läkare om du kan få komma in och göra en spolning?
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år